Instructies

4 personen
3 ajuinen, 1 een flinke scheut olijfolie
1

Laat in een grote pot een flinke scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd fijn en fruit de uien in de olie.

2 stengels selder, 2 Wortels, 2 teentjes Look
2

Spoel de selder, schil de wortelen en snijd alles fijn. Pel en plet de look. Voeg de selder, de wortelen en de look toe aan de uien.

200 g pancetta, 800 g varkensspiering, 150 g varkenslevers, zout
3

Snijd de pancetta, het varkensvlees en de lever in blokjes en stoof het vlees even mee met de groenten. Voeg zout toe naar smaak.

0,2 l rode wijn
4

Giet de rode wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg de passata en de laurier toe.

400 g trofie
5

Laat de stoofpot 2 uur zachtjes garen onder een deksel. Kook de pasta gaar in een pot gezouten water.

4 el ‘nduja
6

Meng de ‘nduja onder de gare stoofpot en prak het vlees met een vork.

7

Zet een pan op het vuur en schep de gare pasta erin, samen met een soeplepel kookvocht.

100 g geitenkaas
8

Schep de ragù door de pasta en werk af met wat geraspte geitenkaas.