Kikkererwtensoep met pancetta
Kikkererwtensoep met pancetta
Kikkererwtensoep met pancetta
Kikkererwtensoep met pancetta
Ingrediënten
4 personen
Kikkererwtenvan 380 gr
3 pakjes
Pancettadun gesneden
200 g
Wortelen
4
Selder
4 stengels
Look
3 teentjes
Uien
2
Rode chilipepers
Tijm
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Water
2 l
Bouillon blokje
Parmezaan
50 g
Olijfolie
1 scheutje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Stokbrood
1
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
1 scheutje olijfolie, 200 g pancetta
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pot. Snijd de pancetta in stukjes en stoof ze in de olie.
2 uien, 3 teentjes Look
3
Pel de uien, snipper ze in blokjes en stoof ze mee aan. Pel de look, snijd fijn en voeg hem toe.
4 wortelen, 4 stengels selder
4
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Spoel de selder, snijd de stengels in blokjes en stoof ze mee aan.
3 pakjes Kikkererwten, 3 blaadjes laurier, rozemarijn, tijm, rode chilipepers
5
Doe een derde van de kikkererwten bij de groenten. Voeg er ook een kruidentuil van laurier, rozemarijn en tijm aan toe. Snipper tot slot de chilipeper fijn en voeg hem toe.
6
Doe de overige kikkererwten (en het sap) in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg de gemixte kikkererwten toe aan de groenten.
2 l Water, Bouillon blokje
7
Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook.
8
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
1 stokbrood, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gedroogde oregano
9
Snijd het brood in repen en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat grof zout en wat gedroogde oregano over.
50 g parmezaan
10
Rasp de parmezaan over de broodjes. Zet de broodjes op een bakplaat en rooster ze krokant onder de grill.
11
Breng de soep op smaak met flink wat peper en eventueel wat extra zout.
12
Leg de parmezaantoasts op een groot bord.
13
Schep een flinke lepel soep in een diep bord en werk af met een scheutje fijne olijfolie en een parmezaantoast.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
1 scheutje olijfolie, 200 g pancetta
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pot. Snijd de pancetta in stukjes en stoof ze in de olie.
2 uien, 3 teentjes Look
3
Pel de uien, snipper ze in blokjes en stoof ze mee aan. Pel de look, snijd fijn en voeg hem toe.
4 wortelen, 4 stengels selder
4
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Spoel de selder, snijd de stengels in blokjes en stoof ze mee aan.
3 pakjes Kikkererwten, 3 blaadjes laurier, rozemarijn, tijm, rode chilipepers
5
Doe een derde van de kikkererwten bij de groenten. Voeg er ook een kruidentuil van laurier, rozemarijn en tijm aan toe. Snipper tot slot de chilipeper fijn en voeg hem toe.
6
Doe de overige kikkererwten (en het sap) in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg de gemixte kikkererwten toe aan de groenten.
2 l Water, Bouillon blokje
7
Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook.
8
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
1 stokbrood, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gedroogde oregano
9
Snijd het brood in repen en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat grof zout en wat gedroogde oregano over.
50 g parmezaan
10
Rasp de parmezaan over de broodjes. Zet de broodjes op een bakplaat en rooster ze krokant onder de grill.
11
Breng de soep op smaak met flink wat peper en eventueel wat extra zout.
12
Leg de parmezaantoasts op een groot bord.
13
Schep een flinke lepel soep in een diep bord en werk af met een scheutje fijne olijfolie en een parmezaantoast.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Kikkererwtenvan 380 gr
3 pakjes
Pancettadun gesneden
200 g
Wortelen
4
Selder
4 stengels
Look
3 teentjes
Uien
2
Rode chilipepers
Tijm
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Water
2 l
Bouillon blokje
Parmezaan
50 g
Olijfolie
1 scheutje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Stokbrood
1
Kikkererwtensoep met pancetta
Een maaltijdsoep op basis van kikkererwten met pancetta en krokant stokbrood met parmezaan.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
1 scheutje olijfolie, 200 g pancetta
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pot. Snijd de pancetta in stukjes en stoof ze in de olie.
2 uien, 3 teentjes Look
3
Pel de uien, snipper ze in blokjes en stoof ze mee aan. Pel de look, snijd fijn en voeg hem toe.
4 wortelen, 4 stengels selder
4
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Spoel de selder, snijd de stengels in blokjes en stoof ze mee aan.
3 pakjes Kikkererwten, 3 blaadjes laurier, rozemarijn, tijm, rode chilipepers
5
Doe een derde van de kikkererwten bij de groenten. Voeg er ook een kruidentuil van laurier, rozemarijn en tijm aan toe. Snipper tot slot de chilipeper fijn en voeg hem toe.
6
Doe de overige kikkererwten (en het sap) in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg de gemixte kikkererwten toe aan de groenten.
2 l Water, Bouillon blokje
7
Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook.
8
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
1 stokbrood, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gedroogde oregano
9
Snijd het brood in repen en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat grof zout en wat gedroogde oregano over.
50 g parmezaan
10
Rasp de parmezaan over de broodjes. Zet de broodjes op een bakplaat en rooster ze krokant onder de grill.
11
Breng de soep op smaak met flink wat peper en eventueel wat extra zout.
12
Leg de parmezaantoasts op een groot bord.
13
Schep een flinke lepel soep in een diep bord en werk af met een scheutje fijne olijfolie en een parmezaantoast.