Toast met tartaar van tomaat, basilicummayonaise en parmezaan
Toast met tartaar van tomaat, basilicummayonaise en parmezaan
Toast met tartaar van tomaat, basilicummayonaise en parmezaan
Toast met tartaar van tomaat, basilicummayonaise en parmezaan
Ingrediënten
4 personen
Tomaten
12
Tijm
Kristalsuiker
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Eierdooiers
2
Basilicum
1 bosje
Mosterd
1 tl
Azijn
1 scheutje
Arachideolie
0,3 l
Sjalotten
0,5
Bieslook
0,5 bosjes
Balsamico
1 een likje
Kappertjes
1 el
Tabasco
Limoenen
0,5
Zuurdesembrood
200 g
Parmezaanse kaas
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
12 tomaten, tijm, 1 snuifje kristalsuiker, 1 scheutje olijfolie
1
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Pel ze, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Leg de partjes tomaat op een ovenschaal met een siliconenmatje of bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper, zout en suiker. Leg er enkele takjes tijm tussen en schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 120°C. Laat de tomaatjes nadien afkoelen.
2 eierdooiers, 1 bosje basilicum, 1 tl mosterd, 1 scheutje azijn
2
Doe de dooiers met een scheutje water, een lepeltje mosterd, een scheutje azijn en de blaadjes van de basilcum in een maatbeker en mix alles fijn.
0,3 l arachideolie
3
Voeg er een snuifje zout en een snuifje peper aan toe en mix opnieuw. Giet de arachideolie er in een straaltje bij, tot je een gebonden mayonaise hebt. Schep de mayonaise in een knijpflesje en bewaar hem even in de koelkast.
4
Haal de takjes tijm tussen de tomaten uit. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom.
0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
5
Snijd de sjalot en de bieslook en voeg ze toe aan de tomaten.
1 een likje balsamico, 1 el kappertjes, tabasco, 0,5 limoenen
6
Voeg tartaar van tomaat een likje fijne olijfolie en een likje goede balsamico toe, net als nog enkele andere smaakmakers: fijngesneden kappertjes, peper en zout, enkele druppels tabasco en enkele druppels limoensap.
200 g Zuurdesembrood
7
Zet een pan op het vuur en laat er een scheutje olie en een klontje boter in warm worden. Snijd het brood in plakken en bak de plakken goudbruin in de pan. Laat het brood even uitlekken op wat keukenpapier.
100 g Parmezaanse kaas
8
Meng de tartaar goed onder elkaar. Schep de tartaar op de plakjes gebakken brood en rasp er wat parmezaan over. Werk de toastjes af met puntjes basilicummayonaise en wat fijngesneden bieslook.
1
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Pel ze, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Leg de partjes tomaat op een ovenschaal met een siliconenmatje of bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper, zout en suiker. Leg er enkele takjes tijm tussen en schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 120°C. Laat de tomaatjes nadien afkoelen.
2
Doe de dooiers met een scheutje water, een lepeltje mosterd, een scheutje azijn en de blaadjes van de basilcum in een maatbeker en mix alles fijn.
12 tomaten, tijm, 1 snuifje kristalsuiker, 1 scheutje olijfolie
1
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Pel ze, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Leg de partjes tomaat op een ovenschaal met een siliconenmatje of bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper, zout en suiker. Leg er enkele takjes tijm tussen en schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 120°C. Laat de tomaatjes nadien afkoelen.
2 eierdooiers, 1 bosje basilicum, 1 tl mosterd, 1 scheutje azijn
2
Doe de dooiers met een scheutje water, een lepeltje mosterd, een scheutje azijn en de blaadjes van de basilcum in een maatbeker en mix alles fijn.
0,3 l arachideolie
3
Voeg er een snuifje zout en een snuifje peper aan toe en mix opnieuw. Giet de arachideolie er in een straaltje bij, tot je een gebonden mayonaise hebt. Schep de mayonaise in een knijpflesje en bewaar hem even in de koelkast.
4
Haal de takjes tijm tussen de tomaten uit. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom.
0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
5
Snijd de sjalot en de bieslook en voeg ze toe aan de tomaten.
1 een likje balsamico, 1 el kappertjes, tabasco, 0,5 limoenen
6
Voeg tartaar van tomaat een likje fijne olijfolie en een likje goede balsamico toe, net als nog enkele andere smaakmakers: fijngesneden kappertjes, peper en zout, enkele druppels tabasco en enkele druppels limoensap.
200 g Zuurdesembrood
7
Zet een pan op het vuur en laat er een scheutje olie en een klontje boter in warm worden. Snijd het brood in plakken en bak de plakken goudbruin in de pan. Laat het brood even uitlekken op wat keukenpapier.
100 g Parmezaanse kaas
8
Meng de tartaar goed onder elkaar. Schep de tartaar op de plakjes gebakken brood en rasp er wat parmezaan over. Werk de toastjes af met puntjes basilicummayonaise en wat fijngesneden bieslook.
1
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Pel ze, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Leg de partjes tomaat op een ovenschaal met een siliconenmatje of bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper, zout en suiker. Leg er enkele takjes tijm tussen en schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 120°C. Laat de tomaatjes nadien afkoelen.
2
Doe de dooiers met een scheutje water, een lepeltje mosterd, een scheutje azijn en de blaadjes van de basilcum in een maatbeker en mix alles fijn.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Tomaten
12
Tijm
Kristalsuiker
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Eierdooiers
2
Basilicum
1 bosje
Mosterd
1 tl
Azijn
1 scheutje
Arachideolie
0,3 l
Sjalotten
0,5
Bieslook
0,5 bosjes
Balsamico
1 een likje
Kappertjes
1 el
Tabasco
Limoenen
0,5
Zuurdesembrood
200 g
Parmezaanse kaas
100 g
Toast met tartaar van tomaat, basilicummayonaise en parmezaan
Jeroen maakt een vegetarische versie van de klassieke steak tartaar. Lekker knapperige toastjes met een frisse tartaar van tomaat, mayonaise met basilicum en fijngeraspte Parmezaanse kaas. Ideaal om een weekend mee in te zetten.Instructies
12 tomaten, tijm, 1 snuifje kristalsuiker, 1 scheutje olijfolie
1
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Pel ze, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Leg de partjes tomaat op een ovenschaal met een siliconenmatje of bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper, zout en suiker. Leg er enkele takjes tijm tussen en schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 120°C. Laat de tomaatjes nadien afkoelen.
2 eierdooiers, 1 bosje basilicum, 1 tl mosterd, 1 scheutje azijn
2
Doe de dooiers met een scheutje water, een lepeltje mosterd, een scheutje azijn en de blaadjes van de basilcum in een maatbeker en mix alles fijn.
0,3 l arachideolie
3
Voeg er een snuifje zout en een snuifje peper aan toe en mix opnieuw. Giet de arachideolie er in een straaltje bij, tot je een gebonden mayonaise hebt. Schep de mayonaise in een knijpflesje en bewaar hem even in de koelkast.
4
Haal de takjes tijm tussen de tomaten uit. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom.
0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
5
Snijd de sjalot en de bieslook en voeg ze toe aan de tomaten.
1 een likje balsamico, 1 el kappertjes, tabasco, 0,5 limoenen
6
Voeg tartaar van tomaat een likje fijne olijfolie en een likje goede balsamico toe, net als nog enkele andere smaakmakers: fijngesneden kappertjes, peper en zout, enkele druppels tabasco en enkele druppels limoensap.
200 g Zuurdesembrood
7
Zet een pan op het vuur en laat er een scheutje olie en een klontje boter in warm worden. Snijd het brood in plakken en bak de plakken goudbruin in de pan. Laat het brood even uitlekken op wat keukenpapier.
100 g Parmezaanse kaas
8
Meng de tartaar goed onder elkaar. Schep de tartaar op de plakjes gebakken brood en rasp er wat parmezaan over. Werk de toastjes af met puntjes basilicummayonaise en wat fijngesneden bieslook.