Instructies
4 personen
De pasta
zout
1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
1 een klontje boter
2
Smelt een klont boter in de wok.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
600 g kipfilets, kippenkruiden, peper
4
Snijd de kip in stukjes. Bak ze in de boter. Kruid met kippenkruiden en peper.
200 g gerookt spek
5
Snijd het spek in reepjes. Schep de kip uit de wok en bak het spek in dezelfde vetstof.
6
Schep het spek uit de wok. Bak de ui en de knoflook in dezelfde vetstof.
500 g macaroni
7
Kook de pasta gaar.
200 g spinazie, 400 g diepvrieserwten, peper, zout
8
Maak de spinazie schoon en stoof met de ui en knoflook. Kruid met peper en zout. Doe er de erwtjes bij en laat mee stoven.
De kaassaus
40 g boter, 60 g bloem
9
Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even bakken.
0,5 l melk
10
Giet de melk bij de roux en laat onder voortdurend roeren indikken. Maak de saus niet te dik.
300 g gemalen kaas, peper, zout, nootmuskaat, 0,3 citroenen
11
Doe 2/3 van de gemalen kaas bij de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
Afwerken en serveren
12
Giet de pasta af. Meng de macaroni met de groenten, de kip en het spek. Roer er de kaassaus door.
13
Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.
14