Goudbrasem met oosterse marinade en rijst
Goudbrasem met oosterse marinade en rijst
Goudbrasem met oosterse marinade en rijst
Goudbrasem met oosterse marinade en rijst
Ingrediënten
4 personen
Arachideolie
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Rode chilipeper
1
Gember
40 g
Limoenen
2
Tandoori-pasta
2 tl
Kokossuiker
100 g
Vissaus
1 el
Water
1 scheutje
Rijst
400 g
Goudbrasems
2
Lente-uien
4 stengels
Sluimererwten
250 g
Sesamolie
Sesamzaadjes
1 tl
Benodigdheden
Een vergiet, een scherp koksmes, een grote wok pan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
arachideolie
1
Verwarm een scheut arachideolie in een pan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalotjes fijn en plet de look. Stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper, 40 g gember
3
Snijd de chilipeper fijn. Schil de gember en rasp hem fijn. Stoof mee aan.
2 limoenen, 2 tl tandoori-pasta, 100 g kokossuiker, 1 el Vissaus, 1 scheutje Water
4
Pers de limoenen uit in de pan. Voeg ook de tamarindepasta, de suiker, de vissaus en een scheutje water toe. Meng alles goed onder elkaar.
400 g rijst
5
Kook de rijst gaar en giet ze af.
arachideolie
6
Verhit een grote hoeveelheid arachideolie in een grote pan.
TIPLeg een blaadje basilicum of salie in de olie en wacht tot het kruid begint te pruttelen. Dan pas is de olie heet genoeg om te frituren.
2 goudbrasems
7
Kruid de goudbrasems met peper en zout en bedek ze daarna met een laagje bloem. Maak enkele ondiepe insnijdingen in het visvlees.
8
Leg de vissen in hun geheel in de hete olie en frituur ze goudbruin aan beide kanten.
4 stengels lente-uien
9
Snijd de lente-ui fijn.
250 g sluimererwten, sesamolie, 1 tl sesamzaadjes
10
Kook de sluimererwten enkele minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en meng er daarna een lekje sesamolie en wat sesamzaadjes onder.
11
Serveer de goudbrasems in hun geheel op een groot bord. Schep er de oosterse marinade over en werk af met de fijngesneden lente-ui en wat pluksels koriander. Presenteer de rijst en de sluimererwten in aparte kommetjes.
arachideolie
1
Verwarm een scheut arachideolie in een pan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalotjes fijn en plet de look. Stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper, 40 g gember
3
Snijd de chilipeper fijn. Schil de gember en rasp hem fijn. Stoof mee aan.
2 limoenen, 2 tl tandoori-pasta, 100 g kokossuiker, 1 el Vissaus, 1 scheutje Water
4
Pers de limoenen uit in de pan. Voeg ook de tamarindepasta, de suiker, de vissaus en een scheutje water toe. Meng alles goed onder elkaar.
400 g rijst
5
Kook de rijst gaar en giet ze af.
arachideolie
6
Verhit een grote hoeveelheid arachideolie in een grote pan.
TIPLeg een blaadje basilicum of salie in de olie en wacht tot het kruid begint te pruttelen. Dan pas is de olie heet genoeg om te frituren.
2 goudbrasems
7
Kruid de goudbrasems met peper en zout en bedek ze daarna met een laagje bloem. Maak enkele ondiepe insnijdingen in het visvlees.
8
Leg de vissen in hun geheel in de hete olie en frituur ze goudbruin aan beide kanten.
4 stengels lente-uien
9
Snijd de lente-ui fijn.
250 g sluimererwten, sesamolie, 1 tl sesamzaadjes
10
Kook de sluimererwten enkele minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en meng er daarna een lekje sesamolie en wat sesamzaadjes onder.
11
Serveer de goudbrasems in hun geheel op een groot bord. Schep er de oosterse marinade over en werk af met de fijngesneden lente-ui en wat pluksels koriander. Presenteer de rijst en de sluimererwten in aparte kommetjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Arachideolie
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Rode chilipeper
1
Gember
40 g
Limoenen
2
Tandoori-pasta
2 tl
Kokossuiker
100 g
Vissaus
1 el
Water
1 scheutje
Rijst
400 g
Goudbrasems
2
Lente-uien
4 stengels
Sluimererwten
250 g
Sesamolie
Sesamzaadjes
1 tl
Goudbrasem met oosterse marinade en rijst
Dit recept met goudbrasem doet z’n naam alle eer aan. In plaats van de vis te bakken, gaat hij de hete olie in om ‘m goudbruin te frituren. De spicy marinade on top zit dan weer boordevol oosterse smaken. Meer dan wat witte rijst en kort gegaarde sluimererwten heeft dit Aziatisch geïnspireerd visgerecht dus niet nodig.Instructies
arachideolie
1
Verwarm een scheut arachideolie in een pan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalotjes fijn en plet de look. Stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper, 40 g gember
3
Snijd de chilipeper fijn. Schil de gember en rasp hem fijn. Stoof mee aan.
2 limoenen, 2 tl tandoori-pasta, 100 g kokossuiker, 1 el Vissaus, 1 scheutje Water
4
Pers de limoenen uit in de pan. Voeg ook de tamarindepasta, de suiker, de vissaus en een scheutje water toe. Meng alles goed onder elkaar.
400 g rijst
5
Kook de rijst gaar en giet ze af.
arachideolie
6
Verhit een grote hoeveelheid arachideolie in een grote pan.
TIPLeg een blaadje basilicum of salie in de olie en wacht tot het kruid begint te pruttelen. Dan pas is de olie heet genoeg om te frituren.
2 goudbrasems
7
Kruid de goudbrasems met peper en zout en bedek ze daarna met een laagje bloem. Maak enkele ondiepe insnijdingen in het visvlees.
8
Leg de vissen in hun geheel in de hete olie en frituur ze goudbruin aan beide kanten.
4 stengels lente-uien
9
Snijd de lente-ui fijn.
250 g sluimererwten, sesamolie, 1 tl sesamzaadjes
10
Kook de sluimererwten enkele minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en meng er daarna een lekje sesamolie en wat sesamzaadjes onder.
11
Serveer de goudbrasems in hun geheel op een groot bord. Schep er de oosterse marinade over en werk af met de fijngesneden lente-ui en wat pluksels koriander. Presenteer de rijst en de sluimererwten in aparte kommetjes.