Kastanje-aardpeersoep en een toast met duxelle
Kastanje-aardpeersoep en een toast met duxelle
Kastanje-aardpeersoep en een toast met duxelle
Kastanje-aardpeersoep en een toast met duxelle
Ingrediënten
4 personen
Bouillon
3 l
Boter
Ajuinen
3
Selder
4 stengels
Prei
1 stronk
Kastanje
400 g
Aardperen
400 g
Tijm
Laurier
Pepers
Zout
Look
1 teentje
Champignons
500 g
Rozemarijn
2 takjes
Rode porto
1 scheutje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Peterselie
1 bosje
Roggebrood
1
Room
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Benodigdheden
Hakmolen, een elektrische staafmixer, een hakmolen met s vormig mes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De soep
3 l Bouillon, boter
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier. Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof in de boter.
4 stengels selder, 1 stronk prei
3
Maak de selder en de prei schoon en snijd ze in stukken. Doe de selder en de prei bij de uien.
400 g Kastanje
4
Doe er de gekonfijte kastanjes bij.
400 g Aardperen
5
Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Stoof ze mee aan.
6
Bevochtig de groenten met de warme bouillon.
tijm, laurier, pepers, zout
7
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel en kruid met peper en zout.
8
Zet een deksel schuin op de soepketel en laat de groenten op een matig vuur garen.
De toast met duxelle
boter
9
Smelt een klont boter in een pan.
1 ajuin
10
Pel en snipper de ui. Stoof in de boter.
1 teentje Look
11
Pel en snipper de knoflook. Plet met een mes en stoof ook in de boter.
500 g champignons
12
Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de uien en stoof mee.
2 takjes rozemarijn
13
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze fijn. Doe ze bij de champignons.
1 scheutje rode porto
14
Voeg er een scheutje port aan toe.
15
Laat de champignons garen onder deksel.
16
Haal het deksel weg zodat het vocht kan verdampen.
1 scheutje balsamicoazijn
17
Mix de duxelle in de hakmolen met een scheutje balsamico. Breng op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 bosje peterselie
18
Snipper de peterselie.
1 roggebrood
19
Snijd toasten van het roggebrood. Rooster ze in de broodrooster.
1 scheutje Room, 1 tl mosterd
20
Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix ze. Voeg er (eventueel) een flinke scheut room en wat mosterd aan toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
21
Smeer duxelle op de toast. Bestrooi rijkelijk met gesnipperde peterselie.
22
Serveer de soep met de toast.
De soep
3 l Bouillon, boter
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier. Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof in de boter.
4 stengels selder, 1 stronk prei
3
Maak de selder en de prei schoon en snijd ze in stukken. Doe de selder en de prei bij de uien.
400 g Kastanje
4
Doe er de gekonfijte kastanjes bij.
400 g Aardperen
5
Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Stoof ze mee aan.
6
Bevochtig de groenten met de warme bouillon.
tijm, laurier, pepers, zout
7
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel en kruid met peper en zout.
8
Zet een deksel schuin op de soepketel en laat de groenten op een matig vuur garen.
De toast met duxelle
boter
9
Smelt een klont boter in een pan.
1 ajuin
10
Pel en snipper de ui. Stoof in de boter.
1 teentje Look
11
Pel en snipper de knoflook. Plet met een mes en stoof ook in de boter.
500 g champignons
12
Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de uien en stoof mee.
2 takjes rozemarijn
13
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze fijn. Doe ze bij de champignons.
1 scheutje rode porto
14
Voeg er een scheutje port aan toe.
15
Laat de champignons garen onder deksel.
16
Haal het deksel weg zodat het vocht kan verdampen.
1 scheutje balsamicoazijn
17
Mix de duxelle in de hakmolen met een scheutje balsamico. Breng op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 bosje peterselie
18
Snipper de peterselie.
1 roggebrood
19
Snijd toasten van het roggebrood. Rooster ze in de broodrooster.
1 scheutje Room, 1 tl mosterd
20
Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix ze. Voeg er (eventueel) een flinke scheut room en wat mosterd aan toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
21
Smeer duxelle op de toast. Bestrooi rijkelijk met gesnipperde peterselie.
22
Serveer de soep met de toast.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Bouillon
3 l
Boter
Ajuinen
3
Selder
4 stengels
Prei
1 stronk
Kastanje
400 g
Aardperen
400 g
Tijm
Laurier
Pepers
Zout
Look
1 teentje
Champignons
500 g
Rozemarijn
2 takjes
Rode porto
1 scheutje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Peterselie
1 bosje
Roggebrood
1
Room
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Kastanje-aardpeersoep en een toast met duxelle
Een gezonde soep met aardpeer en gekonfijte kastanjes wordt een volwaardige maaltijd als je er een toast met duxelle bij serveert.Instructies
De soep
3 l Bouillon, boter
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier. Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof in de boter.
4 stengels selder, 1 stronk prei
3
Maak de selder en de prei schoon en snijd ze in stukken. Doe de selder en de prei bij de uien.
400 g Kastanje
4
Doe er de gekonfijte kastanjes bij.
400 g Aardperen
5
Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Stoof ze mee aan.
6
Bevochtig de groenten met de warme bouillon.
tijm, laurier, pepers, zout
7
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel en kruid met peper en zout.
8
Zet een deksel schuin op de soepketel en laat de groenten op een matig vuur garen.
De toast met duxelle
boter
9
Smelt een klont boter in een pan.
1 ajuin
10
Pel en snipper de ui. Stoof in de boter.
1 teentje Look
11
Pel en snipper de knoflook. Plet met een mes en stoof ook in de boter.
500 g champignons
12
Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de uien en stoof mee.
2 takjes rozemarijn
13
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze fijn. Doe ze bij de champignons.
1 scheutje rode porto
14
Voeg er een scheutje port aan toe.
15
Laat de champignons garen onder deksel.
16
Haal het deksel weg zodat het vocht kan verdampen.
1 scheutje balsamicoazijn
17
Mix de duxelle in de hakmolen met een scheutje balsamico. Breng op smaak met peper en zout.
1 bosje peterselie
18
Snipper de peterselie.
1 roggebrood
19
Snijd toasten van het roggebrood. Rooster ze in de broodrooster.
1 scheutje Room, 1 tl mosterd
20
Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix ze. Voeg er (eventueel) een flinke scheut room en wat mosterd aan toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
21
Smeer duxelle op de toast. Bestrooi rijkelijk met gesnipperde peterselie.
22
Serveer de soep met de toast.