Croque champignon met cheddar, pancetta en duxelles van champignons
Croque champignon met cheddar, pancetta en duxelles van champignons
Croque champignon met cheddar, pancetta en duxelles van champignons
Croque champignon met cheddar, pancetta en duxelles van champignons
Ingrediënten
4 personen
Zuurdesembrood
1
Boter
Champignons
2 bakje
Sjalotten
1
Look
4 teentjes
Balsamicoazijn
2 scheutjes
Peper
Zout
Waterkers
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Walnoten
handvol
Olijfolie
0,1 l
Olijfolie
Mosterd
1 el
Mosterd
Pancetta
12 sneetjes
Cheddar
Benodigdheden
Blender, een blender, een grillpan of croquemachine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De duxelles van champignons (tapenade)
1 Zuurdesembrood
1
Snijd het zuurdesembrood in sneden.
boter
2
Laat een grillpan verwarmen op het vuur of verwarm het croque machine voor. Zet ook een andere pan op het vuur en laat er flinke wat boter in smelten.
0,75 bakje champignons
3
Snijd ¾ van een bakje champignons in stukken boven de diepe pan en stoof aan in de boter.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 scheutje balsamicoazijn, peper, zout
4
Pel de sjalot en snijd in grove stukken. Voeg de sjalot toe aan de stovende champignons. Pel en snijd de look in stukken en voeg toe aan de pan. Breng de groenten op smaak met peper, zout, balsamicoazijn.
Waterkers, 0,5 bosjes krulpeterselie, handvol Walnoten, 0,1 l olijfolie
5
Doe de gestoofde groenten in de keukenrobot en zet de pan opnieuw op het vuur. Snijd de blaadjes van de waterkers en doe ze samen met de walnoten en de olijfolie in de blender. Mix al een eerste keer fijn tot een pasta.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 el mosterd, 1 scheutje balsamicoazijn, peper, zout, 1 teentje Look
6
Breng op smaak met de mosterd, peper, zout, balsamico azijn en een teentje rauwe look (naar eigen smaak). Mix fijn tot een tapenade.
De croque
0,25 bakje champignons, 1 bakje champignons, boter
7
Borstel de rest van de champignons schoon. Laat intussen vetstof smelten in de pan.
peper, zout
8
Snijd de champignons in twee en bak in de boter. Kruid met peper en zout.
olijfolie
9
Neem een schaal en giet er een scheutje olijfolie in. Verspreid de olijfolie over de schaal. Leg er de sneden brood op.
12 sneetjes pancetta, Cheddar
10
Bedek een snee zuurdesembrood met een laagje tapenade, gevolgd door een dikke laag gebakken champignons, enkele plakjes pancetta en wat cheddarschilfers.
mosterd
11
Smeer de andere sneden brood in met wat mosterd en duw de sneetjes op elkaar.
12
Grill de croque met wat gewicht op een hete grill aan beide kanten.
Waterkers
13
Schik wat waterkers op een bord. Snijd de croque doormidden en plaats naast de waterkers. Smakelijk!
De duxelles van champignons (tapenade)
1 Zuurdesembrood
1
Snijd het zuurdesembrood in sneden.
boter
2
Laat een grillpan verwarmen op het vuur of verwarm het croque machine voor. Zet ook een andere pan op het vuur en laat er flinke wat boter in smelten.
0,75 bakje champignons
3
Snijd ¾ van een bakje champignons in stukken boven de diepe pan en stoof aan in de boter.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 scheutje balsamicoazijn, peper, zout
4
Pel de sjalot en snijd in grove stukken. Voeg de sjalot toe aan de stovende champignons. Pel en snijd de look in stukken en voeg toe aan de pan. Breng de groenten op smaak met peper, zout, balsamicoazijn.
Waterkers, 0,5 bosjes krulpeterselie, handvol Walnoten, 0,1 l olijfolie
5
Doe de gestoofde groenten in de keukenrobot en zet de pan opnieuw op het vuur. Snijd de blaadjes van de waterkers en doe ze samen met de walnoten en de olijfolie in de blender. Mix al een eerste keer fijn tot een pasta.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 el mosterd, 1 scheutje balsamicoazijn, peper, zout, 1 teentje Look
6
Breng op smaak met de mosterd, peper, zout, balsamico azijn en een teentje rauwe look (naar eigen smaak). Mix fijn tot een tapenade.
De croque
0,25 bakje champignons, 1 bakje champignons, boter
7
Borstel de rest van de champignons schoon. Laat intussen vetstof smelten in de pan.
peper, zout
8
Snijd de champignons in twee en bak in de boter. Kruid met peper en zout.
olijfolie
9
Neem een schaal en giet er een scheutje olijfolie in. Verspreid de olijfolie over de schaal. Leg er de sneden brood op.
12 sneetjes pancetta, Cheddar
10
Bedek een snee zuurdesembrood met een laagje tapenade, gevolgd door een dikke laag gebakken champignons, enkele plakjes pancetta en wat cheddarschilfers.
mosterd
11
Smeer de andere sneden brood in met wat mosterd en duw de sneetjes op elkaar.
12
Grill de croque met wat gewicht op een hete grill aan beide kanten.
Waterkers
13
Schik wat waterkers op een bord. Snijd de croque doormidden en plaats naast de waterkers. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Zuurdesembrood
1
Boter
Champignons
2 bakje
Sjalotten
1
Look
4 teentjes
Balsamicoazijn
2 scheutjes
Peper
Zout
Waterkers
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Walnoten
handvol
Olijfolie
0,1 l
Olijfolie
Mosterd
1 el
Mosterd
Pancetta
12 sneetjes
Cheddar
Croque champignon met cheddar, pancetta en duxelles van champignons
Jeroen maakt een toast met champignons, een pittige tapenade, pancetta en cheddar. Deze superdeluxe versie is een absolute aanrader om als lunch te bereiden.Instructies
De duxelles van champignons (tapenade)
1 Zuurdesembrood
1
Snijd het zuurdesembrood in sneden.
boter
2
Laat een grillpan verwarmen op het vuur of verwarm het croque machine voor. Zet ook een andere pan op het vuur en laat er flinke wat boter in smelten.
0,75 bakje champignons
3
Snijd ¾ van een bakje champignons in stukken boven de diepe pan en stoof aan in de boter.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 scheutje balsamicoazijn, peper, zout
4
Pel de sjalot en snijd in grove stukken. Voeg de sjalot toe aan de stovende champignons. Pel en snijd de look in stukken en voeg toe aan de pan. Breng de groenten op smaak met peper, zout, balsamicoazijn.
Waterkers, 0,5 bosjes krulpeterselie, handvol Walnoten, 0,1 l olijfolie
5
Doe de gestoofde groenten in de keukenrobot en zet de pan opnieuw op het vuur. Snijd de blaadjes van de waterkers en doe ze samen met de walnoten en de olijfolie in de blender. Mix al een eerste keer fijn tot een pasta.
1 el mosterd, 1 scheutje balsamicoazijn, peper, zout, 1 teentje Look
6
Breng op smaak met de mosterd, peper, zout, balsamico azijn en een teentje rauwe look (naar eigen smaak). Mix fijn tot een tapenade.
De croque
0,25 bakje champignons, 1 bakje champignons, boter
7
Borstel de rest van de champignons schoon. Laat intussen vetstof smelten in de pan.
peper, zout
8
Snijd de champignons in twee en bak in de boter. Kruid met peper en zout.
olijfolie
9
Neem een schaal en giet er een scheutje olijfolie in. Verspreid de olijfolie over de schaal. Leg er de sneden brood op.
12 sneetjes pancetta, Cheddar
10
Bedek een snee zuurdesembrood met een laagje tapenade, gevolgd door een dikke laag gebakken champignons, enkele plakjes pancetta en wat cheddarschilfers.
mosterd
11
Smeer de andere sneden brood in met wat mosterd en duw de sneetjes op elkaar.
12
Grill de croque met wat gewicht op een hete grill aan beide kanten.
Waterkers
13
Schik wat waterkers op een bord. Snijd de croque doormidden en plaats naast de waterkers. Smakelijk!