Instructies

4 personen

De soep

3 l Bouillon, boter
1

Verwarm de bouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier. Smelt een klont boter in een soepketel.

2 ajuinen
2

Pel de uien en snijd ze grof. Stoof in de boter.

4 stengels selder, 1 stronk prei
3

Maak de selder en de prei schoon en snijd ze in stukken. Doe de selder en de prei bij de uien.

400 g Kastanje
4

Doe er de gekonfijte kastanjes bij.

400 g Aardperen
5

Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Stoof ze mee aan.

6

Bevochtig de groenten met de warme bouillon.

tijm, laurier, pepers, zout
7

Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soepketel en kruid met peper en zout.

8

Zet een deksel schuin op de soepketel en laat de groenten op een matig vuur garen.

De toast met duxelle

boter
9

Smelt een klont boter in een pan.

1 ajuin
10

Pel en snipper de ui. Stoof in de boter.

1 teentje Look
11

Pel en snipper de knoflook. Plet met een mes en stoof ook in de boter.

500 g champignons
12

Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de uien en stoof mee.

2 takjes rozemarijn
13

Rits de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze fijn. Doe ze bij de champignons.

1 scheutje rode porto
14

Voeg er een scheutje port aan toe.

15

Laat de champignons garen onder deksel.

16

Haal het deksel weg zodat het vocht kan verdampen.

1 scheutje balsamicoazijn
17

Mix de duxelle in de hakmolen met een scheutje balsamico. Breng op smaak met peper en zout.

1 bosje peterselie
18

Snipper de peterselie.

1 roggebrood
19

Snijd toasten van het roggebrood. Rooster ze in de broodrooster.

1 scheutje Room, 1 tl mosterd
20

Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix ze. Voeg er (eventueel) een flinke scheut room en wat mosterd aan toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

21

Smeer duxelle op de toast. Bestrooi rijkelijk met gesnipperde peterselie.

22

Serveer de soep met de toast.