Instructies
4 personen
1 gelatineblaadje (3,5 g/stuk)
1
Laat de gelatine weken in koud water.
1 potje Amarena-kers, 0,05 l witte wijn, 50 g witte suiker, 1 vanillestok, 0,5 citroenen
2
Giet de amarena-kersen door een zeefje en vang het sap op in een steelpan. Voeg de witte wijn, de suiker, de zaadjes van een vanillestok en het sap van een halve citroen aan toe.
3 eierdooiers, 1 ei
3
Voeg de dooiers en een volledig ei eraan toe en klop het geheel goed luchtig van het vuur.
50 g donkere chocolade
4
Zet nu de steelpan op het vuur en klop verder tot een luchtige sabayon. Als de sabayon mooi gebonden is, haal je de pan van het vuur. Los vervolgens de gelatine op in de warme sabayon. Voeg er ook fijngesneden chocolade aan toe en blijf roeren tot hij is opgelost.
5
Doe wat ijsblokjes in een kom en klop de sabayon koud.
0,5 quatre quart cakes
6