Instructies

4 personen

De granola

1

Verwarm de oven voor tot 150°C.

100 g amandelnoten, 50 g kokosnoot
2

Hak de amandelnoten (en de stukjes kokosnoot) grof.

300 g havermoutvlokken, 50 g pijnboompitten, 50 g sesamzaadjes, 50 g maanzaad
3

Meng de afgewogen hoeveelheden havermoutvlokken, pijnboompitten, sesamzaad, maanzaad, amandelnoten en kokosnoot.

3 el plantaardige olie, 3 el esdoornsiroop, 85 g bruine suiker
4

Voeg de olie, de esdoornsiroop en de bruine suiker toe. Meng alles zorgvuldig.

TIPDe esdoornsiroop kan je ook vervangen door vloeibare honing.
5

Verdeel het mengsel op een gote vlakke bakplaat. Bak het 30 minuten in de oven van 150°C. Let op: Roer het mengsel na een kwartier even om.

6

Bewaar het geroosterd mengsel in een goed afgesloten pot of doos.

TIPJe kan de 'meusli' ook 'pimpen' met gehakte donkere chocolade en rozijnen.

Afwerken en serveren

800 g Yoghurt, 150 g frambozen, 100 g bosbessen, rozijnen en/of gedroogde abrikozen, donkere chocolade
7

Jeroen serveert de geroosterde mix met ongezoete yoghurt, frambozen en blauwe bessen.  Voeg eventueel ook rozijnen, gehakte gedroogde abrikozen en/of fijngehakte donkere chocolade toe.

1 scheutje esdoornsiroop
8

Knijp maar smaak nog wat esdoornsiroop of vloeibare honing over dit voedzaam ontbijt.