Huevos rancheros
Huevos rancheros
Ingrediënten
4 personen
Tomaten
4
Tomaten
400 g
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
1,5 teentjes
Chilipeper
1
Komijnpoeder
Korianderpoeder
Tomatenpuree
70 g
Rode bonen
1 blik
Tomaten passata
680 g
Zout
Cayennepeper
Gerookt paprikapoeder
Avocado's
3
Maïs
1 blikje
Limoenen
0,5
Kerstomaten
100 g
Appelazijn
Tortilla's
4
Boter
Peper
Eieren
4
Ijsbergsla
0,25
Cheddar
100 g
Koriander
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
De tomatensaus met bonen
4 tomaten
2
Emondeer de tomaten. Maak een kruisje in de onderkant en dompel ze in kokend water. Dompel ze meteen in koud water en pel ze.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.
2 Sjalotten
5
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet fijn met een mes. Doe de look bij de sjalotten.
1 chilipeper
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper. Snijd hem fijn en stoof met de uien en de knoflook.
komijnpoeder, korianderpoeder
8
Kruid met komijn en koriander.
70 g Tomatenpuree
9
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
1 blik rode bonen, 400 g tomaten, 680 g Tomaten passata
10
Giet de rode bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe de bonen en de tomatenblokjes in de pan. Giet er de passata bij.
zout, cayennepeper, gerookt paprikapoeder
11
Kruid met zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen.
De avocadosalsa
3 avocado's
12
Pel de avocado’s en snijd ze in blokjes.
1 blikje maïs, 0,5 limoenen
13
Doe er de maïs bij en knijp er de limoen over uit. Meng goed en kruid met cayennepeper en zout.
100 g kerstomaten, 0,5 teentjes Look
14
Snijd de kerstomaten wat kleiner. Kneus en pel de knoflook. Snipper en plet fijn met een mes.
appelazijn
15
Doe de kerstomaten en de knoflook bij de salade. Meng met een scheut olijfolie en een scheut appelazijn.
Afwerken en serveren
4 tortilla's
16
Bak de tortillavellen krokant in de voorverwarmde oven.
boter, peper, 4 eieren
17
Smelt een klontje boter in een pan. Bak spiegeleieren en kruid met peper en zout.
0,25 ijsbergsla
18
Snipper de ijsbergsla.
100 g Cheddar
19
Leg de tortilla op een bakplaat. Verdeel wat saus over de tortilla’s en rasp er wat cheddar over. Zet kort terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
koriander
20
Leg op elke tortilla een spiegelei. Verdeel er de avocadosalsa en de ijsbergsla over. Werk af met enkele blaadjes koriander.
De voorbereiding
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
De tomatensaus met bonen
4 tomaten
2
Emondeer de tomaten. Maak een kruisje in de onderkant en dompel ze in kokend water. Dompel ze meteen in koud water en pel ze.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.
2 Sjalotten
5
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet fijn met een mes. Doe de look bij de sjalotten.
1 chilipeper
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper. Snijd hem fijn en stoof met de uien en de knoflook.
komijnpoeder, korianderpoeder
8
Kruid met komijn en koriander.
70 g Tomatenpuree
9
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
1 blik rode bonen, 400 g tomaten, 680 g Tomaten passata
10
Giet de rode bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe de bonen en de tomatenblokjes in de pan. Giet er de passata bij.
zout, cayennepeper, gerookt paprikapoeder
11
Kruid met zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen.
De avocadosalsa
3 avocado's
12
Pel de avocado’s en snijd ze in blokjes.
1 blikje maïs, 0,5 limoenen
13
Doe er de maïs bij en knijp er de limoen over uit. Meng goed en kruid met cayennepeper en zout.
100 g kerstomaten, 0,5 teentjes Look
14
Snijd de kerstomaten wat kleiner. Kneus en pel de knoflook. Snipper en plet fijn met een mes.
appelazijn
15
Doe de kerstomaten en de knoflook bij de salade. Meng met een scheut olijfolie en een scheut appelazijn.
Afwerken en serveren
4 tortilla's
16
Bak de tortillavellen krokant in de voorverwarmde oven.
boter, peper, 4 eieren
17
Smelt een klontje boter in een pan. Bak spiegeleieren en kruid met peper en zout.
0,25 ijsbergsla
18
Snipper de ijsbergsla.
100 g Cheddar
19
Leg de tortilla op een bakplaat. Verdeel wat saus over de tortilla’s en rasp er wat cheddar over. Zet kort terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
koriander
20
Leg op elke tortilla een spiegelei. Verdeel er de avocadosalsa en de ijsbergsla over. Werk af met enkele blaadjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Tomaten
4
Tomaten
400 g
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
1,5 teentjes
Chilipeper
1
Komijnpoeder
Korianderpoeder
Tomatenpuree
70 g
Rode bonen
1 blik
Tomaten passata
680 g
Zout
Cayennepeper
Gerookt paprikapoeder
Avocado's
3
Maïs
1 blikje
Limoenen
0,5
Kerstomaten
100 g
Appelazijn
Tortilla's
4
Boter
Peper
Eieren
4
Ijsbergsla
0,25
Cheddar
100 g
Koriander
Huevos rancheros
Het is paasmaandag dus maken we eieren van de Mexicaanse cowboys of rancheros. Op een tortillavel komt een pittige saus, ijsbergsla, een gebakken ei en wat avocadosalsa. Van een stevig ontbijt gesproken!Instructies
De voorbereiding
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
De tomatensaus met bonen
4 tomaten
2
Emondeer de tomaten. Maak een kruisje in de onderkant en dompel ze in kokend water. Dompel ze meteen in koud water en pel ze.
3
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.
2 Sjalotten
5
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet fijn met een mes. Doe de look bij de sjalotten.
1 chilipeper
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper. Snijd hem fijn en stoof met de uien en de knoflook.
komijnpoeder, korianderpoeder
8
Kruid met komijn en koriander.
70 g Tomatenpuree
9
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
1 blik rode bonen, 400 g tomaten, 680 g Tomaten passata
10
Giet de rode bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe de bonen en de tomatenblokjes in de pan. Giet er de passata bij.
zout, cayennepeper, gerookt paprikapoeder
11
Kruid met zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen.
De avocadosalsa
3 avocado's
12
Pel de avocado’s en snijd ze in blokjes.
1 blikje maïs, 0,5 limoenen
13
Doe er de maïs bij en knijp er de limoen over uit. Meng goed en kruid met cayennepeper en zout.
100 g kerstomaten, 0,5 teentjes Look
14
Snijd de kerstomaten wat kleiner. Kneus en pel de knoflook. Snipper en plet fijn met een mes.
appelazijn
15
Doe de kerstomaten en de knoflook bij de salade. Meng met een scheut olijfolie en een scheut appelazijn.
Afwerken en serveren
4 tortilla's
16
Bak de tortillavellen krokant in de voorverwarmde oven.
boter, peper, 4 eieren
17
Smelt een klontje boter in een pan. Bak spiegeleieren en kruid met peper en zout.
0,25 ijsbergsla
18
Snipper de ijsbergsla.
100 g Cheddar
19
Leg de tortilla op een bakplaat. Verdeel wat saus over de tortilla’s en rasp er wat cheddar over. Zet kort terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
koriander
20
Leg op elke tortilla een spiegelei. Verdeel er de avocadosalsa en de ijsbergsla over. Werk af met enkele blaadjes koriander.