Instructies

4 personen

De amandelschilfers

1

Verwarm een kleine pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof. Blijf erbij, want de amandelen verbranden snel.

De pannenkoeken

4 eieren, 1 dl rijstmelk, 100 g amandelpoeder, 100 g Boekweitmeel, 1 snuifje zout, olie
2

Mix de eieren met de rijstmelk in de blender.

3

Voeg er amandelpoeder, boekweitbloem en een snuifje zout aan toe en mix tot een glad beslag.

4

Verhit een scheutje olie in een pan en giet er een pollepel beslag in. Zet het vuur lager en bak de pannenkoek tot de bovenkant gestold is. Draai hem om met een spatel en laat de andere kant bakken.

5

Bak pannenkoeken van de rest van het beslag.

Afwerken en serveren

40 g amandelschilfers, 1 banaan, 200 g druiven, 4 el Zure room, perensiroop
6

Pel de banaan en snijd ze in plakjes. Halveer de druiven en verwijder eventueel de pitjes.

7

Serveer de pannenkoeken met banaan, druiven en geroosterde amandelen. Leg er eventueel een lepel zure room op. (Pas op: room is niet lactosevrij!)

TIPWie het extra zoet wil, kan een lepel perensiroop op de pannenkoeken smeren.