dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola (thumbnail)Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola

Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola

40m
21
-
1.8K
Recepten

Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola

Maak kennis met een rasechte Meusklassieker: een surf en turf-gerecht van zeeduivel gecombineerd met een rundscarpaccio. Heel simpel om op tafel te toveren en zo ontzettend lekker.
Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola (thumbnail)Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola

Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola

40m
21
-
1.8K
Recepten

Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola

Maak kennis met een rasechte Meusklassieker: een surf en turf-gerecht van zeeduivel gecombineerd met een rundscarpaccio. Heel simpel om op tafel te toveren en zo ontzettend lekker.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Frietaardappelen
800 g
Zout
Look
1 teentje
Zongedroogde tomaten
150 g
Ansjovis
1 el
Basilicumblaadjes
Rode chilipepers
0,75
Tomatenpuree
1 toefje
Rundsvlees
200 g
Zeeduivel
600 g
Olijfolie
Olijfolie
1 flinke scheut
Pijnboompitten
20 g
Peper
Boter
2 klontje
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Grof zout
Rucola
1 bosje
Balsamicoazijn
Parmezaanse kaas
Kappertjes
1 tl

Benodigdheden

Blender, een pureestamper, een vleesklopper, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g frietaardappelen, zout, 1 teentje Look
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water. Voeg er een teentje look in zijn geheel aan toe. Kook de aardappelen gaar met het deksel op de pot.
150 g Zongedroogde tomaten, 1 el Ansjovis, basilicumblaadjes, 0,75 rode chilipepers, 1 toefje Tomatenpuree, 1 tl
2
Doe de zongedroogde tomaatjes in de pot van de blender met een scheutje van de olie van de zongedroogde tomaatjes, de kappertjes, de ansjovis, de basilicumblaadjes, de rode chilipeper en de tomatenpuree. Mix het geheel tot een stevige tapenade.
200 g rundsvlees
3
Snijd het rundvlees in hele dunne plakjes.
4
Zet een pan op het vuur.
5
Klop de dunne plakjes rundvlees plat met een vleesklopper.
600 g zeeduivel
6
Snijd de vis in porties.
olijfolie, 20 g pijnboompitten
7
Giet een scheutje olijfolie in de hete pan en rooster er de pijnboompitjes in. Laat ze nadien afkoelen op een vel keukenpapier.
olijfolie, peper, zout
8
Laat een nieuw scheutje olijfolie warm worden in de pan. Breng de vis op smaak met peper en zout.
1 klontje boter
9
Bak de vis goudbruin aan beide kanten in de hete vetstof en voeg er nog een klontje boter aan toe.
1 klontje boter, 1 flinke scheut olijfolie
10
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er de boter en de olijfolie aan toe en plet de aardappelen.
1 scheutje melk, 1 eierdooier
11
Voeg er de melk, de tapenade en een eigeel aan toe en ga er met een pureestamper door, tot je een stevige puree krijgt.
grof zout, peper
12
Schep wat puree op een bord en leg er een stuk gebakken vis op. Leg een dun plakje rundvlees over het stuk vis. Breng op smaak met een snuifje grof zout en peper.
1 bosje Rucola, olijfolie, balsamicoazijn, Parmezaanse kaas
13
Werk het gerechtje af met de rucola, een likje olijfolie, een likje balsamicoazijn, de geroosterde pijnboompitjes en wat verse krullen parmezaan.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water. Voeg er een teentje look in zijn geheel aan toe. Kook de aardappelen gaar met het deksel op de pot.
2
Doe de zongedroogde tomaatjes in de pot van de blender met een scheutje van de olie van de zongedroogde tomaatjes, de kappertjes, de ansjovis, de basilicumblaadjes, de rode chilipeper en de tomatenpuree. Mix het geheel tot een stevige tapenade.

Instructies

800 g frietaardappelen, zout, 1 teentje Look
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water. Voeg er een teentje look in zijn geheel aan toe. Kook de aardappelen gaar met het deksel op de pot.
150 g Zongedroogde tomaten, 1 el Ansjovis, basilicumblaadjes, 0,75 rode chilipepers, 1 toefje Tomatenpuree, 1 tl
2
Doe de zongedroogde tomaatjes in de pot van de blender met een scheutje van de olie van de zongedroogde tomaatjes, de kappertjes, de ansjovis, de basilicumblaadjes, de rode chilipeper en de tomatenpuree. Mix het geheel tot een stevige tapenade.
200 g rundsvlees
3
Snijd het rundvlees in hele dunne plakjes.
4
Zet een pan op het vuur.
5
Klop de dunne plakjes rundvlees plat met een vleesklopper.
600 g zeeduivel
6
Snijd de vis in porties.
olijfolie, 20 g pijnboompitten
7
Giet een scheutje olijfolie in de hete pan en rooster er de pijnboompitjes in. Laat ze nadien afkoelen op een vel keukenpapier.
olijfolie, peper, zout
8
Laat een nieuw scheutje olijfolie warm worden in de pan. Breng de vis op smaak met peper en zout.
1 klontje boter
9
Bak de vis goudbruin aan beide kanten in de hete vetstof en voeg er nog een klontje boter aan toe.
1 klontje boter, 1 flinke scheut olijfolie
10
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er de boter en de olijfolie aan toe en plet de aardappelen.
1 scheutje melk, 1 eierdooier
11
Voeg er de melk, de tapenade en een eigeel aan toe en ga er met een pureestamper door, tot je een stevige puree krijgt.
grof zout, peper
12
Schep wat puree op een bord en leg er een stuk gebakken vis op. Leg een dun plakje rundvlees over het stuk vis. Breng op smaak met een snuifje grof zout en peper.
1 bosje Rucola, olijfolie, balsamicoazijn, Parmezaanse kaas
13
Werk het gerechtje af met de rucola, een likje olijfolie, een likje balsamicoazijn, de geroosterde pijnboompitjes en wat verse krullen parmezaan.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water. Voeg er een teentje look in zijn geheel aan toe. Kook de aardappelen gaar met het deksel op de pot.
2
Doe de zongedroogde tomaatjes in de pot van de blender met een scheutje van de olie van de zongedroogde tomaatjes, de kappertjes, de ansjovis, de basilicumblaadjes, de rode chilipeper en de tomatenpuree. Mix het geheel tot een stevige tapenade.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola (thumbnail)Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola
4 personen
40m
Ingrediënten
Frietaardappelen
800 g
Zout
Look
1 teentje
Zongedroogde tomaten
150 g
Ansjovis
1 el
Basilicumblaadjes
Rode chilipepers
0,75
Tomatenpuree
1 toefje
Rundsvlees
200 g
Zeeduivel
600 g
Olijfolie
Olijfolie
1 flinke scheut
Pijnboompitten
20 g
Peper
Boter
2 klontje
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Grof zout
Rucola
1 bosje
Balsamicoazijn
Parmezaanse kaas
Kappertjes
1 tl

Zeeduivel met rode pestopuree, rundscarpaccio en rucola

Maak kennis met een rasechte Meusklassieker: een surf en turf-gerecht van zeeduivel gecombineerd met een rundscarpaccio. Heel simpel om op tafel te toveren en zo ontzettend lekker.
Instructies
800 g frietaardappelen, zout, 1 teentje Look
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water. Voeg er een teentje look in zijn geheel aan toe. Kook de aardappelen gaar met het deksel op de pot.
150 g Zongedroogde tomaten, 1 el Ansjovis, basilicumblaadjes, 0,75 rode chilipepers, 1 toefje Tomatenpuree, 1 tl
2
Doe de zongedroogde tomaatjes in de pot van de blender met een scheutje van de olie van de zongedroogde tomaatjes, de kappertjes, de ansjovis, de basilicumblaadjes, de rode chilipeper en de tomatenpuree. Mix het geheel tot een stevige tapenade.
200 g rundsvlees
3
Snijd het rundvlees in hele dunne plakjes.
4
Zet een pan op het vuur.
5
Klop de dunne plakjes rundvlees plat met een vleesklopper.
600 g zeeduivel
6
Snijd de vis in porties.
olijfolie, 20 g pijnboompitten
7
Giet een scheutje olijfolie in de hete pan en rooster er de pijnboompitjes in. Laat ze nadien afkoelen op een vel keukenpapier.
olijfolie, peper, zout
8
Laat een nieuw scheutje olijfolie warm worden in de pan. Breng de vis op smaak met peper en zout.
1 klontje boter
9
Bak de vis goudbruin aan beide kanten in de hete vetstof en voeg er nog een klontje boter aan toe.
1 klontje boter, 1 flinke scheut olijfolie
10
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er de boter en de olijfolie aan toe en plet de aardappelen.
1 scheutje melk, 1 eierdooier
11
Voeg er de melk, de tapenade en een eigeel aan toe en ga er met een pureestamper door, tot je een stevige puree krijgt.
grof zout, peper
12
Schep wat puree op een bord en leg er een stuk gebakken vis op. Leg een dun plakje rundvlees over het stuk vis. Breng op smaak met een snuifje grof zout en peper.
1 bosje Rucola, olijfolie, balsamicoazijn, Parmezaanse kaas
13
Werk het gerechtje af met de rucola, een likje olijfolie, een likje balsamicoazijn, de geroosterde pijnboompitjes en wat verse krullen parmezaan.