dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lookbroodjes (thumbnail)Lookbroodjes

Lookbroodjes

15m
8
-
3.4K
Recepten

Lookbroodjes

Met Jeroens lookbroodjes haal je zo het zonnige Italië in huis.
Lookbroodjes (thumbnail)Lookbroodjes

Lookbroodjes

15m
8
-
3.4K
Recepten

Lookbroodjes

Met Jeroens lookbroodjes haal je zo het zonnige Italië in huis.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd15m
Ingrediënten8
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Boter
100 g
Look
1 teentje
Citroenen
0,5
Provençaalse kruiden
Zeezout
Zwarte peper
Stokbroden
Olijfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Lookbroodjes

100 g boter, 1 teentje Look, 0,5 citroenen, Provençaalse kruiden, zeezout, zwarte peper, stokbroden, olijfolie
1
Haal de boter uit de koelkast en laat hem mals worden.
2
Pel de look en plet hem fijn met de platte kant van je keukenmes (of gebruik een lookpers).
3
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
4
Meng de lookpuree onder de malse boter.
5
Voeg een snuifje Provençaalse kruiden toe, een scheutje vers citroensap, een snuifje crispy grof zeezout en zwarte peper van de molen.
6
Snij het brood (stokbrood of ciabatta) in sneetjes van zo’n 2 cm dik.
7
Smeer de sneetjes brood in met een portie van de lookboter en schik ze op een ovenschaal.
8
Laat het brood enkele minuten toasten in de hete oven (180°C).
1
Haal de boter uit de koelkast en laat hem mals worden.
2
Pel de look en plet hem fijn met de platte kant van je keukenmes (of gebruik een lookpers).

Instructies

Lookbroodjes

100 g boter, 1 teentje Look, 0,5 citroenen, Provençaalse kruiden, zeezout, zwarte peper, stokbroden, olijfolie
1
Haal de boter uit de koelkast en laat hem mals worden.
2
Pel de look en plet hem fijn met de platte kant van je keukenmes (of gebruik een lookpers).
3
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
4
Meng de lookpuree onder de malse boter.
5
Voeg een snuifje Provençaalse kruiden toe, een scheutje vers citroensap, een snuifje crispy grof zeezout en zwarte peper van de molen.
6
Snij het brood (stokbrood of ciabatta) in sneetjes van zo’n 2 cm dik.
7
Smeer de sneetjes brood in met een portie van de lookboter en schik ze op een ovenschaal.
8
Laat het brood enkele minuten toasten in de hete oven (180°C).
1
Haal de boter uit de koelkast en laat hem mals worden.
2
Pel de look en plet hem fijn met de platte kant van je keukenmes (of gebruik een lookpers).

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lookbroodjes (thumbnail)Lookbroodjes
4 personen
15m
Ingrediënten
Boter
100 g
Look
1 teentje
Citroenen
0,5
Provençaalse kruiden
Zeezout
Zwarte peper
Stokbroden
Olijfolie

Lookbroodjes

Met Jeroens lookbroodjes haal je zo het zonnige Italië in huis.
Instructies

Lookbroodjes

100 g boter, 1 teentje Look, 0,5 citroenen, Provençaalse kruiden, zeezout, zwarte peper, stokbroden, olijfolie
1
Haal de boter uit de koelkast en laat hem mals worden.
2
Pel de look en plet hem fijn met de platte kant van je keukenmes (of gebruik een lookpers).
3
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
4
Meng de lookpuree onder de malse boter.
5
Voeg een snuifje Provençaalse kruiden toe, een scheutje vers citroensap, een snuifje crispy grof zeezout en zwarte peper van de molen.
6
Snij het brood (stokbrood of ciabatta) in sneetjes van zo’n 2 cm dik.
7
Smeer de sneetjes brood in met een portie van de lookboter en schik ze op een ovenschaal.
8
Laat het brood enkele minuten toasten in de hete oven (180°C).