Whiskeycocktail, daiquiri-framboos en een ijskoude smoothie
Whiskeycocktail, daiquiri-framboos en een ijskoude smoothie
Whiskeycocktail, daiquiri-framboos en een ijskoude smoothie
Whiskeycocktail, daiquiri-framboos en een ijskoude smoothie
Ingrediënten
4 personen
Mandarijnen
0,4 l
Peren
2
Bosbessen
75 g
Gemberknol
15 g
Suikersiroop
1 scheutje
Suikersiroop
2 el
Frambozen
300 g
Bruine rum
0,1 l
Limoen
1
Schuimwijnen
Munt
2 takjes
Munt
Appelsap
2 dl
Clementines
3
Kruidnagels
3
Kaneelstokje
1
Whisky
0,12 l
Ijsblokjes
Benodigdheden
Blender, een maatbeker, een blender of ijsmolen, korte rietjes of roerstokjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Smoothie peer-bes-mandarijn (alcoholvrij)
0,4 l mandarijnen, 2 peren, 75 g bosbessen, 15 g gemberknol, 1 scheutje suikersiroop
1
Pers het sap uit de mandarijnen en verzamel het in de beker van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in kleine stukjes. Doe ze in de blender.
3
Schil de gember en rasp het stukje fijn. Doe de pulp in het sap met stukjes peer, samen met de bevroren bosbessen.
4
Mix het mengsel tot een fluweelzachte vruchtendrank.
5
Proef en voeg naar smaak een scheutje suikersiroop toe. (sucre de canne) De suiker kan een scherp zuur smaakje in balans brengen.
6
Serveer meteen.
Daiquiri-frozen-framboos
300 g frambozen, 0,1 l bruine rum, 1 limoen, 2 el suikersiroop, schuimwijnen, 2 takjes Munt
7
Koel de glazen in de diepvriezer.
8
Hou enkele bevroren frambozen apart en doe de rest van het fruit in de beker van de blender.
9
Knijp er het sap van limoen bij.
10
Voeg de bruine rum toe en een scheut suikersiroop (sucre de canne).
11
Mix alles tot een bijna vloeibare fruitpuree.
12
Lepel één tot twee eetlepels van de frambozenpuree in elk cocktailglas.
13
Schenk champagne, cava of schuimwijn over de frambozenmix.
14
Voeg enkele bevroren frambozen toe en blaadjes verse munt.
15
Serveer de cocktails met een kort rietje of een roerstokje.
Whiskeycoctail met clementines
2 dl appelsap, 3 clementines, 3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 0,12 l whisky, ijsblokjes, Munt
16
Hou 1 clementine opzij.
17
Meet de juiste hoeveelheid appelsap en knijp er het sap van de andere clementines bij. Voeg de kruidnagels toe, een kaneelstok en breng het mengsel op een matig vuur tot tegen het kookpunt.
18
Spoel de overgebleven clementine en snij de ongeschilde vrucht in fijne schijfjes. Doe ze in een beker.
19
Schenk het hete sap van appel en clementines over de schijfjes citrusfruit en laat het mengsel op het gemak afkoelen. (eerst uit en later in de koelkast)
20
Vul de glazen met gemalen ijs.
21
Schenk in elk glas 3 cl kwaliteitswhisky (naar smaak: mild of met een meer uitgesproken rokerige of geturfde smaaktoets)
22
Vul de glazen aan met het (gezeefde) mengsel van clementines, appelsap en specerijen.
23
Werk elke cocktail af met een schijfje clementine en een takje verse munt.
24
Gebruik kaneelstokjes als decoratieve roerstok in elk glas.
Smoothie peer-bes-mandarijn (alcoholvrij)
0,4 l mandarijnen, 2 peren, 75 g bosbessen, 15 g gemberknol, 1 scheutje suikersiroop
1
Pers het sap uit de mandarijnen en verzamel het in de beker van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in kleine stukjes. Doe ze in de blender.
3
Schil de gember en rasp het stukje fijn. Doe de pulp in het sap met stukjes peer, samen met de bevroren bosbessen.
4
Mix het mengsel tot een fluweelzachte vruchtendrank.
5
Proef en voeg naar smaak een scheutje suikersiroop toe. (sucre de canne) De suiker kan een scherp zuur smaakje in balans brengen.
6
Serveer meteen.
Daiquiri-frozen-framboos
300 g frambozen, 0,1 l bruine rum, 1 limoen, 2 el suikersiroop, schuimwijnen, 2 takjes Munt
7
Koel de glazen in de diepvriezer.
8
Hou enkele bevroren frambozen apart en doe de rest van het fruit in de beker van de blender.
9
Knijp er het sap van limoen bij.
10
Voeg de bruine rum toe en een scheut suikersiroop (sucre de canne).
11
Mix alles tot een bijna vloeibare fruitpuree.
12
Lepel één tot twee eetlepels van de frambozenpuree in elk cocktailglas.
13
Schenk champagne, cava of schuimwijn over de frambozenmix.
14
Voeg enkele bevroren frambozen toe en blaadjes verse munt.
15
Serveer de cocktails met een kort rietje of een roerstokje.
Whiskeycoctail met clementines
2 dl appelsap, 3 clementines, 3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 0,12 l whisky, ijsblokjes, Munt
16
Hou 1 clementine opzij.
17
Meet de juiste hoeveelheid appelsap en knijp er het sap van de andere clementines bij. Voeg de kruidnagels toe, een kaneelstok en breng het mengsel op een matig vuur tot tegen het kookpunt.
18
Spoel de overgebleven clementine en snij de ongeschilde vrucht in fijne schijfjes. Doe ze in een beker.
19
Schenk het hete sap van appel en clementines over de schijfjes citrusfruit en laat het mengsel op het gemak afkoelen. (eerst uit en later in de koelkast)
20
Vul de glazen met gemalen ijs.
21
Schenk in elk glas 3 cl kwaliteitswhisky (naar smaak: mild of met een meer uitgesproken rokerige of geturfde smaaktoets)
22
Vul de glazen aan met het (gezeefde) mengsel van clementines, appelsap en specerijen.
23
Werk elke cocktail af met een schijfje clementine en een takje verse munt.
24
Gebruik kaneelstokjes als decoratieve roerstok in elk glas.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Mandarijnen
0,4 l
Peren
2
Bosbessen
75 g
Gemberknol
15 g
Suikersiroop
1 scheutje
Suikersiroop
2 el
Frambozen
300 g
Bruine rum
0,1 l
Limoen
1
Schuimwijnen
Munt
2 takjes
Munt
Appelsap
2 dl
Clementines
3
Kruidnagels
3
Kaneelstokje
1
Whisky
0,12 l
Ijsblokjes
Whiskeycocktail, daiquiri-framboos en een ijskoude smoothie
Geen 'Dagelijkse kost' maar 'Dagelijkse dorst' dit keer. Santé!Instructies
Smoothie peer-bes-mandarijn (alcoholvrij)
0,4 l mandarijnen, 2 peren, 75 g bosbessen, 15 g gemberknol, 1 scheutje suikersiroop
1
Pers het sap uit de mandarijnen en verzamel het in de beker van de blender.
2
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in kleine stukjes. Doe ze in de blender.
3
Schil de gember en rasp het stukje fijn. Doe de pulp in het sap met stukjes peer, samen met de bevroren bosbessen.
4
Mix het mengsel tot een fluweelzachte vruchtendrank.
5
Proef en voeg naar smaak een scheutje suikersiroop toe. (sucre de canne) De suiker kan een scherp zuur smaakje in balans brengen.
6
Serveer meteen.
Daiquiri-frozen-framboos
300 g frambozen, 0,1 l bruine rum, 1 limoen, 2 el suikersiroop, schuimwijnen, 2 takjes Munt
7
Koel de glazen in de diepvriezer.
8
Hou enkele bevroren frambozen apart en doe de rest van het fruit in de beker van de blender.
9
Knijp er het sap van limoen bij.
10
Voeg de bruine rum toe en een scheut suikersiroop (sucre de canne).
11
Mix alles tot een bijna vloeibare fruitpuree.
12
Lepel één tot twee eetlepels van de frambozenpuree in elk cocktailglas.
13
Schenk champagne, cava of schuimwijn over de frambozenmix.
14
Voeg enkele bevroren frambozen toe en blaadjes verse munt.
15
Serveer de cocktails met een kort rietje of een roerstokje.
Whiskeycoctail met clementines
2 dl appelsap, 3 clementines, 3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 0,12 l whisky, ijsblokjes, Munt
16
Hou 1 clementine opzij.
17
Meet de juiste hoeveelheid appelsap en knijp er het sap van de andere clementines bij. Voeg de kruidnagels toe, een kaneelstok en breng het mengsel op een matig vuur tot tegen het kookpunt.
18
Spoel de overgebleven clementine en snij de ongeschilde vrucht in fijne schijfjes. Doe ze in een beker.
19
Schenk het hete sap van appel en clementines over de schijfjes citrusfruit en laat het mengsel op het gemak afkoelen. (eerst uit en later in de koelkast)
20
Vul de glazen met gemalen ijs.
21
Schenk in elk glas 3 cl kwaliteitswhisky (naar smaak: mild of met een meer uitgesproken rokerige of geturfde smaaktoets)
22
Vul de glazen aan met het (gezeefde) mengsel van clementines, appelsap en specerijen.
23
Werk elke cocktail af met een schijfje clementine en een takje verse munt.
24
Gebruik kaneelstokjes als decoratieve roerstok in elk glas.