Kalfsmedaillon 'Orloff' met Parisienne aardappelen
Kalfsmedaillon 'Orloff' met Parisienne aardappelen
Kalfsmedaillon 'Orloff' met Parisienne aardappelen
Kalfsmedaillon 'Orloff' met Parisienne aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
1.000 g
Kalf medaillon
4
Panko
50 g
Gemalen kaas
100 g
Boter
Peper
Zout
Sjalotten
3
Look
1 teentje
Gekookte ham
3 plakken
Witte wijn
0,2 l
Tijm
Laurier
Rozemarijn
Tomaat
1 blik
Kristalsuiker
Room
0,2 l
Kropsla
0,5
Olijfolie
Azijn
Dragon
0,5 bosjes
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, keukenpapier, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Kalfsmedaillon ‘Orloff’
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd er met een parisiennelepeltje bolletjes uit. Spoel de aardappelbolletjes onder koud stromend water.
TIPGebruik de aardappelresten eventueel in soep of puree.
2
Kook de aardappelbolletjes gaar in gezouten water.
4 kalf medaillon
3
Haal de kalfsmedaillons uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
50 g panko, 100 g gemalen kaas, boter
4
Mix de panko met de gemalen kaas in de hakmolen. Doe er 50 g boter bij en mix tot een deegje of ‘panade’.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
5
Verwarm de ovengrill.
6
Giet de aardappelen af en koel ze meteen onder koud stromend water zodat ze niet verder garen.
7
Smelt een klont boter in een pan.
peper, zout
8
Kruid de kalfsmedaillons met peper en zout. Schroei ze aan beide kanten dicht in de boter.
3 Sjalotten
9
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne sliertjes. Houd de helft apart voor de salade.
10
Leg het vlees in een ovenschaal en houd apart.
11
Stoof de sjalotten in dezelfde pan als waarin je het vlees gebakken hebt.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet het met een mes. Doe het bij de sjalotten.
3 plakken gekookte ham
13
Snijd de ham in reepjes en stoof het met de sjalotten.
0,2 l witte wijn, tijm, laurier, rozemarijn
14
Blus met de witte wijn en doe er tijm, laurier en rozemarijn bij. Laat de saus wat inkoken.
1 blik tomaat, kristalsuiker, 0,2 l Room
15
Doe de tomatenblokjes bij de saus en kruid met een snuifje suiker, peper en zout. Giet er de room bij. Laat verder inkoken.
0,5 kropsla
16
Was de kropsla en scheur de bladeren in stukken.
17
Rol bollen van de panade en duw ze plat. Leg ze op het vlees.
18
Zet het vlees 5 minuten onder de hete ovengrill.
olijfolie, azijn
19
Meng de sla met de apart gehouden sjalot, een likje olijfolie en een scheutje azijn. Kruid met peper en zout.
20
Smelt een klont boter in een pan. Bak de aardappelbolletjes in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
0,5 bosjes dragon
21
Snipper de dragon. Meng door de saus.
22
Serveer de kalfsmedaillons Orloff met de saus, de salade en de gebakken aardappelbolletjes.
Kalfsmedaillon ‘Orloff’
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd er met een parisiennelepeltje bolletjes uit. Spoel de aardappelbolletjes onder koud stromend water.
TIPGebruik de aardappelresten eventueel in soep of puree.
2
Kook de aardappelbolletjes gaar in gezouten water.
4 kalf medaillon
3
Haal de kalfsmedaillons uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
50 g panko, 100 g gemalen kaas, boter
4
Mix de panko met de gemalen kaas in de hakmolen. Doe er 50 g boter bij en mix tot een deegje of ‘panade’.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
5
Verwarm de ovengrill.
6
Giet de aardappelen af en koel ze meteen onder koud stromend water zodat ze niet verder garen.
7
Smelt een klont boter in een pan.
peper, zout
8
Kruid de kalfsmedaillons met peper en zout. Schroei ze aan beide kanten dicht in de boter.
3 Sjalotten
9
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne sliertjes. Houd de helft apart voor de salade.
10
Leg het vlees in een ovenschaal en houd apart.
11
Stoof de sjalotten in dezelfde pan als waarin je het vlees gebakken hebt.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet het met een mes. Doe het bij de sjalotten.
3 plakken gekookte ham
13
Snijd de ham in reepjes en stoof het met de sjalotten.
0,2 l witte wijn, tijm, laurier, rozemarijn
14
Blus met de witte wijn en doe er tijm, laurier en rozemarijn bij. Laat de saus wat inkoken.
1 blik tomaat, kristalsuiker, 0,2 l Room
15
Doe de tomatenblokjes bij de saus en kruid met een snuifje suiker, peper en zout. Giet er de room bij. Laat verder inkoken.
0,5 kropsla
16
Was de kropsla en scheur de bladeren in stukken.
17
Rol bollen van de panade en duw ze plat. Leg ze op het vlees.
18
Zet het vlees 5 minuten onder de hete ovengrill.
olijfolie, azijn
19
Meng de sla met de apart gehouden sjalot, een likje olijfolie en een scheutje azijn. Kruid met peper en zout.
20
Smelt een klont boter in een pan. Bak de aardappelbolletjes in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
0,5 bosjes dragon
21
Snipper de dragon. Meng door de saus.
22
Serveer de kalfsmedaillons Orloff met de saus, de salade en de gebakken aardappelbolletjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelen
1.000 g
Kalf medaillon
4
Panko
50 g
Gemalen kaas
100 g
Boter
Peper
Zout
Sjalotten
3
Look
1 teentje
Gekookte ham
3 plakken
Witte wijn
0,2 l
Tijm
Laurier
Rozemarijn
Tomaat
1 blik
Kristalsuiker
Room
0,2 l
Kropsla
0,5
Olijfolie
Azijn
Dragon
0,5 bosjes
Kalfsmedaillon 'Orloff' met Parisienne aardappelen
Een ‘Orloff’ gerecht maak je met ham en kaas. Het is een klassieke brasseriebereiding die je serveert met gebakken aardappelbolletjes en een eenvoudige salade.Instructies
Kalfsmedaillon ‘Orloff’
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd er met een parisiennelepeltje bolletjes uit. Spoel de aardappelbolletjes onder koud stromend water.
TIPGebruik de aardappelresten eventueel in soep of puree.
2
Kook de aardappelbolletjes gaar in gezouten water.
4 kalf medaillon
3
Haal de kalfsmedaillons uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
50 g panko, 100 g gemalen kaas, boter
4
Mix de panko met de gemalen kaas in de hakmolen. Doe er 50 g boter bij en mix tot een deegje of ‘panade’.
5
Verwarm de ovengrill.
6
Giet de aardappelen af en koel ze meteen onder koud stromend water zodat ze niet verder garen.
7
Smelt een klont boter in een pan.
peper, zout
8
Kruid de kalfsmedaillons met peper en zout. Schroei ze aan beide kanten dicht in de boter.
3 Sjalotten
9
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne sliertjes. Houd de helft apart voor de salade.
10
Leg het vlees in een ovenschaal en houd apart.
11
Stoof de sjalotten in dezelfde pan als waarin je het vlees gebakken hebt.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet het met een mes. Doe het bij de sjalotten.
3 plakken gekookte ham
13
Snijd de ham in reepjes en stoof het met de sjalotten.
0,2 l witte wijn, tijm, laurier, rozemarijn
14
Blus met de witte wijn en doe er tijm, laurier en rozemarijn bij. Laat de saus wat inkoken.
1 blik tomaat, kristalsuiker, 0,2 l Room
15
Doe de tomatenblokjes bij de saus en kruid met een snuifje suiker, peper en zout. Giet er de room bij. Laat verder inkoken.
0,5 kropsla
16
Was de kropsla en scheur de bladeren in stukken.
17
Rol bollen van de panade en duw ze plat. Leg ze op het vlees.
18
Zet het vlees 5 minuten onder de hete ovengrill.
olijfolie, azijn
19
Meng de sla met de apart gehouden sjalot, een likje olijfolie en een scheutje azijn. Kruid met peper en zout.
20
Smelt een klont boter in een pan. Bak de aardappelbolletjes in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
0,5 bosjes dragon
21
Snipper de dragon. Meng door de saus.
22
Serveer de kalfsmedaillons Orloff met de saus, de salade en de gebakken aardappelbolletjes.