Meet de juiste hoeveelheid appelsap en knijp er het sap van de andere clementines bij. Voeg de kruidnagels toe, een kaneelstok en breng het mengsel op een matig vuur tot tegen het kookpunt.
18
Spoel de overgebleven clementine en snij de ongeschilde vrucht in fijne schijfjes. Doe ze in een beker.
19
Schenk het hete sap van appel en clementines over de schijfjes citrusfruit en laat het mengsel op het gemak afkoelen. (eerst uit en later in de koelkast)
20
Vul de glazen met gemalen ijs.
21
Schenk in elk glas 3 cl kwaliteitswhisky (naar smaak: mild of met een meer uitgesproken rokerige of geturfde smaaktoets)
22
Vul de glazen aan met het (gezeefde) mengsel van clementines, appelsap en specerijen.
23
Werk elke cocktail af met een schijfje clementine en een takje verse munt.
24
Gebruik kaneelstokjes als decoratieve roerstok in elk glas.