Instructies
4 personen
arachideolie
1
Verwarm een scheut arachideolie in een pan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalotjes fijn en plet de look. Stoof ze aan in de olie.
1 rode chilipeper, 40 g gember
3
Snijd de chilipeper fijn. Schil de gember en rasp hem fijn. Stoof mee aan.
2 limoenen, 2 tl tandoori-pasta, 100 g kokossuiker, 1 el Vissaus, 1 scheutje Water
4
Pers de limoenen uit in de pan. Voeg ook de tamarindepasta, de suiker, de vissaus en een scheutje water toe. Meng alles goed onder elkaar.
400 g rijst
5
Kook de rijst gaar en giet ze af.
arachideolie
6
Verhit een grote hoeveelheid arachideolie in een grote pan.
TIPLeg een blaadje basilicum of salie in de olie en wacht tot het kruid begint te pruttelen. Dan pas is de olie heet genoeg om te frituren.
2 goudbrasems
7
Kruid de goudbrasems met peper en zout en bedek ze daarna met een laagje bloem. Maak enkele ondiepe insnijdingen in het visvlees.
8
Leg de vissen in hun geheel in de hete olie en frituur ze goudbruin aan beide kanten.
4 stengels lente-uien
9
Snijd de lente-ui fijn.
250 g sluimererwten, sesamolie, 1 tl sesamzaadjes
10
Kook de sluimererwten enkele minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en meng er daarna een lekje sesamolie en wat sesamzaadjes onder.
11