Bocadillo con albóndigas
Bocadillo con albóndigas
Bocadillo con albóndigas
Bocadillo con albóndigas
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Tomatenpuree
1 el
Tomaten
6
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Gemengd gehakt
400 g
Eigelen
2
Peper
Zout
Sambal
2 tl
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Water
0,2 l
Sjalotten
3
Provençaalse kruiden
Mozzarella
2 bol
Basilicumblaadjes
Broodjes
4
Benodigdheden
Vuurvaste schaaltjes, een keukenmachine met k vormig hulpstuk
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof de ui in de olie.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de uien.
1 el Tomatenpuree
4
Tomateer de uien en look met de tomatenpuree. Laat meebakken.
6 tomaten, tijm, rozemarijn, laurier
5
Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de kookpot. Voeg de tijm, laurierblaadjes en rozemarijn toe. Roer goed en laat verder stoven onder deksel.
400 g gemengd gehakt, 2 eigelen, peper, zout, 2 tl sambal, komijnpoeder, paprikapoeder
6
Doe het gehakt met de eigelen in een mengkom. Kruid met peper en zout. Doe er de sambal bij. Voeg een snuif komijnpoeder en paprikapoeder toe.
7
Meng het gehakt in de keukenmachine.
0,2 l Water
8
Doe wat water of witte wijn in de kookpot en laat verder garen onder deksel.
3 Sjalotten, Provençaalse kruiden
9
Pel de sjalotjes. Snipper ze fijn en meng ze mee onder het gehakt. Kruid met een snuif Provençaalse kruiden.
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
11
Rol kleine balletjes van het gehakt. Bak de balletjes rondomrond goudbruin in de pan met olijfolie.
12
Vis de kruiden uit de tomatensaus. Mix en zeef de saus.
2 bol Mozzarella
13
Snijd de bollen mozzarella in schijfjes. Scheur eventueel nog in kleinere stukken.
14
Verdeel de balletjes over de vuurvaste schaaltjes. Schep er een pollepel saus over. Doe er wat mozzarella bovenop.
15
Gril de balletjes in tomatensaus kort in de oven.
basilicumblaadjes, 4 broodjes
16
Werk af met gesnipperde basilicum en serveer met een stukje brood.
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof de ui in de olie.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de uien.
1 el Tomatenpuree
4
Tomateer de uien en look met de tomatenpuree. Laat meebakken.
6 tomaten, tijm, rozemarijn, laurier
5
Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de kookpot. Voeg de tijm, laurierblaadjes en rozemarijn toe. Roer goed en laat verder stoven onder deksel.
400 g gemengd gehakt, 2 eigelen, peper, zout, 2 tl sambal, komijnpoeder, paprikapoeder
6
Doe het gehakt met de eigelen in een mengkom. Kruid met peper en zout. Doe er de sambal bij. Voeg een snuif komijnpoeder en paprikapoeder toe.
7
Meng het gehakt in de keukenmachine.
0,2 l Water
8
Doe wat water of witte wijn in de kookpot en laat verder garen onder deksel.
3 Sjalotten, Provençaalse kruiden
9
Pel de sjalotjes. Snipper ze fijn en meng ze mee onder het gehakt. Kruid met een snuif Provençaalse kruiden.
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
11
Rol kleine balletjes van het gehakt. Bak de balletjes rondomrond goudbruin in de pan met olijfolie.
12
Vis de kruiden uit de tomatensaus. Mix en zeef de saus.
2 bol Mozzarella
13
Snijd de bollen mozzarella in schijfjes. Scheur eventueel nog in kleinere stukken.
14
Verdeel de balletjes over de vuurvaste schaaltjes. Schep er een pollepel saus over. Doe er wat mozzarella bovenop.
15
Gril de balletjes in tomatensaus kort in de oven.
basilicumblaadjes, 4 broodjes
16
Werk af met gesnipperde basilicum en serveer met een stukje brood.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Tomatenpuree
1 el
Tomaten
6
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Gemengd gehakt
400 g
Eigelen
2
Peper
Zout
Sambal
2 tl
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Water
0,2 l
Sjalotten
3
Provençaalse kruiden
Mozzarella
2 bol
Basilicumblaadjes
Broodjes
4
Bocadillo con albóndigas
Met balletjes op het menu doe je zowel jong als oud een groot plezier. Deze albóndigas serveer je op z’n Spaans: een oneven getal balletjes in vuurvaste terracotta schaaltjes.Instructies
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof de ui in de olie.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de uien.
1 el Tomatenpuree
4
Tomateer de uien en look met de tomatenpuree. Laat meebakken.
6 tomaten, tijm, rozemarijn, laurier
5
Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de kookpot. Voeg de tijm, laurierblaadjes en rozemarijn toe. Roer goed en laat verder stoven onder deksel.
400 g gemengd gehakt, 2 eigelen, peper, zout, 2 tl sambal, komijnpoeder, paprikapoeder
6
Doe het gehakt met de eigelen in een mengkom. Kruid met peper en zout. Doe er de sambal bij. Voeg een snuif komijnpoeder en paprikapoeder toe.
7
Meng het gehakt in de keukenmachine.
0,2 l Water
8
Doe wat water of witte wijn in de kookpot en laat verder garen onder deksel.
3 Sjalotten, Provençaalse kruiden
9
Pel de sjalotjes. Snipper ze fijn en meng ze mee onder het gehakt. Kruid met een snuif Provençaalse kruiden.
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
11
Rol kleine balletjes van het gehakt. Bak de balletjes rondomrond goudbruin in de pan met olijfolie.
12
Vis de kruiden uit de tomatensaus. Mix en zeef de saus.
2 bol Mozzarella
13
Snijd de bollen mozzarella in schijfjes. Scheur eventueel nog in kleinere stukken.
14
Verdeel de balletjes over de vuurvaste schaaltjes. Schep er een pollepel saus over. Doe er wat mozzarella bovenop.
15
Gril de balletjes in tomatensaus kort in de oven.
basilicumblaadjes, 4 broodjes
16
Werk af met gesnipperde basilicum en serveer met een stukje brood.