dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Taco met kip (thumbnail)Taco met kip

Taco met kip

2u 40m
22
93%
3.8K
Recepten

Taco met kip

Jeroen maakte ooit ‘pulled pork’, varkensvlees dat je lang op lage temperatuur gaart zodat het heel zacht wordt en je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. In dit recept doet hij hetzelfde met kip.De kip wordt ingewreven met flink wat exotische specerijen en bruine suiker en gaat dan voor minstens twee uur in de oven. Als ze gaar is, trek je het vlees in stukjes en gebruik je het samen met een pittige Mexicaanse salsa om tacoschelpen te vullen.
Taco met kip (thumbnail)Taco met kip

Taco met kip

2u 40m
22
93%
3.8K
Recepten

Taco met kip

Jeroen maakte ooit ‘pulled pork’, varkensvlees dat je lang op lage temperatuur gaart zodat het heel zacht wordt en je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. In dit recept doet hij hetzelfde met kip.De kip wordt ingewreven met flink wat exotische specerijen en bruine suiker en gaat dan voor minstens twee uur in de oven. Als ze gaar is, trek je het vlees in stukjes en gebruik je het samen met een pittige Mexicaanse salsa om tacoschelpen te vullen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd2u 40m
Ingrediënten22
Beoordeling93%
Aantal likes3.8K

Ingrediënten

4 personen
Braadkip
1
Bruine suiker
3 el
Appelsap
0,5 l
Olijfolie
Olijfolie
1 scheutje
Paprikapoeder
1 tl
Cayennepeper
1 tl
Cayennepeper
Komijnpoeder
2 tl
Ras el hanout
1 el
Zout
Tacoschelpen
8
Tomaten
2
Rode paprika
1
Avocado
1
Radijzen
0,5 bosjes
Sjalotten
1
Maïs
1 blik
Koriander
0,25 bosjes
Zwarte olijven
10
Limoen
1
Jalapenopepers
Zure room
8 el
Azijn
1 scheutje

Benodigdheden

Waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

'Pulled chicken'

1 braadkip, 3 el bruine suiker, 0,5 l appelsap, olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 2 tl komijnpoeder, 1 el ras el hanout, zout
1
Haal de kip uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
3
Meng de bruine suiker met komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en ras-el-hanout.
4
Wrijf de kip eerst in met olijfolie en dan met de suiker-specerijenmengeling.
5
Leg de kip in een braadslee en giet er het appelsap rond. Dek af met aluminiumfolie.
TIPHet appelsap zorgt voor stoom onder de folie, waardoor de kip heel sappig blijft.
6
Bak de kip ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven.
7
Neem de kip uit de oven. Verwijder het vel en trek het vlees van de botten.
8
Doe het vlees in de mengkom van de keukenmachine en roer los met een klein beetje van het kookvocht.
TIPAls je de kip van tevoren maakt, zorg er dan voor dat ze warm blijft (bijvoorbeeld in een bain marie).

De taco's

8 tacoschelpen, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 avocado, 0,5 bosjes radijzen, 1 Sjalotten, 1 blik maïs, 0,25 bosjes koriander, 10 Zwarte olijven, 1 limoen, jalapenopepers, 8 el Zure room, 1 scheutje azijn, 1 scheutje olijfolie, cayennepeper, zout
9
Maak de salsa als de kip bijna gaar is.
10
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze heel kort in kokend water. Koel ze even af in koud water. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPDompel de tomaat zeker niet te lang in kokend water, want dan worden ze melig.
11
Schil de paprika, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
12
Halveer de avocado, verwijder de pit en haal ze met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
13
Pel en snipper de sjalot. Spoel de radijzen en snijd ze in kleine stukjes.
14
Meng de tomaten met de paprika, avocado, sjalot, radijzen en maïs.
15
Hak de koriander fijn.
16
Sprenkel olijfolie en azijn over de salsa en breng op smaak met een snuifje zout, cayennepeper en gesnipperde koriander.

Afwerken en serveren

17
Hak de olijven fijn. Rasp wat limoenschil (zeste). Trek de blaadjes van de koriander. Hak de jalapeños fijn.
18
Vul de tacoschelpen met salsa en warme ‘pulled chicken’. Werk af met een eetlepel zure room, olijven, limoenzeste, koriander en jalapeños.
TIPOm de taco’s gemakkelijk te vullen, kun je ze recht zetten in een grote schaal met ongekookte rijst.
1
Haal de kip uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Instructies

'Pulled chicken'

1 braadkip, 3 el bruine suiker, 0,5 l appelsap, olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 2 tl komijnpoeder, 1 el ras el hanout, zout
1
Haal de kip uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
3
Meng de bruine suiker met komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en ras-el-hanout.
4
Wrijf de kip eerst in met olijfolie en dan met de suiker-specerijenmengeling.
5
Leg de kip in een braadslee en giet er het appelsap rond. Dek af met aluminiumfolie.
TIPHet appelsap zorgt voor stoom onder de folie, waardoor de kip heel sappig blijft.
6
Bak de kip ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven.
7
Neem de kip uit de oven. Verwijder het vel en trek het vlees van de botten.
8
Doe het vlees in de mengkom van de keukenmachine en roer los met een klein beetje van het kookvocht.
TIPAls je de kip van tevoren maakt, zorg er dan voor dat ze warm blijft (bijvoorbeeld in een bain marie).

De taco's

8 tacoschelpen, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 avocado, 0,5 bosjes radijzen, 1 Sjalotten, 1 blik maïs, 0,25 bosjes koriander, 10 Zwarte olijven, 1 limoen, jalapenopepers, 8 el Zure room, 1 scheutje azijn, 1 scheutje olijfolie, cayennepeper, zout
9
Maak de salsa als de kip bijna gaar is.
10
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze heel kort in kokend water. Koel ze even af in koud water. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPDompel de tomaat zeker niet te lang in kokend water, want dan worden ze melig.
11
Schil de paprika, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
12
Halveer de avocado, verwijder de pit en haal ze met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
13
Pel en snipper de sjalot. Spoel de radijzen en snijd ze in kleine stukjes.
14
Meng de tomaten met de paprika, avocado, sjalot, radijzen en maïs.
15
Hak de koriander fijn.
16
Sprenkel olijfolie en azijn over de salsa en breng op smaak met een snuifje zout, cayennepeper en gesnipperde koriander.

Afwerken en serveren

17
Hak de olijven fijn. Rasp wat limoenschil (zeste). Trek de blaadjes van de koriander. Hak de jalapeños fijn.
18
Vul de tacoschelpen met salsa en warme ‘pulled chicken’. Werk af met een eetlepel zure room, olijven, limoenzeste, koriander en jalapeños.
TIPOm de taco’s gemakkelijk te vullen, kun je ze recht zetten in een grote schaal met ongekookte rijst.
1
Haal de kip uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Taco met kip (thumbnail)Taco met kip
4 personen
2u 40m
Ingrediënten
Braadkip
1
Bruine suiker
3 el
Appelsap
0,5 l
Olijfolie
Olijfolie
1 scheutje
Paprikapoeder
1 tl
Cayennepeper
1 tl
Cayennepeper
Komijnpoeder
2 tl
Ras el hanout
1 el
Zout
Tacoschelpen
8
Tomaten
2
Rode paprika
1
Avocado
1
Radijzen
0,5 bosjes
Sjalotten
1
Maïs
1 blik
Koriander
0,25 bosjes
Zwarte olijven
10
Limoen
1
Jalapenopepers
Zure room
8 el
Azijn
1 scheutje

Taco met kip

Jeroen maakte ooit ‘pulled pork’, varkensvlees dat je lang op lage temperatuur gaart zodat het heel zacht wordt en je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. In dit recept doet hij hetzelfde met kip.De kip wordt ingewreven met flink wat exotische specerijen en bruine suiker en gaat dan voor minstens twee uur in de oven. Als ze gaar is, trek je het vlees in stukjes en gebruik je het samen met een pittige Mexicaanse salsa om tacoschelpen te vullen.
Instructies

'Pulled chicken'

1 braadkip, 3 el bruine suiker, 0,5 l appelsap, olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 2 tl komijnpoeder, 1 el ras el hanout, zout
1
Haal de kip uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
3
Meng de bruine suiker met komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en ras-el-hanout.
4
Wrijf de kip eerst in met olijfolie en dan met de suiker-specerijenmengeling.
5
Leg de kip in een braadslee en giet er het appelsap rond. Dek af met aluminiumfolie.
TIPHet appelsap zorgt voor stoom onder de folie, waardoor de kip heel sappig blijft.
6
Bak de kip ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven.
7
Neem de kip uit de oven. Verwijder het vel en trek het vlees van de botten.
8
Doe het vlees in de mengkom van de keukenmachine en roer los met een klein beetje van het kookvocht.
TIPAls je de kip van tevoren maakt, zorg er dan voor dat ze warm blijft (bijvoorbeeld in een bain marie).

De taco's

8 tacoschelpen, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 avocado, 0,5 bosjes radijzen, 1 Sjalotten, 1 blik maïs, 0,25 bosjes koriander, 10 Zwarte olijven, 1 limoen, jalapenopepers, 8 el Zure room, 1 scheutje azijn, 1 scheutje olijfolie, cayennepeper, zout
9
Maak de salsa als de kip bijna gaar is.
10
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze heel kort in kokend water. Koel ze even af in koud water. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
TIPDompel de tomaat zeker niet te lang in kokend water, want dan worden ze melig.
11
Schil de paprika, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
12
Halveer de avocado, verwijder de pit en haal ze met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
13
Pel en snipper de sjalot. Spoel de radijzen en snijd ze in kleine stukjes.
14
Meng de tomaten met de paprika, avocado, sjalot, radijzen en maïs.
15
Hak de koriander fijn.
16
Sprenkel olijfolie en azijn over de salsa en breng op smaak met een snuifje zout, cayennepeper en gesnipperde koriander.

Afwerken en serveren

17
Hak de olijven fijn. Rasp wat limoenschil (zeste). Trek de blaadjes van de koriander. Hak de jalapeños fijn.
18
Vul de tacoschelpen met salsa en warme ‘pulled chicken’. Werk af met een eetlepel zure room, olijven, limoenzeste, koriander en jalapeños.
TIPOm de taco’s gemakkelijk te vullen, kun je ze recht zetten in een grote schaal met ongekookte rijst.