dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus (thumbnail)Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus

Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus

45m
24
-
3.2K
Recepten

Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus

Een van de eerste gerechten die Jeroen op de hotelschool leerde maken, waren goujonnettes of gepaneerde reepjes vis met verse tartaarsaus. In dit recept serveert hij het feestmaal met een smeuïge spinaziepuree.
Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus (thumbnail)Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus

Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus

45m
24
-
3.2K
Recepten

Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus

Een van de eerste gerechten die Jeroen op de hotelschool leerde maken, waren goujonnettes of gepaneerde reepjes vis met verse tartaarsaus. In dit recept serveert hij het feestmaal met een smeuïge spinaziepuree.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten24
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Eieren
3
Eierdooiers
4
Water
1 scheutje
Mosterd
1 el
Natuurazijn
1 scheutje
Arachideolie
0,3 l
Arachideolie
1 scheutje
Arachideolie
Sjalotten
1
Peterselie
0,5 bosjes
Dragon
Bieslook
0,5 bosjes
Augurken
40 g
Kappertjes
40 g
Peper
Zout
Bloem
40 g
Eiwitten
3
Panko
60 g
Tongscharfilets
8
Melk
1 scheutje
Boter
Spinazie
200 g
Nootmuskaat
Citroen
1

Benodigdheden

Staafmixer, een elektrische staafmixer, een pureestamper, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3 eieren
2
Kook de eieren hard (min. 8 minuten) en laat ze afkoelen in ijskoud water.

De tartaarsaus

3 eierdooiers
3
Maak eerst verse mayonaise, de basis voor deze saus. Breek de eieren. Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los. Hou de eiwitten bij om straks de reepjes vis te paneren.
1 scheutje Water
4
Voeg een klein scheutje lauw water toe aan de dooiers. Dit zal de binding van de mayonaise versterken.
1 el mosterd, 1 scheutje natuurazijn
5
Doe ook de mosterd in de mengbeker en een scheut natuurazijn.
0,3 l arachideolie
6
Plaats de staafmixer in de pot en schenk de olie bij het mengsel. Beweeg de staafmixer op en neer tot je een stevige mayonaise krijgt.
Advertentie
Draadloze Staafmixer (thumbnail)Draadloze Staafmixer
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie, dragon, 0,5 bosjes Bieslook, 40 g augurken, 40 g kappertjes
7
Snijd de gepelde sjalot en de verse peterselie, bieslook en dragon in fijne snippers. Hak ook de augurken en de kappertjes in piepkleine stukjes.
8
Pel en plet de hardgekookte eieren. Roer alle fijne ingrediënten door de zelfgemaakte mayonaise.
peper, zout
9
Proef en kruid de tartaar met peper en zout. Bewaar de saus in de koelkast.

De vis en de puree

40 g bloem, 3 eiwitten, 1 scheutje arachideolie, 60 g panko
10
Zet drie schaaltjes klaar. Vul het eerste met wat bloem. Doe de eiwitten die je opzij hebt gehouden in het tweede schaaltje en klop ze los met een scheutje arachideolie. In het laatste schaaltje giet je een flinke bodem panko of paneermeel.
peper, zout
11
Voeg nog wat peper en zout toe aan de eiwitten en meng even.
8 tongscharfilets
12
Neem de tongscharfilets en snijd ze in de lengte middendoor. Zo haal je uit elke filet minstens twee mooie lange repen vis.
13
Paneer elk reepje vis. Haal het eerst even door de bloem en klop er zachtjes op. Wentel de vis vervolgens door het gekruide eiwit en tenslotte door de panko (of het paneermeel).
1 scheutje melk, 1 eierdooier, boter
14
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze even op het vuur. Plet ze tot puree met een scheutje melk, een klont boter en een eierdooier.
200 g spinazie, peper, zout, nootmuskaat
15
Spoel de spinazie in koud water en laat hem even uitlekken. Snijd de spinazie fijn en meng hem onder de puree. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
arachideolie
16
Laat een flinke scheut olie heet worden in een pan. Bak de gepaneerde reepjes vis goudbruin in de hete vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 citroen
17
Serveer de krokante goujonnettes met de spinaziepuree, de verse tartaar en een partje citroen.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Kook de eieren hard (min. 8 minuten) en laat ze afkoelen in ijskoud water.

Instructies

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3 eieren
2
Kook de eieren hard (min. 8 minuten) en laat ze afkoelen in ijskoud water.

De tartaarsaus

3 eierdooiers
3
Maak eerst verse mayonaise, de basis voor deze saus. Breek de eieren. Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los. Hou de eiwitten bij om straks de reepjes vis te paneren.
1 scheutje Water
4
Voeg een klein scheutje lauw water toe aan de dooiers. Dit zal de binding van de mayonaise versterken.
1 el mosterd, 1 scheutje natuurazijn
5
Doe ook de mosterd in de mengbeker en een scheut natuurazijn.
0,3 l arachideolie
6
Plaats de staafmixer in de pot en schenk de olie bij het mengsel. Beweeg de staafmixer op en neer tot je een stevige mayonaise krijgt.
Advertentie
Draadloze Staafmixer (thumbnail)Draadloze Staafmixer
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie, dragon, 0,5 bosjes Bieslook, 40 g augurken, 40 g kappertjes
7
Snijd de gepelde sjalot en de verse peterselie, bieslook en dragon in fijne snippers. Hak ook de augurken en de kappertjes in piepkleine stukjes.
8
Pel en plet de hardgekookte eieren. Roer alle fijne ingrediënten door de zelfgemaakte mayonaise.
peper, zout
9
Proef en kruid de tartaar met peper en zout. Bewaar de saus in de koelkast.

De vis en de puree

40 g bloem, 3 eiwitten, 1 scheutje arachideolie, 60 g panko
10
Zet drie schaaltjes klaar. Vul het eerste met wat bloem. Doe de eiwitten die je opzij hebt gehouden in het tweede schaaltje en klop ze los met een scheutje arachideolie. In het laatste schaaltje giet je een flinke bodem panko of paneermeel.
peper, zout
11
Voeg nog wat peper en zout toe aan de eiwitten en meng even.
8 tongscharfilets
12
Neem de tongscharfilets en snijd ze in de lengte middendoor. Zo haal je uit elke filet minstens twee mooie lange repen vis.
13
Paneer elk reepje vis. Haal het eerst even door de bloem en klop er zachtjes op. Wentel de vis vervolgens door het gekruide eiwit en tenslotte door de panko (of het paneermeel).
1 scheutje melk, 1 eierdooier, boter
14
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze even op het vuur. Plet ze tot puree met een scheutje melk, een klont boter en een eierdooier.
200 g spinazie, peper, zout, nootmuskaat
15
Spoel de spinazie in koud water en laat hem even uitlekken. Snijd de spinazie fijn en meng hem onder de puree. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
arachideolie
16
Laat een flinke scheut olie heet worden in een pan. Bak de gepaneerde reepjes vis goudbruin in de hete vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 citroen
17
Serveer de krokante goujonnettes met de spinaziepuree, de verse tartaar en een partje citroen.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Kook de eieren hard (min. 8 minuten) en laat ze afkoelen in ijskoud water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus (thumbnail)Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Eieren
3
Eierdooiers
4
Water
1 scheutje
Mosterd
1 el
Natuurazijn
1 scheutje
Arachideolie
0,3 l
Arachideolie
1 scheutje
Arachideolie
Sjalotten
1
Peterselie
0,5 bosjes
Dragon
Bieslook
0,5 bosjes
Augurken
40 g
Kappertjes
40 g
Peper
Zout
Bloem
40 g
Eiwitten
3
Panko
60 g
Tongscharfilets
8
Melk
1 scheutje
Boter
Spinazie
200 g
Nootmuskaat
Citroen
1

Tongscharreepjes met spinaziepuree en tartaarsaus

Een van de eerste gerechten die Jeroen op de hotelschool leerde maken, waren goujonnettes of gepaneerde reepjes vis met verse tartaarsaus. In dit recept serveert hij het feestmaal met een smeuïge spinaziepuree.
Instructies
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3 eieren
2
Kook de eieren hard (min. 8 minuten) en laat ze afkoelen in ijskoud water.

De tartaarsaus

3 eierdooiers
3
Maak eerst verse mayonaise, de basis voor deze saus. Breek de eieren. Doe enkel de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los. Hou de eiwitten bij om straks de reepjes vis te paneren.
1 scheutje Water
4
Voeg een klein scheutje lauw water toe aan de dooiers. Dit zal de binding van de mayonaise versterken.
1 el mosterd, 1 scheutje natuurazijn
5
Doe ook de mosterd in de mengbeker en een scheut natuurazijn.
0,3 l arachideolie
6
Plaats de staafmixer in de pot en schenk de olie bij het mengsel. Beweeg de staafmixer op en neer tot je een stevige mayonaise krijgt.
1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie, dragon, 0,5 bosjes Bieslook, 40 g augurken, 40 g kappertjes
7
Snijd de gepelde sjalot en de verse peterselie, bieslook en dragon in fijne snippers. Hak ook de augurken en de kappertjes in piepkleine stukjes.
8
Pel en plet de hardgekookte eieren. Roer alle fijne ingrediënten door de zelfgemaakte mayonaise.
peper, zout
9
Proef en kruid de tartaar met peper en zout. Bewaar de saus in de koelkast.

De vis en de puree

40 g bloem, 3 eiwitten, 1 scheutje arachideolie, 60 g panko
10
Zet drie schaaltjes klaar. Vul het eerste met wat bloem. Doe de eiwitten die je opzij hebt gehouden in het tweede schaaltje en klop ze los met een scheutje arachideolie. In het laatste schaaltje giet je een flinke bodem panko of paneermeel.
peper, zout
11
Voeg nog wat peper en zout toe aan de eiwitten en meng even.
8 tongscharfilets
12
Neem de tongscharfilets en snijd ze in de lengte middendoor. Zo haal je uit elke filet minstens twee mooie lange repen vis.
13
Paneer elk reepje vis. Haal het eerst even door de bloem en klop er zachtjes op. Wentel de vis vervolgens door het gekruide eiwit en tenslotte door de panko (of het paneermeel).
1 scheutje melk, 1 eierdooier, boter
14
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze even op het vuur. Plet ze tot puree met een scheutje melk, een klont boter en een eierdooier.
200 g spinazie, peper, zout, nootmuskaat
15
Spoel de spinazie in koud water en laat hem even uitlekken. Snijd de spinazie fijn en meng hem onder de puree. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
arachideolie
16
Laat een flinke scheut olie heet worden in een pan. Bak de gepaneerde reepjes vis goudbruin in de hete vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 citroen
17
Serveer de krokante goujonnettes met de spinaziepuree, de verse tartaar en een partje citroen.