Instructies

4 personen

De aardappelwedges

1

Verwarm de oven voor op 190°C.

800 g Vastkokende aardappelen
2

Spoel de aardappelen schoon. Snijd ze in kwartjes en leg ze op een ovenschaal.

zout, peper, 1 flinke scheut olijfolie, 1 snuifje cajunpoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
3

Breng de aardappelkwartjes op smaak met een snuif zout, peper, olijfolie, cayennepeper en Provençaalse kruiden.

4

Zet de aardappelen gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.

De seldersalade

3 stengels selder
5

Spoel de binnenste stengels selder schoon en snijd ze in grove stukken. Doe de stukken selder in een ruime mengkom.

0,5 krop ijsbergsla
6

Snijd ook de ijsbergsla in grove stukken en doe bij de selder in de mengkom.

Zilverui, augurken
7

Snijd de opgelegde zilveruien in kwartjes en snijd vervolgens de augurken in grote stukken. Doe de zilveruien en augurken bij de salade.

1 een klontje boter, 1 een likje olijfolie
8

Zet een pan met een klontje boter en een scheutje olijfolie op het vuur.

600 g zalm, grof zout, peper
9

Bak er de zalm in gaar en breng de stukken vis op smaak met peper en grof zout.

De ranch dressing

krulpeterselie, dille, Bieslook
10

Snijd enkele takjes krulpeterselie, enkele takjes dille en enkele takjes bieslook fijn. Doe de kruiden in een mengkom.

2 el mayonaise, 4 el Yoghurt
11

Voeg er de mayonaise en de yoghurt aan toe.

1 scheutje appelazijn, 0,5 teentjes Look, tabasco, Worcestershire saus, zout
12

Breng de dressing verder op smaak met een scheutje appelazijn, het geraspte teentje look, de tabasco, de Engelse saus en een snuifje zout.

De afwerking

13

Draai de zalm op tijd om in de pan. De zalm mag nog zacht zijn aan de binnenkant.

14

Haal de goudbruine aardappelwedges uit de oven.

15

Schep wat van de salade op een bord. Leg er een moot gebakken zalm en enkele aardappelwedges bij en werk het geheel af met de dressing.