dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis (thumbnail)Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis

Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis

1u
20
-
2.5K
Recepten

Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis

Een niet-zo-klassieke aardappelsoep met een heerlijk romige textuur die ongetwijfeld naar meer smaakt. De gerookte zalmblokjes en knalgroene peterseliecoulis zorgen voor een afwerking met wauw-effect!
Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis (thumbnail)Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis

Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis

1u
20
-
2.5K
Recepten

Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis

Een niet-zo-klassieke aardappelsoep met een heerlijk romige textuur die ongetwijfeld naar meer smaakt. De gerookte zalmblokjes en knalgroene peterseliecoulis zorgen voor een afwerking met wauw-effect!
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
2 l
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Aardappelen
600 g
Selder
4 stengels
Prei
2 stengels
Krulpeterselie
1 bosje
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Mosterdpoeder
Steranijs
1
Witte peper
Zout
Bicarbonaat
1 snuifje
Spinazie
50 g
Gerookte zalm
200 g
Druivenpitolie
1 scheutje
Peper
Room
1 scheutje

Benodigdheden

Staafmixer, blender, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De aardappelsoep

2 l groentebouillon
1
Voorzie verse groentebouillon of ontdooi een portie.
2
Smelt een klont boter in een grote pot.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en de look en snijd ze grof. Stoof ze aan in de hete boter.
600 g aardappelen
4
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof mee aan.
4 stengels selder, 2 stengels prei
5
Spoel de prei en de selder eerst. Snijd ze in grove stukken en doe ze mee in de pot.
1 bosje krulpeterselie, rozemarijn, tijm, laurier
6
Snijd de harde stengels van de peterselie eraf en bind ze samen met de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Leg de bouquet garni in de pot.
mosterdpoeder, 1 Steranijs, witte peper, zout
7
Bevochtig alles met de groentebouillon en breng op smaak met mosterdpoeder, witte peper, zout en steranijs. Laat minstens 45 minuten garen.

De peterseliecoulis en gerookte zalm

1 snuifje bicarbonaat
8
Breng een pot met water aan de kook en voeg een snuif bicarbonaat toe.
50 g spinazie
9
Spoel de peterselie en de spinazie in koud water. Kook beide kort in het water met bicarbonaat.
200 g gerookte zalm
10
Snijd ondertussen de gerookte zalm in blokjes.
1 scheutje druivenpitolie, peper
11
Giet de peterselie en spinazie af en schep ze in de blender met een beetje van het kookvocht. Voeg ook een scheutje druivenpitolie en peper toe. Mix alles fijn tot een knalgroene coulis.

De afwerking

1 scheutje Room
12
Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer en voeg een scheutje room toe.
13
Serveer de soep met de blokjes gerookte zalm en druppel er wat peterseliecoulis over. Smakelijk!
1
Voorzie verse groentebouillon of ontdooi een portie.
2
Smelt een klont boter in een grote pot.

Instructies

De aardappelsoep

2 l groentebouillon
1
Voorzie verse groentebouillon of ontdooi een portie.
2
Smelt een klont boter in een grote pot.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en de look en snijd ze grof. Stoof ze aan in de hete boter.
600 g aardappelen
4
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof mee aan.
4 stengels selder, 2 stengels prei
5
Spoel de prei en de selder eerst. Snijd ze in grove stukken en doe ze mee in de pot.
1 bosje krulpeterselie, rozemarijn, tijm, laurier
6
Snijd de harde stengels van de peterselie eraf en bind ze samen met de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Leg de bouquet garni in de pot.
mosterdpoeder, 1 Steranijs, witte peper, zout
7
Bevochtig alles met de groentebouillon en breng op smaak met mosterdpoeder, witte peper, zout en steranijs. Laat minstens 45 minuten garen.

De peterseliecoulis en gerookte zalm

1 snuifje bicarbonaat
8
Breng een pot met water aan de kook en voeg een snuif bicarbonaat toe.
50 g spinazie
9
Spoel de peterselie en de spinazie in koud water. Kook beide kort in het water met bicarbonaat.
200 g gerookte zalm
10
Snijd ondertussen de gerookte zalm in blokjes.
1 scheutje druivenpitolie, peper
11
Giet de peterselie en spinazie af en schep ze in de blender met een beetje van het kookvocht. Voeg ook een scheutje druivenpitolie en peper toe. Mix alles fijn tot een knalgroene coulis.

De afwerking

1 scheutje Room
12
Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer en voeg een scheutje room toe.
13
Serveer de soep met de blokjes gerookte zalm en druppel er wat peterseliecoulis over. Smakelijk!
1
Voorzie verse groentebouillon of ontdooi een portie.
2
Smelt een klont boter in een grote pot.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis (thumbnail)Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis
4 personen
1u
Ingrediënten
Groentebouillon
2 l
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Aardappelen
600 g
Selder
4 stengels
Prei
2 stengels
Krulpeterselie
1 bosje
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Mosterdpoeder
Steranijs
1
Witte peper
Zout
Bicarbonaat
1 snuifje
Spinazie
50 g
Gerookte zalm
200 g
Druivenpitolie
1 scheutje
Peper
Room
1 scheutje

Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis

Een niet-zo-klassieke aardappelsoep met een heerlijk romige textuur die ongetwijfeld naar meer smaakt. De gerookte zalmblokjes en knalgroene peterseliecoulis zorgen voor een afwerking met wauw-effect!
Instructies

De aardappelsoep

2 l groentebouillon
1
Voorzie verse groentebouillon of ontdooi een portie.
2
Smelt een klont boter in een grote pot.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en de look en snijd ze grof. Stoof ze aan in de hete boter.
600 g aardappelen
4
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof mee aan.
4 stengels selder, 2 stengels prei
5
Spoel de prei en de selder eerst. Snijd ze in grove stukken en doe ze mee in de pot.
1 bosje krulpeterselie, rozemarijn, tijm, laurier
6
Snijd de harde stengels van de peterselie eraf en bind ze samen met de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Leg de bouquet garni in de pot.
mosterdpoeder, 1 Steranijs, witte peper, zout
7
Bevochtig alles met de groentebouillon en breng op smaak met mosterdpoeder, witte peper, zout en steranijs. Laat minstens 45 minuten garen.

De peterseliecoulis en gerookte zalm

1 snuifje bicarbonaat
8
Breng een pot met water aan de kook en voeg een snuif bicarbonaat toe.
50 g spinazie
9
Spoel de peterselie en de spinazie in koud water. Kook beide kort in het water met bicarbonaat.
200 g gerookte zalm
10
Snijd ondertussen de gerookte zalm in blokjes.
1 scheutje druivenpitolie, peper
11
Giet de peterselie en spinazie af en schep ze in de blender met een beetje van het kookvocht. Voeg ook een scheutje druivenpitolie en peper toe. Mix alles fijn tot een knalgroene coulis.

De afwerking

1 scheutje Room
12
Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer en voeg een scheutje room toe.
13
Serveer de soep met de blokjes gerookte zalm en druppel er wat peterseliecoulis over. Smakelijk!