Koude sabayon met amarena-kersen en chocolade
Koude sabayon met amarena-kersen en chocolade
Koude sabayon met amarena-kersen en chocolade
Koude sabayon met amarena-kersen en chocolade
Ingrediënten
4 personen
Gelatineblaadje
1
Amarena-kers
1 potje
Witte wijn
0,05 l
Witte suiker
50 g
Vanillestok
1
Citroenen
0,5
Eierdooiers
3
Ei
1
Donkere chocolade
50 g
Quatre quart cakes
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 gelatineblaadje
1
Laat de gelatine weken in koud water.
1 potje Amarena-kers, 0,05 l witte wijn, 50 g witte suiker, 1 vanillestok, 0,5 citroenen
2
Giet de amarena-kersen door een zeefje en vang het sap op in een steelpan. Voeg de witte wijn, de suiker, de zaadjes van een vanillestok en het sap van een halve citroen aan toe.
3 eierdooiers, 1 ei
3
Voeg de dooiers en een volledig ei eraan toe en klop het geheel goed luchtig van het vuur.
50 g donkere chocolade
4
Zet nu de steelpan op het vuur en klop verder tot een luchtige sabayon. Als de sabayon mooi gebonden is, haal je de pan van het vuur. Los vervolgens de gelatine op in de warme sabayon. Voeg er ook fijngesneden chocolade aan toe en blijf roeren tot hij is opgelost.
5
Doe wat ijsblokjes in een kom en klop de sabayon koud.
0,5 quatre quart cakes
6
Breek wat cake in stukken en verdeel dat over glazen. Schep er wat amarena-kersen bij en enkele lepels koude chocolade sabayon. Werk af met wat stukjes cake en wat geraspte chocolade.
1 gelatineblaadje
1
Laat de gelatine weken in koud water.
1 potje Amarena-kers, 0,05 l witte wijn, 50 g witte suiker, 1 vanillestok, 0,5 citroenen
2
Giet de amarena-kersen door een zeefje en vang het sap op in een steelpan. Voeg de witte wijn, de suiker, de zaadjes van een vanillestok en het sap van een halve citroen aan toe.
3 eierdooiers, 1 ei
3
Voeg de dooiers en een volledig ei eraan toe en klop het geheel goed luchtig van het vuur.
50 g donkere chocolade
4
Zet nu de steelpan op het vuur en klop verder tot een luchtige sabayon. Als de sabayon mooi gebonden is, haal je de pan van het vuur. Los vervolgens de gelatine op in de warme sabayon. Voeg er ook fijngesneden chocolade aan toe en blijf roeren tot hij is opgelost.
5
Doe wat ijsblokjes in een kom en klop de sabayon koud.
0,5 quatre quart cakes
6
Breek wat cake in stukken en verdeel dat over glazen. Schep er wat amarena-kersen bij en enkele lepels koude chocolade sabayon. Werk af met wat stukjes cake en wat geraspte chocolade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Gelatineblaadje
1
Amarena-kers
1 potje
Witte wijn
0,05 l
Witte suiker
50 g
Vanillestok
1
Citroenen
0,5
Eierdooiers
3
Ei
1
Donkere chocolade
50 g
Quatre quart cakes
0,5
Koude sabayon met amarena-kersen en chocolade
Sabayon kennen we meestal als een warme bereiding, maar in deze variant gaan we de sabayon koud kloppen. Daarbij komen lekkere amarena-kersen. Deze opgelegde friszure kersen komen oorspronkelijk uit Italië en zijn zeer lang houdbaar. Het dessert presenteren we in glaasjes samen met een quatre quarts cake.Instructies
1 gelatineblaadje
1
Laat de gelatine weken in koud water.
1 potje Amarena-kers, 0,05 l witte wijn, 50 g witte suiker, 1 vanillestok, 0,5 citroenen
2
Giet de amarena-kersen door een zeefje en vang het sap op in een steelpan. Voeg de witte wijn, de suiker, de zaadjes van een vanillestok en het sap van een halve citroen aan toe.
3 eierdooiers, 1 ei
3
Voeg de dooiers en een volledig ei eraan toe en klop het geheel goed luchtig van het vuur.
50 g donkere chocolade
4
Zet nu de steelpan op het vuur en klop verder tot een luchtige sabayon. Als de sabayon mooi gebonden is, haal je de pan van het vuur. Los vervolgens de gelatine op in de warme sabayon. Voeg er ook fijngesneden chocolade aan toe en blijf roeren tot hij is opgelost.
5
Doe wat ijsblokjes in een kom en klop de sabayon koud.
0,5 quatre quart cakes
6
Breek wat cake in stukken en verdeel dat over glazen. Schep er wat amarena-kersen bij en enkele lepels koude chocolade sabayon. Werk af met wat stukjes cake en wat geraspte chocolade.