Sinterklaasfudge
Sinterklaasfudge
Sinterklaasfudge
Sinterklaasfudge
Ingrediënten
4 personen
Boter
285 g
Nic nac koekjes
100 g
Speculaas
250 g
Gecondenseerde melk
2 blik
Witte chocolade
300 g
Donkere chocolade
300 g
Marsepein
150 g
Benodigdheden
Blender, een grote schaal of bakvorm, een vijzel of een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De koekjesbodem
125 g boter
1
Smelt de boter in een pannetje.
100 g Nic Nac koekjes, 100 g speculaas
2
Verkruimel de letterkoekjes en speculaas in een vijzel of gebruik een blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
3
Meng de kruimels met de gesmolten boter in de blender of keukenmachine.
4
Bedek de bodem van de ovenschaal of bakvorm met een vel vershoudfolie.
5
Stort het koekjesmengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijk over de bodem.
De chocoladefudge
80 g boter, 1 blik gecondenseerde melk
6
Warm de boter en de gecondenseerde melk op in een pannetje.
300 g witte chocolade
7
Voeg de witte chocolade toe en roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
8
Stort het witte chocolademengsel uit over de koekjesbodem. Laat de witte chocoladefudge opstijven in de koelkast.
80 g boter, 1 blik gecondenseerde melk
9
Warm opnieuw dezelfde hoeveelheid boter en gecondenseerde melk op in een pannetje.
300 g donkere chocolade
10
Voeg nu de donkere chocolade toe en roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
11
Haal de ovenschaal uit de koelkast. Stort het donkere chocolademengsel uit over de witte fudge. De witte laag zal nog niet volledig afgekoeld zijn. Spatel de donkere chocolade er voorzichtig over.
150 g marsepein, 150 g speculaas
12
Snijd ondertussen de marsepein in kleine blokjes en verkruimel de speculaas. Strooi ze over de donkere chocoladefudge.
13
Zet de schaal terug in de koelkast en laat nog minstens een uur verder opstijven.
14
Serveer de fudge in kleine porties als versnapering bij een tas koffie of thee. Smakelijk!
De koekjesbodem
125 g boter
1
Smelt de boter in een pannetje.
100 g Nic Nac koekjes, 100 g speculaas
2
Verkruimel de letterkoekjes en speculaas in een vijzel of gebruik een blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
3
Meng de kruimels met de gesmolten boter in de blender of keukenmachine.
4
Bedek de bodem van de ovenschaal of bakvorm met een vel vershoudfolie.
5
Stort het koekjesmengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijk over de bodem.
De chocoladefudge
80 g boter, 1 blik gecondenseerde melk
6
Warm de boter en de gecondenseerde melk op in een pannetje.
300 g witte chocolade
7
Voeg de witte chocolade toe en roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
8
Stort het witte chocolademengsel uit over de koekjesbodem. Laat de witte chocoladefudge opstijven in de koelkast.
80 g boter, 1 blik gecondenseerde melk
9
Warm opnieuw dezelfde hoeveelheid boter en gecondenseerde melk op in een pannetje.
300 g donkere chocolade
10
Voeg nu de donkere chocolade toe en roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
11
Haal de ovenschaal uit de koelkast. Stort het donkere chocolademengsel uit over de witte fudge. De witte laag zal nog niet volledig afgekoeld zijn. Spatel de donkere chocolade er voorzichtig over.
150 g marsepein, 150 g speculaas
12
Snijd ondertussen de marsepein in kleine blokjes en verkruimel de speculaas. Strooi ze over de donkere chocoladefudge.
13
Zet de schaal terug in de koelkast en laat nog minstens een uur verder opstijven.
14
Serveer de fudge in kleine porties als versnapering bij een tas koffie of thee. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
285 g
Nic nac koekjes
100 g
Speculaas
250 g
Gecondenseerde melk
2 blik
Witte chocolade
300 g
Donkere chocolade
300 g
Marsepein
150 g
Sinterklaasfudge
Wie zoet is krijgt lekkers. Bracht de Sint bij jou ook een berg snoepgoed zoals chocolade, letterkoekjes, marsepein en speculaas? Daar ben je weken zoet mee. Of je maakt er deze heerlijke Sinterklaasfudge mee natuurlijk! Een echt dessert voor zoetebekken met chocoladefudge in twee laagjes en stukjes marsepein en speculaaskruimels on top.Instructies
De koekjesbodem
125 g boter
1
Smelt de boter in een pannetje.
100 g Nic Nac koekjes, 100 g speculaas
2
Verkruimel de letterkoekjes en speculaas in een vijzel of gebruik een blender.
3
Meng de kruimels met de gesmolten boter in de blender of keukenmachine.
4
Bedek de bodem van de ovenschaal of bakvorm met een vel vershoudfolie.
5
Stort het koekjesmengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijk over de bodem.
De chocoladefudge
80 g boter, 1 blik gecondenseerde melk
6
Warm de boter en de gecondenseerde melk op in een pannetje.
300 g witte chocolade
7
Voeg de witte chocolade toe en roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
8
Stort het witte chocolademengsel uit over de koekjesbodem. Laat de witte chocoladefudge opstijven in de koelkast.
80 g boter, 1 blik gecondenseerde melk
9
Warm opnieuw dezelfde hoeveelheid boter en gecondenseerde melk op in een pannetje.
300 g donkere chocolade
10
Voeg nu de donkere chocolade toe en roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
11
Haal de ovenschaal uit de koelkast. Stort het donkere chocolademengsel uit over de witte fudge. De witte laag zal nog niet volledig afgekoeld zijn. Spatel de donkere chocolade er voorzichtig over.
150 g marsepein, 150 g speculaas
12
Snijd ondertussen de marsepein in kleine blokjes en verkruimel de speculaas. Strooi ze over de donkere chocoladefudge.
13
Zet de schaal terug in de koelkast en laat nog minstens een uur verder opstijven.
14
Serveer de fudge in kleine porties als versnapering bij een tas koffie of thee. Smakelijk!