dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven (thumbnail)Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven

Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven

20m
11
-
2.9K
Recepten

Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven

Een ontbijt voor kampioenen. Door boekweitmeel, amandelpoeder en rijstmelk te gebruiken, is het glutenvrij en lactosevrij. Met wat vers fruit is het bovendien meer dan zoet genoeg zodat ook suiker overbodig is.
Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven (thumbnail)Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven

Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven

20m
11
-
2.9K
Recepten

Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven

Een ontbijt voor kampioenen. Door boekweitmeel, amandelpoeder en rijstmelk te gebruiken, is het glutenvrij en lactosevrij. Met wat vers fruit is het bovendien meer dan zoet genoeg zodat ook suiker overbodig is.
Type gerechtOntbijt
Totale tijd20m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Eieren
4
Rijstmelk
1 dl
Amandelpoeder
100 g
Boekweitmeel
100 g
Zout
1 snuifje
Olie
Amandelschilfers
40 g
Banaan
1
Druiven
200 g
Zure room
4 el
Perensiroop

Benodigdheden

Blender, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De amandelschilfers

1
Verwarm een kleine pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof. Blijf erbij, want de amandelen verbranden snel.

De pannenkoeken

4 eieren, 1 dl rijstmelk, 100 g amandelpoeder, 100 g Boekweitmeel, 1 snuifje zout, olie
2
Mix de eieren met de rijstmelk in de blender.
3
Voeg er amandelpoeder, boekweitbloem en een snuifje zout aan toe en mix tot een glad beslag.
4
Verhit een scheutje olie in een pan en giet er een pollepel beslag in. Zet het vuur lager en bak de pannenkoek tot de bovenkant gestold is. Draai hem om met een spatel en laat de andere kant bakken.
5
Bak pannenkoeken van de rest van het beslag.

Afwerken en serveren

40 g amandelschilfers, 1 banaan, 200 g druiven, 4 el Zure room, perensiroop
6
Pel de banaan en snijd ze in plakjes. Halveer de druiven en verwijder eventueel de pitjes.
7
Serveer de pannenkoeken met banaan, druiven en geroosterde amandelen. Leg er eventueel een lepel zure room op. (Pas op: room is niet lactosevrij!)
TIPWie het extra zoet wil, kan een lepel perensiroop op de pannenkoeken smeren.
1
Verwarm een kleine pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof. Blijf erbij, want de amandelen verbranden snel.

Instructies

De amandelschilfers

1
Verwarm een kleine pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof. Blijf erbij, want de amandelen verbranden snel.

De pannenkoeken

4 eieren, 1 dl rijstmelk, 100 g amandelpoeder, 100 g Boekweitmeel, 1 snuifje zout, olie
2
Mix de eieren met de rijstmelk in de blender.
3
Voeg er amandelpoeder, boekweitbloem en een snuifje zout aan toe en mix tot een glad beslag.
4
Verhit een scheutje olie in een pan en giet er een pollepel beslag in. Zet het vuur lager en bak de pannenkoek tot de bovenkant gestold is. Draai hem om met een spatel en laat de andere kant bakken.
5
Bak pannenkoeken van de rest van het beslag.

Afwerken en serveren

40 g amandelschilfers, 1 banaan, 200 g druiven, 4 el Zure room, perensiroop
6
Pel de banaan en snijd ze in plakjes. Halveer de druiven en verwijder eventueel de pitjes.
7
Serveer de pannenkoeken met banaan, druiven en geroosterde amandelen. Leg er eventueel een lepel zure room op. (Pas op: room is niet lactosevrij!)
TIPWie het extra zoet wil, kan een lepel perensiroop op de pannenkoeken smeren.
1
Verwarm een kleine pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof. Blijf erbij, want de amandelen verbranden snel.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven (thumbnail)Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven
4 personen
20m
Ingrediënten
Eieren
4
Rijstmelk
1 dl
Amandelpoeder
100 g
Boekweitmeel
100 g
Zout
1 snuifje
Olie
Amandelschilfers
40 g
Banaan
1
Druiven
200 g
Zure room
4 el
Perensiroop

Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven

Een ontbijt voor kampioenen. Door boekweitmeel, amandelpoeder en rijstmelk te gebruiken, is het glutenvrij en lactosevrij. Met wat vers fruit is het bovendien meer dan zoet genoeg zodat ook suiker overbodig is.
Instructies

De amandelschilfers

1
Verwarm een kleine pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof. Blijf erbij, want de amandelen verbranden snel.

De pannenkoeken

4 eieren, 1 dl rijstmelk, 100 g amandelpoeder, 100 g Boekweitmeel, 1 snuifje zout, olie
2
Mix de eieren met de rijstmelk in de blender.
3
Voeg er amandelpoeder, boekweitbloem en een snuifje zout aan toe en mix tot een glad beslag.
4
Verhit een scheutje olie in een pan en giet er een pollepel beslag in. Zet het vuur lager en bak de pannenkoek tot de bovenkant gestold is. Draai hem om met een spatel en laat de andere kant bakken.
5
Bak pannenkoeken van de rest van het beslag.

Afwerken en serveren

40 g amandelschilfers, 1 banaan, 200 g druiven, 4 el Zure room, perensiroop
6
Pel de banaan en snijd ze in plakjes. Halveer de druiven en verwijder eventueel de pitjes.
7
Serveer de pannenkoeken met banaan, druiven en geroosterde amandelen. Leg er eventueel een lepel zure room op. (Pas op: room is niet lactosevrij!)
TIPWie het extra zoet wil, kan een lepel perensiroop op de pannenkoeken smeren.