dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta (thumbnail)Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta

Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta

50m
23
-
4.4K
Recepten

Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta

Gebruik voor deze stoofpot lamsvlees van de nek dat mooi dooraderd is met vet. Dat geeft het gerecht veel meer smaak. Voor een frisse toets gebruikt Jeroen wat verse gember. Hij geeft er bulgur - gebroken tarwe -  met spinazie en feta bij.
Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta (thumbnail)Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta

Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta

50m
23
-
4.4K
Recepten

Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta

Gebruik voor deze stoofpot lamsvlees van de nek dat mooi dooraderd is met vet. Dat geeft het gerecht veel meer smaak. Voor een frisse toets gebruikt Jeroen wat verse gember. Hij geeft er bulgur - gebroken tarwe -  met spinazie en feta bij.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes4.4K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
1 l
Boter
Lamsvlees
1.000 g
Peper
Zout
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Chilipeper
0,5
Gember
40 g
Komijnpoeder
Kurkumapoeder
Gerookt paprikapoeder
Bloem
2 el
Laurier
Rozemarijn
2 takjes
Salie
Artisjokharten
400 g
Kerstomaten
250 g
Zwarte olijven
200 g
Bulgur
250 g
Spinazie
20 g
Olijfolie
Feta
300 g

Benodigdheden

Keukentouw

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Stoofpot van lamsvlees

0,5 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).
1.000 g lamsvlees, peper, zout
3
Snijd het lamsvlees in stukken. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het rondom in de boter. Doe het vlees in porties in de kookpot zodat hij niet te veel afkoelt.
2 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
0,5 chilipeper, 40 g gember
6
Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember.
7
Haal het vlees uit de kookpot. Bak de ui, knoflookpulp, gember en chilipeper in dezelfde vetstof.
komijnpoeder, kurkumapoeder, gerookt paprikapoeder, 2 el bloem
8
Kruid met komijn, kurkuma en paprikapoeder. Strooi er de bloem over.
9
Doe het vlees weer in de kookpot.
10
Giet er de warme groentebouillon bij en schraap de aanbaksels los.
laurier, 2 takjes rozemarijn, Salie
11
Bind de laurier, rozemarijn en salie met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
400 g artisjokharten, 250 g kerstomaten, 200 g Zwarte olijven
12
Doe de kerstomaatjes en de artisjokharten in de kookpot. Voeg er de olijven aan toe.
zout
13
Kruid met een snuif zout.
14
Zet een deksel op de kookpot. Laat 45 minuten garen op een zacht vuur.

De bulgur

0,5 l groentebouillon
15
Verwarm de groentebouillon.
250 g bulgur
16
Doe er de bulgur bij en laat 10 minuten koken.
20 g spinazie, peper, zout, olijfolie
17
Meng de spinazie met de warme bulgur en kruid met peper en zout. Meng er een scheutje olijfolie door.
300 g feta
18
Verkruimel er de feta over.

Serveren

19
Serveer de stoofpot van lamsvlees met de bulgur.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).

Instructies

Stoofpot van lamsvlees

0,5 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).
1.000 g lamsvlees, peper, zout
3
Snijd het lamsvlees in stukken. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het rondom in de boter. Doe het vlees in porties in de kookpot zodat hij niet te veel afkoelt.
2 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
0,5 chilipeper, 40 g gember
6
Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember.
7
Haal het vlees uit de kookpot. Bak de ui, knoflookpulp, gember en chilipeper in dezelfde vetstof.
komijnpoeder, kurkumapoeder, gerookt paprikapoeder, 2 el bloem
8
Kruid met komijn, kurkuma en paprikapoeder. Strooi er de bloem over.
9
Doe het vlees weer in de kookpot.
10
Giet er de warme groentebouillon bij en schraap de aanbaksels los.
laurier, 2 takjes rozemarijn, Salie
11
Bind de laurier, rozemarijn en salie met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
400 g artisjokharten, 250 g kerstomaten, 200 g Zwarte olijven
12
Doe de kerstomaatjes en de artisjokharten in de kookpot. Voeg er de olijven aan toe.
zout
13
Kruid met een snuif zout.
14
Zet een deksel op de kookpot. Laat 45 minuten garen op een zacht vuur.

De bulgur

0,5 l groentebouillon
15
Verwarm de groentebouillon.
250 g bulgur
16
Doe er de bulgur bij en laat 10 minuten koken.
20 g spinazie, peper, zout, olijfolie
17
Meng de spinazie met de warme bulgur en kruid met peper en zout. Meng er een scheutje olijfolie door.
300 g feta
18
Verkruimel er de feta over.

Serveren

19
Serveer de stoofpot van lamsvlees met de bulgur.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta (thumbnail)Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta
4 personen
50m
Ingrediënten
Groentebouillon
1 l
Boter
Lamsvlees
1.000 g
Peper
Zout
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Chilipeper
0,5
Gember
40 g
Komijnpoeder
Kurkumapoeder
Gerookt paprikapoeder
Bloem
2 el
Laurier
Rozemarijn
2 takjes
Salie
Artisjokharten
400 g
Kerstomaten
250 g
Zwarte olijven
200 g
Bulgur
250 g
Spinazie
20 g
Olijfolie
Feta
300 g

Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta

Gebruik voor deze stoofpot lamsvlees van de nek dat mooi dooraderd is met vet. Dat geeft het gerecht veel meer smaak. Voor een frisse toets gebruikt Jeroen wat verse gember. Hij geeft er bulgur - gebroken tarwe -  met spinazie en feta bij.
Instructies

Stoofpot van lamsvlees

0,5 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).
1.000 g lamsvlees, peper, zout
3
Snijd het lamsvlees in stukken. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het rondom in de boter. Doe het vlees in porties in de kookpot zodat hij niet te veel afkoelt.
2 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
0,5 chilipeper, 40 g gember
6
Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember.
7
Haal het vlees uit de kookpot. Bak de ui, knoflookpulp, gember en chilipeper in dezelfde vetstof.
komijnpoeder, kurkumapoeder, gerookt paprikapoeder, 2 el bloem
8
Kruid met komijn, kurkuma en paprikapoeder. Strooi er de bloem over.
9
Doe het vlees weer in de kookpot.
10
Giet er de warme groentebouillon bij en schraap de aanbaksels los.
laurier, 2 takjes rozemarijn, Salie
11
Bind de laurier, rozemarijn en salie met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.
400 g artisjokharten, 250 g kerstomaten, 200 g Zwarte olijven
12
Doe de kerstomaatjes en de artisjokharten in de kookpot. Voeg er de olijven aan toe.
zout
13
Kruid met een snuif zout.
14
Zet een deksel op de kookpot. Laat 45 minuten garen op een zacht vuur.

De bulgur

0,5 l groentebouillon
15
Verwarm de groentebouillon.
250 g bulgur
16
Doe er de bulgur bij en laat 10 minuten koken.
20 g spinazie, peper, zout, olijfolie
17
Meng de spinazie met de warme bulgur en kruid met peper en zout. Meng er een scheutje olijfolie door.
300 g feta
18
Verkruimel er de feta over.

Serveren

19
Serveer de stoofpot van lamsvlees met de bulgur.