Mattentaart met pistache en amarenakersen
Mattentaart met pistache en amarenakersen
Mattentaart met pistache en amarenakersen
Mattentaart met pistache en amarenakersen
Ingrediënten
4 personen
Melk
2 l
Melk
1 scheutje
Karnemelk
1 l
Amerena kersen
400 g
Eieren
4
Kristalsuiker
100 g
Amandelextract
1 dopje
Pistache pasta
2 el
Pistachenoten
100 g
Bladerdeeg
2 vellen
Eierdooier
1
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 l melk, 1 l karnemelk
1
Doe de melk in een grote pot en breng ze aan de kook. Voeg er de karnemelk aan toe en breng het geheel aan de kook, tot de melk begint te schiften.
2
Giet de melk door een neteldoek en laat het geheel een nachtje uitlekken in de koelkast.
400 g amerena kersen
3
Laat de amarenakersen uitlekken in een zeefje.
4 eieren
4
Doe de wrongel in een kom en maak hem los met je vingers. Splits de eieren en hou twee eiwitten ervan apart in een kom.
100 g kristalsuiker
5
Doe de dooiers bij de wrongel en voeg er de helft van de suiker aan toe. Klop de eiwitten stijf en voeg de andere helft van de suiker aan toe.
1 dopje amandelextract, 2 el Pistache pasta
6
Voeg wat amandelextract toe aan de wrongel en spatel alles al eens onder elkaar. Voeg de pistachepasta toe aan de wrongel.
100 g pistachenoten
7
Doe de pistachenootjes in de pot van de blender en mix ze tot poeder. Voeg ook dat poeder toe aan de wrongel.
8
Spatel het eiwit met de suiker en de uitgelekte kersen onder het beslag.
2 vellen bladerdeeg
9
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Rol het bladerdeeg een beetje uit en prik er gaatjes in. Bekleed de taartvorm met 1 vel bladerdeeg en laat het overtollige deeg over de randen hangen. Stort het beslag in de taartvorm.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
10
Kluts de dooier met een scheutje melk en wrijf de randen van het bladerdeeg in met wat eigeel. Rol het andere deel van het bladerdeeg ook kort uit met een deegrol en drapeer dat vel over de taart. Duw de randen mooi aan en duw met je handen het overtollige deeg van de rand van de taartvorm. Knip met een schaar of een mes een kruisje in het midden van de taart en wrijf de hele taart in met eigeel.
11
Schuif de taart 45 minuten in een oven van 175°C. Laat de taart nadien afkoelen en serveer ze.
2 l melk, 1 l karnemelk
1
Doe de melk in een grote pot en breng ze aan de kook. Voeg er de karnemelk aan toe en breng het geheel aan de kook, tot de melk begint te schiften.
2
Giet de melk door een neteldoek en laat het geheel een nachtje uitlekken in de koelkast.
400 g amerena kersen
3
Laat de amarenakersen uitlekken in een zeefje.
4 eieren
4
Doe de wrongel in een kom en maak hem los met je vingers. Splits de eieren en hou twee eiwitten ervan apart in een kom.
100 g kristalsuiker
5
Doe de dooiers bij de wrongel en voeg er de helft van de suiker aan toe. Klop de eiwitten stijf en voeg de andere helft van de suiker aan toe.
1 dopje amandelextract, 2 el Pistache pasta
6
Voeg wat amandelextract toe aan de wrongel en spatel alles al eens onder elkaar. Voeg de pistachepasta toe aan de wrongel.
100 g pistachenoten
7
Doe de pistachenootjes in de pot van de blender en mix ze tot poeder. Voeg ook dat poeder toe aan de wrongel.
8
Spatel het eiwit met de suiker en de uitgelekte kersen onder het beslag.
2 vellen bladerdeeg
9
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Rol het bladerdeeg een beetje uit en prik er gaatjes in. Bekleed de taartvorm met 1 vel bladerdeeg en laat het overtollige deeg over de randen hangen. Stort het beslag in de taartvorm.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
10
Kluts de dooier met een scheutje melk en wrijf de randen van het bladerdeeg in met wat eigeel. Rol het andere deel van het bladerdeeg ook kort uit met een deegrol en drapeer dat vel over de taart. Duw de randen mooi aan en duw met je handen het overtollige deeg van de rand van de taartvorm. Knip met een schaar of een mes een kruisje in het midden van de taart en wrijf de hele taart in met eigeel.
11
Schuif de taart 45 minuten in een oven van 175°C. Laat de taart nadien afkoelen en serveer ze.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Melk
2 l
Melk
1 scheutje
Karnemelk
1 l
Amerena kersen
400 g
Eieren
4
Kristalsuiker
100 g
Amandelextract
1 dopje
Pistache pasta
2 el
Pistachenoten
100 g
Bladerdeeg
2 vellen
Eierdooier
1
Mattentaart met pistache en amarenakersen
Deze taart is absoluut een kanshebber om uitgeroepen te worden tot nieuwe lievelingstaart van de Belgische bevolking! Een zalige gesloten bladerdeegtaart met een vulling van matten, pistache en heerlijke amarenakersen. Aan deze taart begin je best een dag op voorhand, want de wrongel die als basis dient in dit recept moet zeker een nachtje kunnen uitlekken.Instructies
2 l melk, 1 l karnemelk
1
Doe de melk in een grote pot en breng ze aan de kook. Voeg er de karnemelk aan toe en breng het geheel aan de kook, tot de melk begint te schiften.
2
Giet de melk door een neteldoek en laat het geheel een nachtje uitlekken in de koelkast.
400 g amerena kersen
3
Laat de amarenakersen uitlekken in een zeefje.
4 eieren
4
Doe de wrongel in een kom en maak hem los met je vingers. Splits de eieren en hou twee eiwitten ervan apart in een kom.
100 g kristalsuiker
5
Doe de dooiers bij de wrongel en voeg er de helft van de suiker aan toe. Klop de eiwitten stijf en voeg de andere helft van de suiker aan toe.
1 dopje amandelextract, 2 el Pistache pasta
6
Voeg wat amandelextract toe aan de wrongel en spatel alles al eens onder elkaar. Voeg de pistachepasta toe aan de wrongel.
100 g pistachenoten
7
Doe de pistachenootjes in de pot van de blender en mix ze tot poeder. Voeg ook dat poeder toe aan de wrongel.
8
Spatel het eiwit met de suiker en de uitgelekte kersen onder het beslag.
2 vellen bladerdeeg
9
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Rol het bladerdeeg een beetje uit en prik er gaatjes in. Bekleed de taartvorm met 1 vel bladerdeeg en laat het overtollige deeg over de randen hangen. Stort het beslag in de taartvorm.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
10
Kluts de dooier met een scheutje melk en wrijf de randen van het bladerdeeg in met wat eigeel. Rol het andere deel van het bladerdeeg ook kort uit met een deegrol en drapeer dat vel over de taart. Duw de randen mooi aan en duw met je handen het overtollige deeg van de rand van de taartvorm. Knip met een schaar of een mes een kruisje in het midden van de taart en wrijf de hele taart in met eigeel.
11
Schuif de taart 45 minuten in een oven van 175°C. Laat de taart nadien afkoelen en serveer ze.