Macaroni met kip, spinazie en erwtjes
Macaroni met kip, spinazie en erwtjes
Macaroni met kip, spinazie en erwtjes
Macaroni met kip, spinazie en erwtjes
Ingrediënten
4 personen
Zout
Boter
1 een klontje
Boter
40 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Kipfilets
600 g
Kippenkruiden
Peper
Gerookt spek
200 g
Macaroni
500 g
Spinazie
200 g
Diepvrieserwten
400 g
Bloem
60 g
Melk
0,5 l
Gemalen kaas
300 g
Nootmuskaat
Citroenen
0,3
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De pasta
zout
1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
1 een klontje boter
2
Smelt een klont boter in de wok.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
600 g kipfilets, kippenkruiden, peper
4
Snijd de kip in stukjes. Bak ze in de boter. Kruid met kippenkruiden en peper.
200 g gerookt spek
5
Snijd het spek in reepjes. Schep de kip uit de wok en bak het spek in dezelfde vetstof.
6
Schep het spek uit de wok. Bak de ui en de knoflook in dezelfde vetstof.
500 g macaroni
7
Kook de pasta gaar.
200 g spinazie, 400 g diepvrieserwten, peper, zout
8
Maak de spinazie schoon en stoof met de ui en knoflook. Kruid met peper en zout. Doe er de erwtjes bij en laat mee stoven.
De kaassaus
40 g boter, 60 g bloem
9
Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even bakken.
0,5 l melk
10
Giet de melk bij de roux en laat onder voortdurend roeren indikken. Maak de saus niet te dik.
300 g gemalen kaas, peper, zout, nootmuskaat, 0,3 citroenen
11
Doe 2/3 van de gemalen kaas bij de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
Afwerken en serveren
12
Giet de pasta af. Meng de macaroni met de groenten, de kip en het spek. Roer er de kaassaus door.
13
Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.
14
Zet onder de ovengrill tot er een mooi goudbruin korstje op staat.
De pasta
zout
1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
1 een klontje boter
2
Smelt een klont boter in de wok.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
600 g kipfilets, kippenkruiden, peper
4
Snijd de kip in stukjes. Bak ze in de boter. Kruid met kippenkruiden en peper.
200 g gerookt spek
5
Snijd het spek in reepjes. Schep de kip uit de wok en bak het spek in dezelfde vetstof.
6
Schep het spek uit de wok. Bak de ui en de knoflook in dezelfde vetstof.
500 g macaroni
7
Kook de pasta gaar.
200 g spinazie, 400 g diepvrieserwten, peper, zout
8
Maak de spinazie schoon en stoof met de ui en knoflook. Kruid met peper en zout. Doe er de erwtjes bij en laat mee stoven.
De kaassaus
40 g boter, 60 g bloem
9
Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even bakken.
0,5 l melk
10
Giet de melk bij de roux en laat onder voortdurend roeren indikken. Maak de saus niet te dik.
300 g gemalen kaas, peper, zout, nootmuskaat, 0,3 citroenen
11
Doe 2/3 van de gemalen kaas bij de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
Afwerken en serveren
12
Giet de pasta af. Meng de macaroni met de groenten, de kip en het spek. Roer er de kaassaus door.
13
Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.
14
Zet onder de ovengrill tot er een mooi goudbruin korstje op staat.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Zout
Boter
1 een klontje
Boter
40 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Kipfilets
600 g
Kippenkruiden
Peper
Gerookt spek
200 g
Macaroni
500 g
Spinazie
200 g
Diepvrieserwten
400 g
Bloem
60 g
Melk
0,5 l
Gemalen kaas
300 g
Nootmuskaat
Citroenen
0,3
Macaroni met kip, spinazie en erwtjes
Deze klassieker is ontzettend populair ten huize Meus. Macaroni met kip, spinazie, erwtjes en (veel) kaassaus. Uiteraard gaat het geheel de oven in zodat er een lekker korstje op komt. Perfect eten voor een doordeweekse dag.Instructies
De pasta
zout
1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
1 een klontje boter
2
Smelt een klont boter in de wok.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
600 g kipfilets, kippenkruiden, peper
4
Snijd de kip in stukjes. Bak ze in de boter. Kruid met kippenkruiden en peper.
200 g gerookt spek
5
Snijd het spek in reepjes. Schep de kip uit de wok en bak het spek in dezelfde vetstof.
6
Schep het spek uit de wok. Bak de ui en de knoflook in dezelfde vetstof.
500 g macaroni
7
Kook de pasta gaar.
200 g spinazie, 400 g diepvrieserwten, peper, zout
8
Maak de spinazie schoon en stoof met de ui en knoflook. Kruid met peper en zout. Doe er de erwtjes bij en laat mee stoven.
De kaassaus
40 g boter, 60 g bloem
9
Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even bakken.
0,5 l melk
10
Giet de melk bij de roux en laat onder voortdurend roeren indikken. Maak de saus niet te dik.
300 g gemalen kaas, peper, zout, nootmuskaat, 0,3 citroenen
11
Doe 2/3 van de gemalen kaas bij de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
Afwerken en serveren
12
Giet de pasta af. Meng de macaroni met de groenten, de kip en het spek. Roer er de kaassaus door.
13
Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.
14
Zet onder de ovengrill tot er een mooi goudbruin korstje op staat.