Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.

1 scheutje olijfolie, 200 g pancetta
2

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pot. Snijd de pancetta in stukjes en stoof ze in de olie.

2 uien, 3 teentjes Look
3

Pel de uien, snipper ze in blokjes en stoof ze mee aan. Pel de look, snijd fijn en voeg hem toe.

4 wortelen, 4 stengels selder
4

Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Spoel de selder, snijd de stengels in blokjes en stoof ze mee aan.

3 pakjes Kikkererwten, 3 blaadjes laurier, rozemarijn, tijm, rode chilipepers
5

Doe een derde van de kikkererwten bij de groenten. Voeg er ook een kruidentuil van laurier, rozemarijn en tijm aan toe. Snipper tot slot de chilipeper fijn en voeg hem toe.

6

Doe de overige kikkererwten (en het sap) in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg de gemixte kikkererwten toe aan de groenten.

2 l Water, Bouillon blokje
7

Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook.

8

Laat de grill van de oven voorverwarmen.

1 stokbrood, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gedroogde oregano
9

Snijd het brood in repen en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat grof zout en wat gedroogde oregano over.

50 g parmezaan
10

Rasp de parmezaan over de broodjes. Zet de broodjes op een bakplaat en rooster ze krokant onder de grill.

11

Breng de soep op smaak met flink wat peper en eventueel wat extra zout.

12

Leg de parmezaantoasts op een groot bord.

13

Schep een flinke lepel soep in een diep bord en werk af met een scheutje fijne olijfolie en een parmezaantoast.