Instructies
4 personen
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof de ui in de olie.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de uien.
1 el Tomatenpuree
4
Tomateer de uien en look met de tomatenpuree. Laat meebakken.
6 tomaten, tijm, rozemarijn, laurier
5
Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de kookpot. Voeg de tijm, laurierblaadjes en rozemarijn toe. Roer goed en laat verder stoven onder deksel.
400 g gemengd gehakt, 2 eigelen, peper, zout, 2 tl sambal, komijnpoeder, paprikapoeder
6
Doe het gehakt met de eigelen in een mengkom. Kruid met peper en zout. Doe er de sambal bij. Voeg een snuif komijnpoeder en paprikapoeder toe.
7
Meng het gehakt in de keukenmachine.
0,2 l Water
8
Doe wat water of witte wijn in de kookpot en laat verder garen onder deksel.
3 Sjalotten, Provençaalse kruiden
9
Pel de sjalotjes. Snipper ze fijn en meng ze mee onder het gehakt. Kruid met een snuif Provençaalse kruiden.
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
11
Rol kleine balletjes van het gehakt. Bak de balletjes rondomrond goudbruin in de pan met olijfolie.
12
Vis de kruiden uit de tomatensaus. Mix en zeef de saus.
2 bol Mozzarella
13
Snijd de bollen mozzarella in schijfjes. Scheur eventueel nog in kleinere stukken.
14
Verdeel de balletjes over de vuurvaste schaaltjes. Schep er een pollepel saus over. Doe er wat mozzarella bovenop.
15
Gril de balletjes in tomatensaus kort in de oven.
basilicumblaadjes, 4 broodjes
16