Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze heel kort in kokend water. Koel ze even af in koud water. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
lightbulb_outline
TIPDompel de tomaat zeker niet te lang in kokend water, want dan worden ze melig.
11
Schil de paprika, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
12
Halveer de avocado, verwijder de pit en haal ze met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
13
Pel en snipper de sjalot. Spoel de radijzen en snijd ze in kleine stukjes.
14
Meng de tomaten met de paprika, avocado, sjalot, radijzen en maïs.
15
Hak de koriander fijn.
16
Sprenkel olijfolie en azijn over de salsa en breng op smaak met een snuifje zout, cayennepeper en gesnipperde koriander.
Afwerken en serveren
17
Hak de olijven fijn. Rasp wat limoenschil (zeste). Trek de blaadjes van de koriander. Hak de jalapeños fijn.
18
Vul de tacoschelpen met salsa en warme ‘pulled chicken’. Werk af met een eetlepel zure room, olijven, limoenzeste, koriander en jalapeños.
lightbulb_outline
TIPOm de taco’s gemakkelijk te vullen, kun je ze recht zetten in een grote schaal met ongekookte rijst.