Kumpir op drie manieren
Kumpir op drie manieren
Kumpir op drie manieren
Kumpir op drie manieren
Ingrediënten
4 personen
Dikke frietaardappelen in de schil
3
Cheddargemalen
75 g
Gemalen mozzarella
75 g
Lente-uien
3 stengels
Paprikapastapikant
1 toef
Merguezworstjes
2
Groene chilipeper
1
Zoetzure augurkjes
4
Eieren
2
Diepvrieserwten
100 g
Wortelen
2
Mayonaise
3 el
Zure uitjes
2 el
Maïs
1 doosje
Krulpeterselie
Tonijn
1 blikje
Snackkomkommer
4
Rode chilipepers
Rode paprika
1
Griekse yoghurt
2 el
Look
1 teentje
Oregano (vers)
1 takje
Sumak
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Feta
50 g
Klontjes boter
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 dikke frietaardappelen in de schil
1
Spoel de aardappelen, maar laat ze in de schil. Wikkel ze in folie en pof ze in een hete oven van 200 °C gedurende 45 minuten.
Voor de aardappel met tonijn
2 eieren
2
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren hard in 9 minuten.
2 wortelen
3
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes.
2 el zure uitjes, 3 el mayonaise
4
Snijd de zure uitjes fijn en doe ze in een kom. Voeg er de mayonaise aan toe.
1 doosje maïs
5
Spoel de mais en doe ze bij de uitjes.
100 g diepvrieserwten
6
Haal de eieren uit het water en spoel ze onder koud water. Kook de erwtjes en de blokjes wortel 3 minuten in het water van de eieren.
krulpeterselie
7
Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe aan de mais en de uitjes.
8
Giet de erwtjes en de wortelen door een zeef en spoel ze onder koud water. Doe ze in de kom bij de rest.
9
Pel de eieren, hak ze fijn en voeg ze toe. Voeg er een klein scheutje azijn van de uitjes bij en kruid de salade met peper en zout.
Voor de vegetarische aardappel
4 Snackkomkommer
10
Snijd de snackkomkommers in blokjes en doe ze in een kom.
1 teentje Look, 1 Groene chilipeper
11
Pel en rasp de look. Snipper de chilipeper fijn, en voeg ze toe.
1 rode paprika
12
Schil de paprika, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze bij de komkommer.
2 el Griekse yoghurt, 1 takje Oregano (vers), 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje sumak
13
Schep de Griekse yoghurt erbij. Snipper wat verse oregano fijn en voeg hem toe. Voeg er een scheutje olijfolie aan toe en breng op smaak met een snuif sumak en een snuif peper en zout. Meng alles onder elkaar.
Voor de aardappel met merguez
4 zoetzure augurkjes
14
Snijd de zoetzure augurken in blokjes en doe ze in een kom.
3 stengels lente-uien, rode chilipepers, 1 scheutje olijfolie
15
Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe. Snijd de chilipeper fijn en doe hem erbij. Voeg er een scheut olijfolie aan toe.
2 merguezworstjes
16
Zet een pan op het vuur en laat een scheutje olie warm worden. Bak de merguez in de olie.
17
Haal de aardappelen uit de oven en leg een aardappel in een diep bordje. Snijd de aardappel in de lengte in twee en prak de binnenkant met een vork tot puree.
1 klontjes boter, 75 g Cheddar, 75 g gemalen mozzarella
18
Voeg er een klontje boter en een goede eetlepel gemalen cheddar (of gemalen mozzarella) aan toe.
19
Kruid met peper en zout en meng het binnenste van de aardappel nog eens onder elkaar. Hou de aardappel even apart op een grote plank of een bord.
20
Herhaal bij de andere aardappelen dezelfde stappen.
50 g feta, 1 takje Oregano (vers)
21
Werk de eerste aardappel af met de vegetarische vulling, verse oregano en wat verkruimelde feta.
1 blikje tonijn, krulpeterselie
22
Werk de tweede aardappel af met de groentemacedoine, wat tonijn en een toefje peterselie.
1 toef paprikapasta
23
Werk de derde aardappel af met de paprikapasta, de salsa van augurk en chilipeper, en de gebakken merguezworst.
24
Serveer de rest van de salades en salsa apart bij de kumpirs.
3 dikke frietaardappelen in de schil
1
Spoel de aardappelen, maar laat ze in de schil. Wikkel ze in folie en pof ze in een hete oven van 200 °C gedurende 45 minuten.
Voor de aardappel met tonijn
2 eieren
2
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren hard in 9 minuten.
2 wortelen
3
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes.
2 el zure uitjes, 3 el mayonaise
4
Snijd de zure uitjes fijn en doe ze in een kom. Voeg er de mayonaise aan toe.
1 doosje maïs
5
Spoel de mais en doe ze bij de uitjes.
100 g diepvrieserwten
6
Haal de eieren uit het water en spoel ze onder koud water. Kook de erwtjes en de blokjes wortel 3 minuten in het water van de eieren.
krulpeterselie
7
Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe aan de mais en de uitjes.
8
Giet de erwtjes en de wortelen door een zeef en spoel ze onder koud water. Doe ze in de kom bij de rest.
9
Pel de eieren, hak ze fijn en voeg ze toe. Voeg er een klein scheutje azijn van de uitjes bij en kruid de salade met peper en zout.
Voor de vegetarische aardappel
4 Snackkomkommer
10
Snijd de snackkomkommers in blokjes en doe ze in een kom.
1 teentje Look, 1 Groene chilipeper
11
Pel en rasp de look. Snipper de chilipeper fijn, en voeg ze toe.
1 rode paprika
12
Schil de paprika, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze bij de komkommer.
2 el Griekse yoghurt, 1 takje Oregano (vers), 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje sumak
13
Schep de Griekse yoghurt erbij. Snipper wat verse oregano fijn en voeg hem toe. Voeg er een scheutje olijfolie aan toe en breng op smaak met een snuif sumak en een snuif peper en zout. Meng alles onder elkaar.
Voor de aardappel met merguez
4 zoetzure augurkjes
14
Snijd de zoetzure augurken in blokjes en doe ze in een kom.
3 stengels lente-uien, rode chilipepers, 1 scheutje olijfolie
15
Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe. Snijd de chilipeper fijn en doe hem erbij. Voeg er een scheut olijfolie aan toe.
2 merguezworstjes
16
Zet een pan op het vuur en laat een scheutje olie warm worden. Bak de merguez in de olie.
17
Haal de aardappelen uit de oven en leg een aardappel in een diep bordje. Snijd de aardappel in de lengte in twee en prak de binnenkant met een vork tot puree.
1 klontjes boter, 75 g Cheddar, 75 g gemalen mozzarella
18
Voeg er een klontje boter en een goede eetlepel gemalen cheddar (of gemalen mozzarella) aan toe.
19
Kruid met peper en zout en meng het binnenste van de aardappel nog eens onder elkaar. Hou de aardappel even apart op een grote plank of een bord.
20
Herhaal bij de andere aardappelen dezelfde stappen.
50 g feta, 1 takje Oregano (vers)
21
Werk de eerste aardappel af met de vegetarische vulling, verse oregano en wat verkruimelde feta.
1 blikje tonijn, krulpeterselie
22
Werk de tweede aardappel af met de groentemacedoine, wat tonijn en een toefje peterselie.
1 toef paprikapasta
23
Werk de derde aardappel af met de paprikapasta, de salsa van augurk en chilipeper, en de gebakken merguezworst.
24
Serveer de rest van de salades en salsa apart bij de kumpirs.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Dikke frietaardappelen in de schil
3
Cheddargemalen
75 g
Gemalen mozzarella
75 g
Lente-uien
3 stengels
Paprikapastapikant
1 toef
Merguezworstjes
2
Groene chilipeper
1
Zoetzure augurkjes
4
Eieren
2
Diepvrieserwten
100 g
Wortelen
2
Mayonaise
3 el
Zure uitjes
2 el
Maïs
1 doosje
Krulpeterselie
Tonijn
1 blikje
Snackkomkommer
4
Rode chilipepers
Rode paprika
1
Griekse yoghurt
2 el
Look
1 teentje
Oregano (vers)
1 takje
Sumak
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Feta
50 g
Klontjes boter
1
Kumpir op drie manieren
Turkse fastfood in de vorm van gepofte aardappelen gevuld met kaas, afgewerkt met verschillende toppings.Instructies
3 dikke frietaardappelen in de schil
1
Spoel de aardappelen, maar laat ze in de schil. Wikkel ze in folie en pof ze in een hete oven van 200 °C gedurende 45 minuten.
Voor de aardappel met tonijn
2 eieren
2
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren hard in 9 minuten.
2 wortelen
3
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes.
2 el zure uitjes, 3 el mayonaise
4
Snijd de zure uitjes fijn en doe ze in een kom. Voeg er de mayonaise aan toe.
1 doosje maïs
5
Spoel de mais en doe ze bij de uitjes.
100 g diepvrieserwten
6
Haal de eieren uit het water en spoel ze onder koud water. Kook de erwtjes en de blokjes wortel 3 minuten in het water van de eieren.
krulpeterselie
7
Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe aan de mais en de uitjes.
8
Giet de erwtjes en de wortelen door een zeef en spoel ze onder koud water. Doe ze in de kom bij de rest.
9
Pel de eieren, hak ze fijn en voeg ze toe. Voeg er een klein scheutje azijn van de uitjes bij en kruid de salade met peper en zout.
Voor de vegetarische aardappel
4 Snackkomkommer
10
Snijd de snackkomkommers in blokjes en doe ze in een kom.
1 teentje Look, 1 Groene chilipeper
11
Pel en rasp de look. Snipper de chilipeper fijn, en voeg ze toe.
1 rode paprika
12
Schil de paprika, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze bij de komkommer.
2 el Griekse yoghurt, 1 takje Oregano (vers), 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje sumak
13
Schep de Griekse yoghurt erbij. Snipper wat verse oregano fijn en voeg hem toe. Voeg er een scheutje olijfolie aan toe en breng op smaak met een snuif sumak en een snuif peper en zout. Meng alles onder elkaar.
Voor de aardappel met merguez
4 zoetzure augurkjes
14
Snijd de zoetzure augurken in blokjes en doe ze in een kom.
3 stengels lente-uien, rode chilipepers, 1 scheutje olijfolie
15
Snipper de lente-ui fijn en voeg hem toe. Snijd de chilipeper fijn en doe hem erbij. Voeg er een scheut olijfolie aan toe.
2 merguezworstjes
16
Zet een pan op het vuur en laat een scheutje olie warm worden. Bak de merguez in de olie.
17
Haal de aardappelen uit de oven en leg een aardappel in een diep bordje. Snijd de aardappel in de lengte in twee en prak de binnenkant met een vork tot puree.
1 klontjes boter, 75 g Cheddar, 75 g gemalen mozzarella
18
Voeg er een klontje boter en een goede eetlepel gemalen cheddar (of gemalen mozzarella) aan toe.
19
Kruid met peper en zout en meng het binnenste van de aardappel nog eens onder elkaar. Hou de aardappel even apart op een grote plank of een bord.
20
Herhaal bij de andere aardappelen dezelfde stappen.
50 g feta, 1 takje Oregano (vers)
21
Werk de eerste aardappel af met de vegetarische vulling, verse oregano en wat verkruimelde feta.
1 blikje tonijn, krulpeterselie
22
Werk de tweede aardappel af met de groentemacedoine, wat tonijn en een toefje peterselie.
1 toef paprikapasta
23
Werk de derde aardappel af met de paprikapasta, de salsa van augurk en chilipeper, en de gebakken merguezworst.
24
Serveer de rest van de salades en salsa apart bij de kumpirs.