Pel de sjalot en snijd in grove stukken. Voeg de sjalot toe aan de stovende champignons. Pel en snijd de look in stukken en voeg toe aan de pan. Breng de groenten op smaak met peper, zout, balsamicoazijn.
Waterkers, 0,5 bosjes krulpeterselie, handvol Walnoten, 0,1 l olijfolie
5
Doe de gestoofde groenten in de keukenrobot en zet de pan opnieuw op het vuur. Snijd de blaadjes van de waterkers en doe ze samen met de walnoten en de olijfolie in de blender. Mix al een eerste keer fijn tot een pasta.
Borstel de rest van de champignons schoon. Laat intussen vetstof smelten in de pan.
peper, zout
8
Snijd de champignons in twee en bak in de boter. Kruid met peper en zout.
olijfolie
9
Neem een schaal en giet er een scheutje olijfolie in. Verspreid de olijfolie over de schaal. Leg er de sneden brood op.
12 sneetjes pancetta, Cheddar
10
Bedek een snee zuurdesembrood met een laagje tapenade, gevolgd door een dikke laag gebakken champignons, enkele plakjes pancetta en wat cheddarschilfers.
mosterd
11
Smeer de andere sneden brood in met wat mosterd en duw de sneetjes op elkaar.
12
Grill de croque met wat gewicht op een hete grill aan beide kanten.
Waterkers
13
Schik wat waterkers op een bord. Snijd de croque doormidden en plaats naast de waterkers. Smakelijk!