Instructies
4 personen
De granola
1
Verwarm de oven voor tot 150°C.
100 g amandelnoten, 50 g kokosnoot
2
Hak de amandelnoten (en de stukjes kokosnoot) grof.
300 g havermoutvlokken, 50 g pijnboompitten, 50 g sesamzaadjes, 50 g maanzaad
3
Meng de afgewogen hoeveelheden havermoutvlokken, pijnboompitten, sesamzaad, maanzaad, amandelnoten en kokosnoot.
3 el plantaardige olie, 3 el esdoornsiroop, 85 g bruine suiker
4
Voeg de olie, de esdoornsiroop en de bruine suiker toe. Meng alles zorgvuldig.
TIPDe esdoornsiroop kan je ook vervangen door vloeibare honing.
5
Verdeel het mengsel op een gote vlakke bakplaat. Bak het 30 minuten in de oven van 150°C. Let op: Roer het mengsel na een kwartier even om.
6
Bewaar het geroosterd mengsel in een goed afgesloten pot of doos.
TIPJe kan de 'meusli' ook 'pimpen' met gehakte donkere chocolade en rozijnen.
Afwerken en serveren
800 g Yoghurt, 150 g frambozen, 100 g bosbessen, rozijnen en/of gedroogde abrikozen, donkere chocolade
7
Jeroen serveert de geroosterde mix met ongezoete yoghurt, frambozen en blauwe bessen. Voeg eventueel ook rozijnen, gehakte gedroogde abrikozen en/of fijngehakte donkere chocolade toe.
1 scheutje esdoornsiroop
8