Instructies

4 personen

De slavinken

600 g rundergehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peper, zout
1

Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Het mengsel moet goed stevig zijn.

TIPRundergehakt is droger dan gemengd gehakt. Maar omdat de slavinken omwikkeld worden met spek, is het de beste keuze.
16 plak ontbijtspek
2

Rol 4 ovalen bolletjes van het gehakt. Draai om elke vink twee plakjes ontbijtspek.

boter
3

Smelt een klont boter in een hoge pan. Bak de slavinken eerst op de naad en dan rondom goudbruin.

3 ajuinen
4

Pel de uien en snijd ze in halve ringen.

5

Haal de slavinken uit de pan. Ze zijn nog niet gaar.

6

Giet wat vet uit de pan als er te veel in zit. Stoof de uien in de pan.

bloem, 1 flesje tafelbier, 2 el perensiroop, 2 el mosterd, 1 kruidnagel, tijm, 4 blaadje laurier
7

Strooi bloem over de uien (‘singeren’). Laat even meebakken zoals een roux. Giet er het tafelbier bij. Breng op smaak met siroop, mosterd, kruidnagel, tijm, laurier, peper en zout.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
TIP‘Singeren’ betekent dat je de ingrediënten bestrooit met wat bloem om later een gebonden saus te krijgen.
8

Leg de slavinken in de saus en zet het deksel schuin op de pan zodat de saus nog wat kan inkoken. Draai de slavinken af en toe om. Laat 15 tot 20 minuten sudderen op een laag vuur.

De kropsla

1 kropsla
9

Verdeel de kropsla in aparte blaadjes, spoel ze en laat ze uitlekken.

0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
10

Pel en snipper de sjalot. Snipper de bieslook fijn.

11

Meng de sla met de sjalot en de bieslook.

2 el mayonaise, 1 el dragonazijn, pepers, zout
12

Roer de mayonaise los met de azijn. Doe de dressing bij de sla. Kruid met peper en zout. Schep alles voorzichtig door elkaar.

TIPDoor een klein beetje azijn bij de mayonaise te doen, maak je een dressing die je veel gemakkelijker mengt met de sla.

Afwerken en serveren

16 kroketten, zout
13

Verwarm de friteuse en bak de kroketten. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.

14

Serveer de slavinken met saus, kropsla en kroketten.