Groene pesto
Groene pesto
Groene pesto
Groene pesto
Ingrediënten
4 personen
Parmezaanse kaas
80 g
Pijnboompitten
60 g
Look
1 teentje
Basilicum
60 g
Olijfolie
1 dl
Citroenen
0,5
Zout
Pepers
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Groene pesto
80 g Parmezaanse kaas
1
Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
60 g pijnboompitten, 1 teentje Look, 60 g basilicum, 1 dl olijfolie
2
Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de fijne olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.
0,5 citroenen
3
Voeg het sap van de citroen toe en proef.
zout, pepers
4
Kruid de saus met een snuifje zout en wat peper van de molen.
Groene pesto
80 g Parmezaanse kaas
1
Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
60 g pijnboompitten, 1 teentje Look, 60 g basilicum, 1 dl olijfolie
2
Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de fijne olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.
0,5 citroenen
3
Voeg het sap van de citroen toe en proef.
zout, pepers
4
Kruid de saus met een snuifje zout en wat peper van de molen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
10m
Ingrediënten
Parmezaanse kaas
80 g
Pijnboompitten
60 g
Look
1 teentje
Basilicum
60 g
Olijfolie
1 dl
Citroenen
0,5
Zout
Pepers
Groene pesto
Pesto is een klassieke Italiaanse smaakmaker in verschillende gerechten, maar eigenlijk vooral heerlijk om op een stukje brood te smeren.Instructies
Groene pesto
80 g Parmezaanse kaas
1
Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
60 g pijnboompitten, 1 teentje Look, 60 g basilicum, 1 dl olijfolie
2
Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de fijne olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.
0,5 citroenen
3
Voeg het sap van de citroen toe en proef.
zout, pepers
4
Kruid de saus met een snuifje zout en wat peper van de molen.