Bladerdeegtaartje met chocoladepudding en gepocheerde peer
Bladerdeegtaartje met chocoladepudding en gepocheerde peer
Bladerdeegtaartje met chocoladepudding en gepocheerde peer
Bladerdeegtaartje met chocoladepudding en gepocheerde peer
Ingrediënten
4 personen
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
200 g
Kristalsuiker
1 el
Puddingpoeder
50 g
Melk
0,5 l
Vanille-extract
1 dopje
Chocolade
100 g
Water
0,6 l
Vijfkruiden
1 snuifje
Vanillestok
1
Sinaasappel
1
Citroen
1
Gember
40 g
Peren
2
Bladerdeeg
1 vel
Bloemsuiker
4 el
Pecannoten
100 g
Grand marnier
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Chocoladepudding
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
1
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en laat de machine nog even draaien.
0,5 l melk, 1 dopje vanille-extract
2
Breng de melk met een dopje vanille-extract in een steelpannetje aan de kook.
3
Giet een deel van de melk bij de ruban en meng alles goed onder elkaar. Giet het mengsel van de melk met de ruban bij de rest van de melk en zet de pan weer op het vuur.
100 g Chocolade
4
Breng de pudding al roerend aan de kook, tot je de juiste dikte hebt, breek er ondertussen de chocolade in stukjes bij en laat smelten. Schep de pudding in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
Gepocheerde peer
0,6 l Water, 100 g kristalsuiker, 1 snuifje vijfkruiden
5
Breng voor de gepocheerde peren het water met de suiker en het 5 kruidenpoeder aan de kook.
1 vanillestok, 1 sinaasappel, 1 citroen, 40 g gember
6
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe aan het kookvocht. Schil de sinaasappel en de citroen en doe de schillen bij het kookvocht. Schil de gember, snijd hem in stukjes en laat de stukjes meekoken.
2 peren
7
Schil de peren en haal er met een parisiennelepel bolletjes uit. Laat de overschotten van de peer mee marineren in het kookvocht.
8
Doe de bolletjes in een kom, giet er de warme marinade over en laat ze zo afkoelen.
Bladerdeegtaartje
1 vel bladerdeeg, 4 el bloemsuiker
9
Snijd het bladerdeeg in vierkanten van zo’n 10 bij 10 cm en leg de vierkante vellen op een ovenplaatje met bakpapier. Strooi wat bloemsuiker over het bladerdeeg en leg een andere bakplaat er bovenop, maar zorg ervoor dat er een ruimte van een aantal cm tussenzit, zodat het deeg tot een bepaalde hoogte kan rijzen en de suiker kan karameliseren bij het afbakken.
10
Bak het bladerdeeg 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C tot de suiker gekarameliseerd is.
100 g pecannoten, 1 el kristalsuiker, 1 scheutje Grand Marnier
11
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de pecannoten in de boter. Voeg er suiker en een scheutje Grand Marnier aan toe en laat de noten lichtjes karameliseren. Laat ze daarna afkoelen.
12
Haal het bladerdeeg uit de oven en laat het even afkoelen. Snijd het bladerdeeg in twee en spuit toefjes pudding op de onderste helft. Haal de bolletjes peer uit de marinade en verdeel er wat van over de pudding. Verkruimel de nootjes over de bolletjes peer en zet het deksel op de koek.
Chocoladepudding
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
1
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en laat de machine nog even draaien.
0,5 l melk, 1 dopje vanille-extract
2
Breng de melk met een dopje vanille-extract in een steelpannetje aan de kook.
3
Giet een deel van de melk bij de ruban en meng alles goed onder elkaar. Giet het mengsel van de melk met de ruban bij de rest van de melk en zet de pan weer op het vuur.
100 g Chocolade
4
Breng de pudding al roerend aan de kook, tot je de juiste dikte hebt, breek er ondertussen de chocolade in stukjes bij en laat smelten. Schep de pudding in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
Gepocheerde peer
0,6 l Water, 100 g kristalsuiker, 1 snuifje vijfkruiden
5
Breng voor de gepocheerde peren het water met de suiker en het 5 kruidenpoeder aan de kook.
1 vanillestok, 1 sinaasappel, 1 citroen, 40 g gember
6
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe aan het kookvocht. Schil de sinaasappel en de citroen en doe de schillen bij het kookvocht. Schil de gember, snijd hem in stukjes en laat de stukjes meekoken.
2 peren
7
Schil de peren en haal er met een parisiennelepel bolletjes uit. Laat de overschotten van de peer mee marineren in het kookvocht.
8
Doe de bolletjes in een kom, giet er de warme marinade over en laat ze zo afkoelen.
Bladerdeegtaartje
1 vel bladerdeeg, 4 el bloemsuiker
9
Snijd het bladerdeeg in vierkanten van zo’n 10 bij 10 cm en leg de vierkante vellen op een ovenplaatje met bakpapier. Strooi wat bloemsuiker over het bladerdeeg en leg een andere bakplaat er bovenop, maar zorg ervoor dat er een ruimte van een aantal cm tussenzit, zodat het deeg tot een bepaalde hoogte kan rijzen en de suiker kan karameliseren bij het afbakken.
10
Bak het bladerdeeg 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C tot de suiker gekarameliseerd is.
100 g pecannoten, 1 el kristalsuiker, 1 scheutje Grand Marnier
11
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de pecannoten in de boter. Voeg er suiker en een scheutje Grand Marnier aan toe en laat de noten lichtjes karameliseren. Laat ze daarna afkoelen.
12
Haal het bladerdeeg uit de oven en laat het even afkoelen. Snijd het bladerdeeg in twee en spuit toefjes pudding op de onderste helft. Haal de bolletjes peer uit de marinade en verdeel er wat van over de pudding. Verkruimel de nootjes over de bolletjes peer en zet het deksel op de koek.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
200 g
Kristalsuiker
1 el
Puddingpoeder
50 g
Melk
0,5 l
Vanille-extract
1 dopje
Chocolade
100 g
Water
0,6 l
Vijfkruiden
1 snuifje
Vanillestok
1
Sinaasappel
1
Citroen
1
Gember
40 g
Peren
2
Bladerdeeg
1 vel
Bloemsuiker
4 el
Pecannoten
100 g
Grand marnier
1 scheutje
Bladerdeegtaartje met chocoladepudding en gepocheerde peer
Belgische peren zijn zo ongelofelijk lekker! Zeker in combinatie met donkere chocolade, noten en een krokant koekje van bladerdeeg.Instructies
Chocoladepudding
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
1
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en laat de machine nog even draaien.
0,5 l melk, 1 dopje vanille-extract
2
Breng de melk met een dopje vanille-extract in een steelpannetje aan de kook.
3
Giet een deel van de melk bij de ruban en meng alles goed onder elkaar. Giet het mengsel van de melk met de ruban bij de rest van de melk en zet de pan weer op het vuur.
100 g Chocolade
4
Breng de pudding al roerend aan de kook, tot je de juiste dikte hebt, breek er ondertussen de chocolade in stukjes bij en laat smelten. Schep de pudding in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast.
Gepocheerde peer
0,6 l Water, 100 g kristalsuiker, 1 snuifje vijfkruiden
5
Breng voor de gepocheerde peren het water met de suiker en het 5 kruidenpoeder aan de kook.
1 vanillestok, 1 sinaasappel, 1 citroen, 40 g gember
6
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe aan het kookvocht. Schil de sinaasappel en de citroen en doe de schillen bij het kookvocht. Schil de gember, snijd hem in stukjes en laat de stukjes meekoken.
2 peren
7
Schil de peren en haal er met een parisiennelepel bolletjes uit. Laat de overschotten van de peer mee marineren in het kookvocht.
8
Doe de bolletjes in een kom, giet er de warme marinade over en laat ze zo afkoelen.
Bladerdeegtaartje
1 vel bladerdeeg, 4 el bloemsuiker
9
Snijd het bladerdeeg in vierkanten van zo’n 10 bij 10 cm en leg de vierkante vellen op een ovenplaatje met bakpapier. Strooi wat bloemsuiker over het bladerdeeg en leg een andere bakplaat er bovenop, maar zorg ervoor dat er een ruimte van een aantal cm tussenzit, zodat het deeg tot een bepaalde hoogte kan rijzen en de suiker kan karameliseren bij het afbakken.
10
Bak het bladerdeeg 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C tot de suiker gekarameliseerd is.
100 g pecannoten, 1 el kristalsuiker, 1 scheutje Grand Marnier
11
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de pecannoten in de boter. Voeg er suiker en een scheutje Grand Marnier aan toe en laat de noten lichtjes karameliseren. Laat ze daarna afkoelen.
12
Haal het bladerdeeg uit de oven en laat het even afkoelen. Snijd het bladerdeeg in twee en spuit toefjes pudding op de onderste helft. Haal de bolletjes peer uit de marinade en verdeel er wat van over de pudding. Verkruimel de nootjes over de bolletjes peer en zet het deksel op de koek.