Chocoladebavarois met clementines
Chocoladebavarois met clementines
Chocoladebavarois met clementines
Chocoladebavarois met clementines
Ingrediënten
4 personen
Gelatineblaadjes
4
Melk
0,2 l
Vanillestokje
1
Pure chocolade
100 g
Clementines
4
Eierdooiers
5
Witte suiker
100 g
Cacaopoeder
1 el
Room
0,3 l
Snoep van sinterklaas
Chocoladeschilfers
25 g
Benodigdheden
Keukenmachine, bakvorm o 24 cm tulband
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 gelatineblaadjes
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
0,2 l melk, 1 vanillestokje
2
Doe de melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje in twee, schraap er de zaadjes uit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk.
100 g pure chocolade
3
Breek de chocolade in stukken en voeg toe aan de melk. Breng de melk op een zacht vuurtje aan de kook.
2 clementines
4
Snijd de schil van de clementines en laat ze meekoken met de melk.
5 eierdooiers, 100 g witte suiker
5
Klop de dooiers met de suiker tot een ruban. Voeg het sap van de clementines toe.
1 el cacaopoeder
6
Knijp de gelatineblaadjes uit, los ze op in de warme chocolademelk en voeg het cacaopoeder toe. Giet de warme chocolademelk door een zeef bij de ruban en klop voorzichtig verder.
0,3 l Room
7
Klop de room half op en spatel het onder het chocolademengsel.
8
Doe het beslag in de vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
2 clementines
9
Snijd de rest van de clementines à vif.
snoep van Sinterklaas, 25 g chocoladeschilfers
10
Haal de bavarois voorzichtig uit de vorm. Werk af met wat sinterklaassnoep en de partjes clementine. Rasp er nog wat chocolade over.
4 gelatineblaadjes
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
0,2 l melk, 1 vanillestokje
2
Doe de melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje in twee, schraap er de zaadjes uit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk.
100 g pure chocolade
3
Breek de chocolade in stukken en voeg toe aan de melk. Breng de melk op een zacht vuurtje aan de kook.
2 clementines
4
Snijd de schil van de clementines en laat ze meekoken met de melk.
5 eierdooiers, 100 g witte suiker
5
Klop de dooiers met de suiker tot een ruban. Voeg het sap van de clementines toe.
1 el cacaopoeder
6
Knijp de gelatineblaadjes uit, los ze op in de warme chocolademelk en voeg het cacaopoeder toe. Giet de warme chocolademelk door een zeef bij de ruban en klop voorzichtig verder.
0,3 l Room
7
Klop de room half op en spatel het onder het chocolademengsel.
8
Doe het beslag in de vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
2 clementines
9
Snijd de rest van de clementines à vif.
snoep van Sinterklaas, 25 g chocoladeschilfers
10
Haal de bavarois voorzichtig uit de vorm. Werk af met wat sinterklaassnoep en de partjes clementine. Rasp er nog wat chocolade over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Gelatineblaadjes
4
Melk
0,2 l
Vanillestokje
1
Pure chocolade
100 g
Clementines
4
Eierdooiers
5
Witte suiker
100 g
Cacaopoeder
1 el
Room
0,3 l
Snoep van sinterklaas
Chocoladeschilfers
25 g
Chocoladebavarois met clementines
De Sint strooit weer met heel wat lekkers. Dit is het uitgelezen moment om aan de slag te gaan met tal van zoetigheden. Chocolade, clementines en allerhande Sintsnoep vormen de basis voor deze prachtige bavarois. Een lekkernij voor jong en oud!Instructies
4 gelatineblaadjes
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
0,2 l melk, 1 vanillestokje
2
Doe de melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje in twee, schraap er de zaadjes uit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk.
100 g pure chocolade
3
Breek de chocolade in stukken en voeg toe aan de melk. Breng de melk op een zacht vuurtje aan de kook.
2 clementines
4
Snijd de schil van de clementines en laat ze meekoken met de melk.
5 eierdooiers, 100 g witte suiker
5
Klop de dooiers met de suiker tot een ruban. Voeg het sap van de clementines toe.
1 el cacaopoeder
6
Knijp de gelatineblaadjes uit, los ze op in de warme chocolademelk en voeg het cacaopoeder toe. Giet de warme chocolademelk door een zeef bij de ruban en klop voorzichtig verder.
0,3 l Room
7
Klop de room half op en spatel het onder het chocolademengsel.
8
Doe het beslag in de vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
2 clementines
9
Snijd de rest van de clementines à vif.
snoep van Sinterklaas, 25 g chocoladeschilfers
10
Haal de bavarois voorzichtig uit de vorm. Werk af met wat sinterklaassnoep en de partjes clementine. Rasp er nog wat chocolade over.