dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Trofie met varkensragù (thumbnail)Trofie met varkensragù

Trofie met varkensragù

35m
13
-
9.3K
Recepten

Trofie met varkensragù

Italië zonder pasta kun je je onmogelijk voorstellen. Daarom gaat Jeroen in Italië van start met handgemaakte pasta en een zalige stoofpot met varkensvlees en 'nduja. Dat laatste is een pittige, smeerbare varkensworst die je zou kunnen vergelijken met verse chorizo. Zo krijg je meteen een stukje Calabrië op je bord.
Trofie met varkensragù (thumbnail)Trofie met varkensragù

Trofie met varkensragù

35m
13
-
9.3K
Recepten

Trofie met varkensragù

Italië zonder pasta kun je je onmogelijk voorstellen. Daarom gaat Jeroen in Italië van start met handgemaakte pasta en een zalige stoofpot met varkensvlees en 'nduja. Dat laatste is een pittige, smeerbare varkensworst die je zou kunnen vergelijken met verse chorizo. Zo krijg je meteen een stukje Calabrië op je bord.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes9.3K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
3
Olijfolie
1 een flinke scheut
Selder
2 stengels
Wortels
2
Look
2 teentjes
Pancetta
200 g
Varkensspiering
800 g
Varkenslevers
150 g
Zout
Rode wijn
0,2 l
Trofie
400 g
‘nduja
4 el
Geitenkaashard
100 g

Benodigdheden

Grote soeplepel, rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 ajuinen, 1 een flinke scheut olijfolie
1
Laat in een grote pot een flinke scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd fijn en fruit de uien in de olie.
2 stengels selder, 2 Wortels, 2 teentjes Look
2
Spoel de selder, schil de wortelen en snijd alles fijn. Pel en plet de look. Voeg de selder, de wortelen en de look toe aan de uien.
200 g pancetta, 800 g varkensspiering, 150 g varkenslevers, zout
3
Snijd de pancetta, het varkensvlees en de lever in blokjes en stoof het vlees even mee met de groenten. Voeg zout toe naar smaak.
0,2 l rode wijn
4
Giet de rode wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg de passata en de laurier toe.
400 g trofie
5
Laat de stoofpot 2 uur zachtjes garen onder een deksel. Kook de pasta gaar in een pot gezouten water.
4 el ‘nduja
6
Meng de ‘nduja onder de gare stoofpot en prak het vlees met een vork.
7
Zet een pan op het vuur en schep de gare pasta erin, samen met een soeplepel kookvocht.
100 g geitenkaas
8
Schep de ragù door de pasta en werk af met wat geraspte geitenkaas.
1
Laat in een grote pot een flinke scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd fijn en fruit de uien in de olie.
2
Spoel de selder, schil de wortelen en snijd alles fijn. Pel en plet de look. Voeg de selder, de wortelen en de look toe aan de uien.

Instructies

3 ajuinen, 1 een flinke scheut olijfolie
1
Laat in een grote pot een flinke scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd fijn en fruit de uien in de olie.
2 stengels selder, 2 Wortels, 2 teentjes Look
2
Spoel de selder, schil de wortelen en snijd alles fijn. Pel en plet de look. Voeg de selder, de wortelen en de look toe aan de uien.
200 g pancetta, 800 g varkensspiering, 150 g varkenslevers, zout
3
Snijd de pancetta, het varkensvlees en de lever in blokjes en stoof het vlees even mee met de groenten. Voeg zout toe naar smaak.
0,2 l rode wijn
4
Giet de rode wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg de passata en de laurier toe.
400 g trofie
5
Laat de stoofpot 2 uur zachtjes garen onder een deksel. Kook de pasta gaar in een pot gezouten water.
4 el ‘nduja
6
Meng de ‘nduja onder de gare stoofpot en prak het vlees met een vork.
7
Zet een pan op het vuur en schep de gare pasta erin, samen met een soeplepel kookvocht.
100 g geitenkaas
8
Schep de ragù door de pasta en werk af met wat geraspte geitenkaas.
1
Laat in een grote pot een flinke scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd fijn en fruit de uien in de olie.
2
Spoel de selder, schil de wortelen en snijd alles fijn. Pel en plet de look. Voeg de selder, de wortelen en de look toe aan de uien.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Trofie met varkensragù (thumbnail)Trofie met varkensragù
4 personen
35m
Ingrediënten
Ajuinen
3
Olijfolie
1 een flinke scheut
Selder
2 stengels
Wortels
2
Look
2 teentjes
Pancetta
200 g
Varkensspiering
800 g
Varkenslevers
150 g
Zout
Rode wijn
0,2 l
Trofie
400 g
‘nduja
4 el
Geitenkaashard
100 g

Trofie met varkensragù

Italië zonder pasta kun je je onmogelijk voorstellen. Daarom gaat Jeroen in Italië van start met handgemaakte pasta en een zalige stoofpot met varkensvlees en 'nduja. Dat laatste is een pittige, smeerbare varkensworst die je zou kunnen vergelijken met verse chorizo. Zo krijg je meteen een stukje Calabrië op je bord.
Instructies
3 ajuinen, 1 een flinke scheut olijfolie
1
Laat in een grote pot een flinke scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd fijn en fruit de uien in de olie.
2 stengels selder, 2 Wortels, 2 teentjes Look
2
Spoel de selder, schil de wortelen en snijd alles fijn. Pel en plet de look. Voeg de selder, de wortelen en de look toe aan de uien.
200 g pancetta, 800 g varkensspiering, 150 g varkenslevers, zout
3
Snijd de pancetta, het varkensvlees en de lever in blokjes en stoof het vlees even mee met de groenten. Voeg zout toe naar smaak.
0,2 l rode wijn
4
Giet de rode wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg de passata en de laurier toe.
400 g trofie
5
Laat de stoofpot 2 uur zachtjes garen onder een deksel. Kook de pasta gaar in een pot gezouten water.
4 el ‘nduja
6
Meng de ‘nduja onder de gare stoofpot en prak het vlees met een vork.
7
Zet een pan op het vuur en schep de gare pasta erin, samen met een soeplepel kookvocht.
100 g geitenkaas
8
Schep de ragù door de pasta en werk af met wat geraspte geitenkaas.