Rijstsalade met gerookte zalm, boontjes en cocktaildressing
Rijstsalade met gerookte zalm, boontjes en cocktaildressing
Rijstsalade met gerookte zalm, boontjes en cocktaildressing
Rijstsalade met gerookte zalm, boontjes en cocktaildressing
Ingrediënten
4 personen
Wilde rijst
300 g
Eieren
4
Radijs
1 bosje
Mayonaise
3 el
Yoghurt
3 el
Ketchup
1 el
Graanmosterd
3 tl
Limoen
1
Peper
Zout
Prinsessenboontjes
200 g
Dragon
Dragon
1
Dille
Dille
1 takje
Cayennepeper
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Broccolini
200 g
Kropslaharten
4
Sugar snaps
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Witte wijnazijn
1 scheutje
Gerookte zalm
400 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
300 g wilde rijst
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook er de wilde rijst in gaar.
4 eieren
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Kook er de eieren in 8 - 9 minuten net gaar.
1 bosje radijs
3
Zet een kom met ijsblokjes in water klaar. Spoel de radijsjes schoon, snijd ze in hele dunne plakjes en leg ze op ijswater.
3 el mayonaise, 3 el Yoghurt, 1 el ketchup, 3 tl graanmosterd
4
Doe de mayonaise in een mengkom met de yoghurt, de ketchup en de scherpe graanmosterd.
1 limoen, peper, zout
5
Breng de dressing op smaak met wat limoenzeste, het sap van ¼ van de limoen, peper en zout.
200 g prinsessenboontjes
6
Dop de boontjes en kook ze net gaar in hetzelfde water als de eieren. (3-4 minuten)
dragon, dille, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
7
Snijd de dille en de dragon fijn en voeg toe aan de cocktaildressing. Breng de dressing verder op smaak met een snuifje cayenne en een snuifje paprikapoeder.
200 g broccolini
8
Leg de broccolini bij de boontjes en de eieren in het kokende water en kook ze gaar. (3 minuten)
4 kropslaharten
9
Snijd de kropslaharten overlangs. Spoel ze schoon onder koud water.
100 g Sugar snaps
10
Laat de sugar snaps meekoken in het water met de eieren en de groenten.
11
Giet de groenten en de eieren af en spoel ze meteen met koud water om een verdere garing te voorkomen.
12
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en laat hem afkoelen.
13
Doe de afgekoelde groenten in een grote mengkom. Voeg er de afgekoelde wilde rijst aan toe.
14
Snijd de kropslaharten in stukken en voeg ze toe aan de salade.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, peper, zout
15
Meng alles onder elkaar en leg de salade op een groot bord. Giet er een scheutje olijfolie en een scheutje witte wijnazijn over. Kruid de salade met peper en zout.
16
Pel de eieren en snijd ze in kwartjes. Verdeel de eieren over de salade.
17
Lepel wat van de dressing over de salade.
400 g gerookte zalm
18
Trek de gerookte zalm in stukken en verdeel ze over de salade.
1 takje dille, 1 dragon
19
Werk de salade af met de radijsschijfjes en wat extra dille- en dragonpluksels.
300 g wilde rijst
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook er de wilde rijst in gaar.
4 eieren
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Kook er de eieren in 8 - 9 minuten net gaar.
1 bosje radijs
3
Zet een kom met ijsblokjes in water klaar. Spoel de radijsjes schoon, snijd ze in hele dunne plakjes en leg ze op ijswater.
3 el mayonaise, 3 el Yoghurt, 1 el ketchup, 3 tl graanmosterd
4
Doe de mayonaise in een mengkom met de yoghurt, de ketchup en de scherpe graanmosterd.
1 limoen, peper, zout
5
Breng de dressing op smaak met wat limoenzeste, het sap van ¼ van de limoen, peper en zout.
200 g prinsessenboontjes
6
Dop de boontjes en kook ze net gaar in hetzelfde water als de eieren. (3-4 minuten)
dragon, dille, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
7
Snijd de dille en de dragon fijn en voeg toe aan de cocktaildressing. Breng de dressing verder op smaak met een snuifje cayenne en een snuifje paprikapoeder.
200 g broccolini
8
Leg de broccolini bij de boontjes en de eieren in het kokende water en kook ze gaar. (3 minuten)
4 kropslaharten
9
Snijd de kropslaharten overlangs. Spoel ze schoon onder koud water.
100 g Sugar snaps
10
Laat de sugar snaps meekoken in het water met de eieren en de groenten.
11
Giet de groenten en de eieren af en spoel ze meteen met koud water om een verdere garing te voorkomen.
12
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en laat hem afkoelen.
13
Doe de afgekoelde groenten in een grote mengkom. Voeg er de afgekoelde wilde rijst aan toe.
14
Snijd de kropslaharten in stukken en voeg ze toe aan de salade.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, peper, zout
15
Meng alles onder elkaar en leg de salade op een groot bord. Giet er een scheutje olijfolie en een scheutje witte wijnazijn over. Kruid de salade met peper en zout.
16
Pel de eieren en snijd ze in kwartjes. Verdeel de eieren over de salade.
17
Lepel wat van de dressing over de salade.
400 g gerookte zalm
18
Trek de gerookte zalm in stukken en verdeel ze over de salade.
1 takje dille, 1 dragon
19
Werk de salade af met de radijsschijfjes en wat extra dille- en dragonpluksels.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Wilde rijst
300 g
Eieren
4
Radijs
1 bosje
Mayonaise
3 el
Yoghurt
3 el
Ketchup
1 el
Graanmosterd
3 tl
Limoen
1
Peper
Zout
Prinsessenboontjes
200 g
Dragon
Dragon
1
Dille
Dille
1 takje
Cayennepeper
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Broccolini
200 g
Kropslaharten
4
Sugar snaps
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Witte wijnazijn
1 scheutje
Gerookte zalm
400 g
Rijstsalade met gerookte zalm, boontjes en cocktaildressing
Deze rijstsalade vormt het ideale doordeweekse gerecht om in een vingerknip op tafel te toveren.Instructies
300 g wilde rijst
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook er de wilde rijst in gaar.
4 eieren
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Kook er de eieren in 8 - 9 minuten net gaar.
1 bosje radijs
3
Zet een kom met ijsblokjes in water klaar. Spoel de radijsjes schoon, snijd ze in hele dunne plakjes en leg ze op ijswater.
3 el mayonaise, 3 el Yoghurt, 1 el ketchup, 3 tl graanmosterd
4
Doe de mayonaise in een mengkom met de yoghurt, de ketchup en de scherpe graanmosterd.
1 limoen, peper, zout
5
Breng de dressing op smaak met wat limoenzeste, het sap van ¼ van de limoen, peper en zout.
200 g prinsessenboontjes
6
Dop de boontjes en kook ze net gaar in hetzelfde water als de eieren. (3-4 minuten)
dragon, dille, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
7
Snijd de dille en de dragon fijn en voeg toe aan de cocktaildressing. Breng de dressing verder op smaak met een snuifje cayenne en een snuifje paprikapoeder.
200 g broccolini
8
Leg de broccolini bij de boontjes en de eieren in het kokende water en kook ze gaar. (3 minuten)
4 kropslaharten
9
Snijd de kropslaharten overlangs. Spoel ze schoon onder koud water.
100 g Sugar snaps
10
Laat de sugar snaps meekoken in het water met de eieren en de groenten.
11
Giet de groenten en de eieren af en spoel ze meteen met koud water om een verdere garing te voorkomen.
12
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en laat hem afkoelen.
13
Doe de afgekoelde groenten in een grote mengkom. Voeg er de afgekoelde wilde rijst aan toe.
14
Snijd de kropslaharten in stukken en voeg ze toe aan de salade.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Witte wijnazijn, peper, zout
15
Meng alles onder elkaar en leg de salade op een groot bord. Giet er een scheutje olijfolie en een scheutje witte wijnazijn over. Kruid de salade met peper en zout.
16
Pel de eieren en snijd ze in kwartjes. Verdeel de eieren over de salade.
17
Lepel wat van de dressing over de salade.
400 g gerookte zalm
18
Trek de gerookte zalm in stukken en verdeel ze over de salade.
1 takje dille, 1 dragon
19
Werk de salade af met de radijsschijfjes en wat extra dille- en dragonpluksels.