dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Slavinken met kroketten en kropsla (thumbnail)Slavinken met kroketten en kropsla

Slavinken met kroketten en kropsla

40m
22
-
2.5K
Recepten

Slavinken met kroketten en kropsla

Alleen vogels zonder kop kennen het verschil tussen een slavink en blinde vink niet. Even ter verduidelijking: een slavink is hetzelfde als een blinde vink, maar wordt omwikkeld met spek in plaats van kalfsvlees. Degelijke dagelijkse kost, simpel maar o zo lekker.
Slavinken met kroketten en kropsla (thumbnail)Slavinken met kroketten en kropsla

Slavinken met kroketten en kropsla

40m
22
-
2.5K
Recepten

Slavinken met kroketten en kropsla

Alleen vogels zonder kop kennen het verschil tussen een slavink en blinde vink niet. Even ter verduidelijking: een slavink is hetzelfde als een blinde vink, maar wordt omwikkeld met spek in plaats van kalfsvlees. Degelijke dagelijkse kost, simpel maar o zo lekker.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Rundergehakt
600 g
Ei
1
Paneermeel
50 g
Peper
Zout
Ontbijtspek
16 plak
Boter
Ajuinen
3
Bloem
Tafelbier
1 flesje
Perensiroop
2 el
Mosterd
2 el
Kruidnagel
1
Tijm
Laurier
4 blaadje
Kropsla
1
Sjalotten
0,5
Bieslook
0,5 bosjes
Mayonaise
2 el
Dragonazijn
1 el
Pepers
Kroketten
16

Benodigdheden

Een friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De slavinken

600 g rundergehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peper, zout
1
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Het mengsel moet goed stevig zijn.
TIPRundergehakt is droger dan gemengd gehakt. Maar omdat de slavinken omwikkeld worden met spek, is het de beste keuze.
16 plak ontbijtspek
2
Rol 4 ovalen bolletjes van het gehakt. Draai om elke vink twee plakjes ontbijtspek.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan. Bak de slavinken eerst op de naad en dan rondom goudbruin.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
5
Haal de slavinken uit de pan. Ze zijn nog niet gaar.
6
Giet wat vet uit de pan als er te veel in zit. Stoof de uien in de pan.
bloem, 1 flesje tafelbier, 2 el perensiroop, 2 el mosterd, 1 kruidnagel, tijm, 4 blaadje laurier
7
Strooi bloem over de uien (‘singeren’). Laat even meebakken zoals een roux. Giet er het tafelbier bij. Breng op smaak met siroop, mosterd, kruidnagel, tijm, laurier, peper en zout.
TIP‘Singeren’ betekent dat je de ingrediënten bestrooit met wat bloem om later een gebonden saus te krijgen.
8
Leg de slavinken in de saus en zet het deksel schuin op de pan zodat de saus nog wat kan inkoken. Draai de slavinken af en toe om. Laat 15 tot 20 minuten sudderen op een laag vuur.

De kropsla

1 kropsla
9
Verdeel de kropsla in aparte blaadjes, spoel ze en laat ze uitlekken.
0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
10
Pel en snipper de sjalot. Snipper de bieslook fijn.
11
Meng de sla met de sjalot en de bieslook.
2 el mayonaise, 1 el dragonazijn, pepers, zout
12
Roer de mayonaise los met de azijn. Doe de dressing bij de sla. Kruid met peper en zout. Schep alles voorzichtig door elkaar.
TIPDoor een klein beetje azijn bij de mayonaise te doen, maak je een dressing die je veel gemakkelijker mengt met de sla.

Afwerken en serveren

16 kroketten, zout
13
Verwarm de friteuse en bak de kroketten. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
14
Serveer de slavinken met saus, kropsla en kroketten.
1
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Het mengsel moet goed stevig zijn.
2
Rol 4 ovalen bolletjes van het gehakt. Draai om elke vink twee plakjes ontbijtspek.

Instructies

De slavinken

600 g rundergehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peper, zout
1
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Het mengsel moet goed stevig zijn.
TIPRundergehakt is droger dan gemengd gehakt. Maar omdat de slavinken omwikkeld worden met spek, is het de beste keuze.
16 plak ontbijtspek
2
Rol 4 ovalen bolletjes van het gehakt. Draai om elke vink twee plakjes ontbijtspek.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan. Bak de slavinken eerst op de naad en dan rondom goudbruin.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
5
Haal de slavinken uit de pan. Ze zijn nog niet gaar.
6
Giet wat vet uit de pan als er te veel in zit. Stoof de uien in de pan.
bloem, 1 flesje tafelbier, 2 el perensiroop, 2 el mosterd, 1 kruidnagel, tijm, 4 blaadje laurier
7
Strooi bloem over de uien (‘singeren’). Laat even meebakken zoals een roux. Giet er het tafelbier bij. Breng op smaak met siroop, mosterd, kruidnagel, tijm, laurier, peper en zout.
TIP‘Singeren’ betekent dat je de ingrediënten bestrooit met wat bloem om later een gebonden saus te krijgen.
8
Leg de slavinken in de saus en zet het deksel schuin op de pan zodat de saus nog wat kan inkoken. Draai de slavinken af en toe om. Laat 15 tot 20 minuten sudderen op een laag vuur.

De kropsla

1 kropsla
9
Verdeel de kropsla in aparte blaadjes, spoel ze en laat ze uitlekken.
0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
10
Pel en snipper de sjalot. Snipper de bieslook fijn.
11
Meng de sla met de sjalot en de bieslook.
2 el mayonaise, 1 el dragonazijn, pepers, zout
12
Roer de mayonaise los met de azijn. Doe de dressing bij de sla. Kruid met peper en zout. Schep alles voorzichtig door elkaar.
TIPDoor een klein beetje azijn bij de mayonaise te doen, maak je een dressing die je veel gemakkelijker mengt met de sla.

Afwerken en serveren

16 kroketten, zout
13
Verwarm de friteuse en bak de kroketten. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
14
Serveer de slavinken met saus, kropsla en kroketten.
1
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Het mengsel moet goed stevig zijn.
2
Rol 4 ovalen bolletjes van het gehakt. Draai om elke vink twee plakjes ontbijtspek.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Slavinken met kroketten en kropsla (thumbnail)Slavinken met kroketten en kropsla
4 personen
40m
Ingrediënten
Rundergehakt
600 g
Ei
1
Paneermeel
50 g
Peper
Zout
Ontbijtspek
16 plak
Boter
Ajuinen
3
Bloem
Tafelbier
1 flesje
Perensiroop
2 el
Mosterd
2 el
Kruidnagel
1
Tijm
Laurier
4 blaadje
Kropsla
1
Sjalotten
0,5
Bieslook
0,5 bosjes
Mayonaise
2 el
Dragonazijn
1 el
Pepers
Kroketten
16

Slavinken met kroketten en kropsla

Alleen vogels zonder kop kennen het verschil tussen een slavink en blinde vink niet. Even ter verduidelijking: een slavink is hetzelfde als een blinde vink, maar wordt omwikkeld met spek in plaats van kalfsvlees. Degelijke dagelijkse kost, simpel maar o zo lekker.
Instructies

De slavinken

600 g rundergehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peper, zout
1
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Het mengsel moet goed stevig zijn.
TIPRundergehakt is droger dan gemengd gehakt. Maar omdat de slavinken omwikkeld worden met spek, is het de beste keuze.
16 plak ontbijtspek
2
Rol 4 ovalen bolletjes van het gehakt. Draai om elke vink twee plakjes ontbijtspek.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan. Bak de slavinken eerst op de naad en dan rondom goudbruin.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
5
Haal de slavinken uit de pan. Ze zijn nog niet gaar.
6
Giet wat vet uit de pan als er te veel in zit. Stoof de uien in de pan.
bloem, 1 flesje tafelbier, 2 el perensiroop, 2 el mosterd, 1 kruidnagel, tijm, 4 blaadje laurier
7
Strooi bloem over de uien (‘singeren’). Laat even meebakken zoals een roux. Giet er het tafelbier bij. Breng op smaak met siroop, mosterd, kruidnagel, tijm, laurier, peper en zout.
TIP‘Singeren’ betekent dat je de ingrediënten bestrooit met wat bloem om later een gebonden saus te krijgen.
8
Leg de slavinken in de saus en zet het deksel schuin op de pan zodat de saus nog wat kan inkoken. Draai de slavinken af en toe om. Laat 15 tot 20 minuten sudderen op een laag vuur.

De kropsla

1 kropsla
9
Verdeel de kropsla in aparte blaadjes, spoel ze en laat ze uitlekken.
0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
10
Pel en snipper de sjalot. Snipper de bieslook fijn.
11
Meng de sla met de sjalot en de bieslook.
2 el mayonaise, 1 el dragonazijn, pepers, zout
12
Roer de mayonaise los met de azijn. Doe de dressing bij de sla. Kruid met peper en zout. Schep alles voorzichtig door elkaar.
TIPDoor een klein beetje azijn bij de mayonaise te doen, maak je een dressing die je veel gemakkelijker mengt met de sla.

Afwerken en serveren

16 kroketten, zout
13
Verwarm de friteuse en bak de kroketten. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
14
Serveer de slavinken met saus, kropsla en kroketten.