dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas (thumbnail)Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas

Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas

1u 25m
16
-
2K
Recepten

Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas

Deze zomerse tomatensoep maak je niet gewoon op het vuur maar wel in de oven. De groenten krijgen zo de tijd om zachtjes te garen en lichtjes te roosteren, wat voor extra smaak zorgt. Als afwerking serveert Jeroen er een paar stukjes verse geitenkaas van Karditsel uit Lummen en zijn zelfgemaakte basilicumolie bij.
Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas (thumbnail)Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas

Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas

1u 25m
16
-
2K
Recepten

Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas

Deze zomerse tomatensoep maak je niet gewoon op het vuur maar wel in de oven. De groenten krijgen zo de tijd om zachtjes te garen en lichtjes te roosteren, wat voor extra smaak zorgt. Als afwerking serveert Jeroen er een paar stukjes verse geitenkaas van Karditsel uit Lummen en zijn zelfgemaakte basilicumolie bij.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u 25m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Sjalotten
3
Look
3 teentjes
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Venkels
0,5
Courgettes
0,5
Tomaten
1.000 g
Chiliolie
1 scheutje
Laurier
4 blaadjes
Zout
Groentebouillon
2 l
Geitenkaas
100 g
Basilicumolie
Basilicum
Zwarte olijven

Benodigdheden

Blender, een ovenvaste stoofpot, een blender, een maatbeker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
olijfolie
2
Zet een grote stoofpot op het vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in.
3 Sjalotten, 3 teentjes Look
3
Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Pel ook de teentjes look en snijd ze grof.
1 takje rozemarijn, tijm
4
Doe de sjalotten en de look samen met een takje rozemarijn en enkele takjes tijm in de stoofpot en laat aanstoven.
0,5 venkels, 0,5 courgettes
5
Maak ondertussen de venkel schoon en snijd in stukken. Doe hetzelfde met de courgette. Voeg de groenten toe aan de stoofpot.
1.000 g tomaten
6
Snijd alle tomaten in stukken en stoof ze ook mee aan.
1 scheutje chiliolie, 4 blaadjes laurier, zout
7
Breng op smaak met een scheutje chiliolie, laurier en een snuif zout.
8
Schuif de stoofpot (zonder deksel) in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 1 uur. Zet na 20 minuten het deksel terug op de pot.
2 l groentebouillon
9
Verwarm ondertussen de groentebouillon in een pot op het vuur.
10
Haal de pot met tomatensoep uit de oven en vis de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en tijm eruit.
11
Giet de soep in de blender en mix ze fijn.
12
Je zal zien dat de tomatensoep vrij dik is. Giet er een halve liter (of meer) warme groentebouillon bij om er een lopende soep van te maken.
100 g geitenkaas, basilicumolie, basilicum, Zwarte olijven
13
Serveer de tomatensoep met enkele stukjes verse geitenkaas, enkele fijngehakte olijven, een paar blaadjes basilicum en enkele druppels basilicumolie. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet een grote stoofpot op het vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
olijfolie
2
Zet een grote stoofpot op het vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in.
3 Sjalotten, 3 teentjes Look
3
Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Pel ook de teentjes look en snijd ze grof.
1 takje rozemarijn, tijm
4
Doe de sjalotten en de look samen met een takje rozemarijn en enkele takjes tijm in de stoofpot en laat aanstoven.
0,5 venkels, 0,5 courgettes
5
Maak ondertussen de venkel schoon en snijd in stukken. Doe hetzelfde met de courgette. Voeg de groenten toe aan de stoofpot.
1.000 g tomaten
6
Snijd alle tomaten in stukken en stoof ze ook mee aan.
1 scheutje chiliolie, 4 blaadjes laurier, zout
7
Breng op smaak met een scheutje chiliolie, laurier en een snuif zout.
8
Schuif de stoofpot (zonder deksel) in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 1 uur. Zet na 20 minuten het deksel terug op de pot.
2 l groentebouillon
9
Verwarm ondertussen de groentebouillon in een pot op het vuur.
10
Haal de pot met tomatensoep uit de oven en vis de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en tijm eruit.
11
Giet de soep in de blender en mix ze fijn.
12
Je zal zien dat de tomatensoep vrij dik is. Giet er een halve liter (of meer) warme groentebouillon bij om er een lopende soep van te maken.
100 g geitenkaas, basilicumolie, basilicum, Zwarte olijven
13
Serveer de tomatensoep met enkele stukjes verse geitenkaas, enkele fijngehakte olijven, een paar blaadjes basilicum en enkele druppels basilicumolie. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet een grote stoofpot op het vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas (thumbnail)Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas
4 personen
1u 25m
Ingrediënten
Olijfolie
Sjalotten
3
Look
3 teentjes
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Venkels
0,5
Courgettes
0,5
Tomaten
1.000 g
Chiliolie
1 scheutje
Laurier
4 blaadjes
Zout
Groentebouillon
2 l
Geitenkaas
100 g
Basilicumolie
Basilicum
Zwarte olijven

Tomatensoep met venkel, basilicum en geitenkaas

Deze zomerse tomatensoep maak je niet gewoon op het vuur maar wel in de oven. De groenten krijgen zo de tijd om zachtjes te garen en lichtjes te roosteren, wat voor extra smaak zorgt. Als afwerking serveert Jeroen er een paar stukjes verse geitenkaas van Karditsel uit Lummen en zijn zelfgemaakte basilicumolie bij.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
olijfolie
2
Zet een grote stoofpot op het vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in.
3 Sjalotten, 3 teentjes Look
3
Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Pel ook de teentjes look en snijd ze grof.
1 takje rozemarijn, tijm
4
Doe de sjalotten en de look samen met een takje rozemarijn en enkele takjes tijm in de stoofpot en laat aanstoven.
0,5 venkels, 0,5 courgettes
5
Maak ondertussen de venkel schoon en snijd in stukken. Doe hetzelfde met de courgette. Voeg de groenten toe aan de stoofpot.
1.000 g tomaten
6
Snijd alle tomaten in stukken en stoof ze ook mee aan.
1 scheutje chiliolie, 4 blaadjes laurier, zout
7
Breng op smaak met een scheutje chiliolie, laurier en een snuif zout.
8
Schuif de stoofpot (zonder deksel) in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 1 uur. Zet na 20 minuten het deksel terug op de pot.
2 l groentebouillon
9
Verwarm ondertussen de groentebouillon in een pot op het vuur.
10
Haal de pot met tomatensoep uit de oven en vis de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en tijm eruit.
11
Giet de soep in de blender en mix ze fijn.
12
Je zal zien dat de tomatensoep vrij dik is. Giet er een halve liter (of meer) warme groentebouillon bij om er een lopende soep van te maken.
100 g geitenkaas, basilicumolie, basilicum, Zwarte olijven
13
Serveer de tomatensoep met enkele stukjes verse geitenkaas, enkele fijngehakte olijven, een paar blaadjes basilicum en enkele druppels basilicumolie. Smakelijk!