Meusli voor het ontbijt
Meusli voor het ontbijt
Meusli voor het ontbijt
Meusli voor het ontbijt
Ingrediënten
4 personen
Amandelnoten
100 g
Kokosnoot
50 g
Havermoutvlokken
300 g
Pijnboompitten
50 g
Sesamzaadjes
50 g
Maanzaad
50 g
Plantaardige olie
3 el
Esdoornsiroop
3 el
Esdoornsiroop
1 scheutje
Bruine suiker
85 g
Yoghurt
800 g
Frambozen
150 g
Bosbessen
100 g
Rozijnen en/of gedroogde abrikozen
Donkere chocolade
Benodigdheden
Een keukenweegschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De granola
1
Verwarm de oven voor tot 150°C.
100 g amandelnoten, 50 g kokosnoot
2
Hak de amandelnoten (en de stukjes kokosnoot) grof.
300 g havermoutvlokken, 50 g pijnboompitten, 50 g sesamzaadjes, 50 g maanzaad
3
Meng de afgewogen hoeveelheden havermoutvlokken, pijnboompitten, sesamzaad, maanzaad, amandelnoten en kokosnoot.
3 el plantaardige olie, 3 el esdoornsiroop, 85 g bruine suiker
4
Voeg de olie, de esdoornsiroop en de bruine suiker toe. Meng alles zorgvuldig.
TIPDe esdoornsiroop kan je ook vervangen door vloeibare honing.
5
Verdeel het mengsel op een gote vlakke bakplaat. Bak het 30 minuten in de oven van 150°C. Let op: Roer het mengsel na een kwartier even om.
6
Bewaar het geroosterd mengsel in een goed afgesloten pot of doos.
TIPJe kan de 'meusli' ook 'pimpen' met gehakte donkere chocolade en rozijnen.
Afwerken en serveren
800 g Yoghurt, 150 g frambozen, 100 g bosbessen, rozijnen en/of gedroogde abrikozen, donkere chocolade
7
Jeroen serveert de geroosterde mix met ongezoete yoghurt, frambozen en blauwe bessen. Voeg eventueel ook rozijnen, gehakte gedroogde abrikozen en/of fijngehakte donkere chocolade toe.
1 scheutje esdoornsiroop
8
Knijp maar smaak nog wat esdoornsiroop of vloeibare honing over dit voedzaam ontbijt.
De granola
1
Verwarm de oven voor tot 150°C.
100 g amandelnoten, 50 g kokosnoot
2
Hak de amandelnoten (en de stukjes kokosnoot) grof.
300 g havermoutvlokken, 50 g pijnboompitten, 50 g sesamzaadjes, 50 g maanzaad
3
Meng de afgewogen hoeveelheden havermoutvlokken, pijnboompitten, sesamzaad, maanzaad, amandelnoten en kokosnoot.
3 el plantaardige olie, 3 el esdoornsiroop, 85 g bruine suiker
4
Voeg de olie, de esdoornsiroop en de bruine suiker toe. Meng alles zorgvuldig.
TIPDe esdoornsiroop kan je ook vervangen door vloeibare honing.
5
Verdeel het mengsel op een gote vlakke bakplaat. Bak het 30 minuten in de oven van 150°C. Let op: Roer het mengsel na een kwartier even om.
6
Bewaar het geroosterd mengsel in een goed afgesloten pot of doos.
TIPJe kan de 'meusli' ook 'pimpen' met gehakte donkere chocolade en rozijnen.
Afwerken en serveren
800 g Yoghurt, 150 g frambozen, 100 g bosbessen, rozijnen en/of gedroogde abrikozen, donkere chocolade
7
Jeroen serveert de geroosterde mix met ongezoete yoghurt, frambozen en blauwe bessen. Voeg eventueel ook rozijnen, gehakte gedroogde abrikozen en/of fijngehakte donkere chocolade toe.
1 scheutje esdoornsiroop
8
Knijp maar smaak nog wat esdoornsiroop of vloeibare honing over dit voedzaam ontbijt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Amandelnoten
100 g
Kokosnoot
50 g
Havermoutvlokken
300 g
Pijnboompitten
50 g
Sesamzaadjes
50 g
Maanzaad
50 g
Plantaardige olie
3 el
Esdoornsiroop
3 el
Esdoornsiroop
1 scheutje
Bruine suiker
85 g
Yoghurt
800 g
Frambozen
150 g
Bosbessen
100 g
Rozijnen en/of gedroogde abrikozen
Donkere chocolade
Meusli voor het ontbijt
Vergeef Jeroen het woordgrapje, maar deze ‘Meusli’ is zijn persoonlijke versie van een ‘granola’. Amerikanen zijn verzot op zo’n geroosterde ontbijtmix van havermout, noten, pitten, zaden en wat zoetigheid. En geef ze eens ongelijk, want zoveel crunch combineert perfect met frisse yoghurt, vers fruit en zelfs wat chocolade. Jeroen gebruikt frambozen en bosbessen, maar eender welk fruit smaakt heerlijk aan het begin van de dag.Maak meteen een flinke hoeveelheid klaar en bewaar de geroosterde mix in een afgesloten pot.Instructies
De granola
1
Verwarm de oven voor tot 150°C.
100 g amandelnoten, 50 g kokosnoot
2
Hak de amandelnoten (en de stukjes kokosnoot) grof.
300 g havermoutvlokken, 50 g pijnboompitten, 50 g sesamzaadjes, 50 g maanzaad
3
Meng de afgewogen hoeveelheden havermoutvlokken, pijnboompitten, sesamzaad, maanzaad, amandelnoten en kokosnoot.
3 el plantaardige olie, 3 el esdoornsiroop, 85 g bruine suiker
4
Voeg de olie, de esdoornsiroop en de bruine suiker toe. Meng alles zorgvuldig.
TIPDe esdoornsiroop kan je ook vervangen door vloeibare honing.
5
Verdeel het mengsel op een gote vlakke bakplaat. Bak het 30 minuten in de oven van 150°C. Let op: Roer het mengsel na een kwartier even om.
6
Bewaar het geroosterd mengsel in een goed afgesloten pot of doos.
TIPJe kan de 'meusli' ook 'pimpen' met gehakte donkere chocolade en rozijnen.
Afwerken en serveren
800 g Yoghurt, 150 g frambozen, 100 g bosbessen, rozijnen en/of gedroogde abrikozen, donkere chocolade
7
Jeroen serveert de geroosterde mix met ongezoete yoghurt, frambozen en blauwe bessen. Voeg eventueel ook rozijnen, gehakte gedroogde abrikozen en/of fijngehakte donkere chocolade toe.
1 scheutje esdoornsiroop
8
Knijp maar smaak nog wat esdoornsiroop of vloeibare honing over dit voedzaam ontbijt.