Gebakken zalm met aardappelwedges en ranch dressing
Gebakken zalm met aardappelwedges en ranch dressing
Gebakken zalm met aardappelwedges en ranch dressing
Gebakken zalm met aardappelwedges en ranch dressing
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Zout
Peper
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
1 een likje
Cajunpoeder
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Selder
3 stengels
Ijsbergsla
0,5 krop
Zilverui
Augurken
Boter
1 een klontje
Zalm
600 g
Grof zout
Krulpeterselie
Dille
Bieslook
Mayonaise
2 el
Yoghurt
4 el
Appelazijn
1 scheutje
Look
0,5 teentjes
Tabasco
Worcestershire saus
Benodigdheden
Een vuurvaste ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De aardappelwedges
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Spoel de aardappelen schoon. Snijd ze in kwartjes en leg ze op een ovenschaal.
zout, peper, 1 flinke scheut olijfolie, 1 snuifje cajunpoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
3
Breng de aardappelkwartjes op smaak met een snuif zout, peper, olijfolie, cayennepeper en Provençaalse kruiden.
4
Zet de aardappelen gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.
De seldersalade
3 stengels selder
5
Spoel de binnenste stengels selder schoon en snijd ze in grove stukken. Doe de stukken selder in een ruime mengkom.
0,5 krop ijsbergsla
6
Snijd ook de ijsbergsla in grove stukken en doe bij de selder in de mengkom.
Zilverui, augurken
7
Snijd de opgelegde zilveruien in kwartjes en snijd vervolgens de augurken in grote stukken. Doe de zilveruien en augurken bij de salade.
1 een klontje boter, 1 een likje olijfolie
8
Zet een pan met een klontje boter en een scheutje olijfolie op het vuur.
600 g zalm, grof zout, peper
9
Bak er de zalm in gaar en breng de stukken vis op smaak met peper en grof zout.
De ranch dressing
krulpeterselie, dille, Bieslook
10
Snijd enkele takjes krulpeterselie, enkele takjes dille en enkele takjes bieslook fijn. Doe de kruiden in een mengkom.
2 el mayonaise, 4 el Yoghurt
11
Voeg er de mayonaise en de yoghurt aan toe.
1 scheutje appelazijn, 0,5 teentjes Look, tabasco, Worcestershire saus, zout
12
Breng de dressing verder op smaak met een scheutje appelazijn, het geraspte teentje look, de tabasco, de Engelse saus en een snuifje zout.
De afwerking
13
Draai de zalm op tijd om in de pan. De zalm mag nog zacht zijn aan de binnenkant.
14
Haal de goudbruine aardappelwedges uit de oven.
15
Schep wat van de salade op een bord. Leg er een moot gebakken zalm en enkele aardappelwedges bij en werk het geheel af met de dressing.
De aardappelwedges
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Spoel de aardappelen schoon. Snijd ze in kwartjes en leg ze op een ovenschaal.
zout, peper, 1 flinke scheut olijfolie, 1 snuifje cajunpoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
3
Breng de aardappelkwartjes op smaak met een snuif zout, peper, olijfolie, cayennepeper en Provençaalse kruiden.
4
Zet de aardappelen gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.
De seldersalade
3 stengels selder
5
Spoel de binnenste stengels selder schoon en snijd ze in grove stukken. Doe de stukken selder in een ruime mengkom.
0,5 krop ijsbergsla
6
Snijd ook de ijsbergsla in grove stukken en doe bij de selder in de mengkom.
Zilverui, augurken
7
Snijd de opgelegde zilveruien in kwartjes en snijd vervolgens de augurken in grote stukken. Doe de zilveruien en augurken bij de salade.
1 een klontje boter, 1 een likje olijfolie
8
Zet een pan met een klontje boter en een scheutje olijfolie op het vuur.
600 g zalm, grof zout, peper
9
Bak er de zalm in gaar en breng de stukken vis op smaak met peper en grof zout.
De ranch dressing
krulpeterselie, dille, Bieslook
10
Snijd enkele takjes krulpeterselie, enkele takjes dille en enkele takjes bieslook fijn. Doe de kruiden in een mengkom.
2 el mayonaise, 4 el Yoghurt
11
Voeg er de mayonaise en de yoghurt aan toe.
1 scheutje appelazijn, 0,5 teentjes Look, tabasco, Worcestershire saus, zout
12
Breng de dressing verder op smaak met een scheutje appelazijn, het geraspte teentje look, de tabasco, de Engelse saus en een snuifje zout.
De afwerking
13
Draai de zalm op tijd om in de pan. De zalm mag nog zacht zijn aan de binnenkant.
14
Haal de goudbruine aardappelwedges uit de oven.
15
Schep wat van de salade op een bord. Leg er een moot gebakken zalm en enkele aardappelwedges bij en werk het geheel af met de dressing.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Zout
Peper
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
1 een likje
Cajunpoeder
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Selder
3 stengels
Ijsbergsla
0,5 krop
Zilverui
Augurken
Boter
1 een klontje
Zalm
600 g
Grof zout
Krulpeterselie
Dille
Bieslook
Mayonaise
2 el
Yoghurt
4 el
Appelazijn
1 scheutje
Look
0,5 teentjes
Tabasco
Worcestershire saus
Gebakken zalm met aardappelwedges en ranch dressing
De aardappelwedges vormen een leuke afwisseling op het bord en zet je in één twee drie op tafel. Je kan er eindeloos mee variëren door te spelen met de kruiding. Ontdek de verrassende combinatie met een gebakken stuk zalm, een seizoensgebonden seldersalade en een romige vinaigrette met dille en peterselie.Instructies
De aardappelwedges
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Spoel de aardappelen schoon. Snijd ze in kwartjes en leg ze op een ovenschaal.
zout, peper, 1 flinke scheut olijfolie, 1 snuifje cajunpoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
3
Breng de aardappelkwartjes op smaak met een snuif zout, peper, olijfolie, cayennepeper en Provençaalse kruiden.
4
Zet de aardappelen gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.
De seldersalade
3 stengels selder
5
Spoel de binnenste stengels selder schoon en snijd ze in grove stukken. Doe de stukken selder in een ruime mengkom.
0,5 krop ijsbergsla
6
Snijd ook de ijsbergsla in grove stukken en doe bij de selder in de mengkom.
Zilverui, augurken
7
Snijd de opgelegde zilveruien in kwartjes en snijd vervolgens de augurken in grote stukken. Doe de zilveruien en augurken bij de salade.
1 een klontje boter, 1 een likje olijfolie
8
Zet een pan met een klontje boter en een scheutje olijfolie op het vuur.
600 g zalm, grof zout, peper
9
Bak er de zalm in gaar en breng de stukken vis op smaak met peper en grof zout.
De ranch dressing
krulpeterselie, dille, Bieslook
10
Snijd enkele takjes krulpeterselie, enkele takjes dille en enkele takjes bieslook fijn. Doe de kruiden in een mengkom.
2 el mayonaise, 4 el Yoghurt
11
Voeg er de mayonaise en de yoghurt aan toe.
1 scheutje appelazijn, 0,5 teentjes Look, tabasco, Worcestershire saus, zout
12
Breng de dressing verder op smaak met een scheutje appelazijn, het geraspte teentje look, de tabasco, de Engelse saus en een snuifje zout.
De afwerking
13
Draai de zalm op tijd om in de pan. De zalm mag nog zacht zijn aan de binnenkant.
14
Haal de goudbruine aardappelwedges uit de oven.
15
Schep wat van de salade op een bord. Leg er een moot gebakken zalm en enkele aardappelwedges bij en werk het geheel af met de dressing.