Instructies

4 personen

Stoofpot van lamsvlees

0,5 l groentebouillon
1

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.

boter
2

Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).

1.000 g lamsvlees, peper, zout
3

Snijd het lamsvlees in stukken. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het rondom in de boter. Doe het vlees in porties in de kookpot zodat hij niet te veel afkoelt.

2 ajuinen
4

Pel de uien en snijd ze grof.

3 teentjes Look
5

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.

0,5 chilipeper, 40 g gember
6

Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember.

7

Haal het vlees uit de kookpot. Bak de ui, knoflookpulp, gember en chilipeper in dezelfde vetstof.

komijnpoeder, kurkumapoeder, gerookt paprikapoeder, 2 el bloem
8

Kruid met komijn, kurkuma en paprikapoeder. Strooi er de bloem over.

9

Doe het vlees weer in de kookpot.

10

Giet er de warme groentebouillon bij en schraap de aanbaksels los.

laurier, 2 takjes rozemarijn, Salie
11

Bind de laurier, rozemarijn en salie met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.

400 g artisjokharten, 250 g kerstomaten, 200 g Zwarte olijven
12

Doe de kerstomaatjes en de artisjokharten in de kookpot. Voeg er de olijven aan toe.

zout
13

Kruid met een snuif zout.

14

Zet een deksel op de kookpot. Laat 45 minuten garen op een zacht vuur.

De bulgur

0,5 l groentebouillon
15

Verwarm de groentebouillon.

250 g bulgur
16

Doe er de bulgur bij en laat 10 minuten koken.

20 g spinazie, peper, zout, olijfolie
17

Meng de spinazie met de warme bulgur en kruid met peper en zout. Meng er een scheutje olijfolie door.

300 g feta
18

Verkruimel er de feta over.

Serveren

19

Serveer de stoofpot van lamsvlees met de bulgur.