Lahmacun
Lahmacun
Lahmacun
Lahmacun
Ingrediënten
4 personen
Bloem
500 g
Zout
Kristalsuiker
1 snuifje
Arachideolie
1 scheutje
Gist
1 zakje
Griekse yoghurt
2 el
Water
240 ml
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Tomaten
2
Rode paprika
1
Chilipeper
1
Harissa
1 een toefje
Tomatenpuree
1 el
Komijnpoeder
Gerookt paprikapoeder
Platte peterselie
0,5 bosjes
Rundergehakt
400 g
Olijfolie
Benodigdheden
Blender, een keukenmachine met een kneedhaak, een blender hakmolen met s vormig mes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De pizzabodem
500 g bloem, zout, 1 snuifje kristalsuiker, 1 scheutje arachideolie, 1 zakje gist, 2 el Griekse yoghurt
1
Meng de bloem met een snuif zout en een snuif suiker. Doe er een scheutje arachideolie, het zakje droge gist en de yoghurt bij.
TIPAls je verse gist gebruikt, gebruik je de dubbele hoeveelheid. Gedroogde gist is ‘sterker’ dan verse gist.
240 ml Water
2
Kneed het er lauwe water door. Laat de machine lang genoeg draaien.
3
Bestuif de bol deeg en de kom met wat bloem. Doe er een vel plasticfolie over.
4
Laat het 1 uur rijzen op een warme plaats.
5
Verdeel het deeg in porties. Bestuif met wat bloem en maak bolletjes. Laat nog eens 15 tot 30 minuten rijzen onder een schone keukenhanddoek.
De topping
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 chilipeper
6
Pel de ui en de knoflook. Schil de tomaten en de rode paprika. Verwijder (een deel van) de zaadjes van de chilipeper. Snijd alle groenten grof.
1 een toefje Harissa, 1 el Tomatenpuree, zout, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
7
Doe de ui, knoflook, tomaten, paprika en chili in de blender en mix. Voeg er een toef harissa, de tomatenpuree, een snuif zout, een snuif komijnpoeder en een snuif gerookt paprikapoeder aan toe.
0,5 bosjes platte peterselie
8
Snipper de peterselie en mix hem door de groenten.
400 g rundergehakt
9
Meng alles met het gehakt.
Afwerken en serveren
10
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
olijfolie
11
Bestrijk een stuk aluminiumfolie met olijfolie.
12
Duw een portie deeg plat tot pizza en leg het op de aluminiumfolie.
13
Verdeel de topping over de pizza.
14
Bak de lahmacun 15 minuten in de voorverwarmde oven. Werk eventueel af met wat gesnipperde peterselie. Serveer meteen.
De pizzabodem
500 g bloem, zout, 1 snuifje kristalsuiker, 1 scheutje arachideolie, 1 zakje gist, 2 el Griekse yoghurt
1
Meng de bloem met een snuif zout en een snuif suiker. Doe er een scheutje arachideolie, het zakje droge gist en de yoghurt bij.
TIPAls je verse gist gebruikt, gebruik je de dubbele hoeveelheid. Gedroogde gist is ‘sterker’ dan verse gist.
240 ml Water
2
Kneed het er lauwe water door. Laat de machine lang genoeg draaien.
3
Bestuif de bol deeg en de kom met wat bloem. Doe er een vel plasticfolie over.
4
Laat het 1 uur rijzen op een warme plaats.
5
Verdeel het deeg in porties. Bestuif met wat bloem en maak bolletjes. Laat nog eens 15 tot 30 minuten rijzen onder een schone keukenhanddoek.
De topping
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 chilipeper
6
Pel de ui en de knoflook. Schil de tomaten en de rode paprika. Verwijder (een deel van) de zaadjes van de chilipeper. Snijd alle groenten grof.
1 een toefje Harissa, 1 el Tomatenpuree, zout, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
7
Doe de ui, knoflook, tomaten, paprika en chili in de blender en mix. Voeg er een toef harissa, de tomatenpuree, een snuif zout, een snuif komijnpoeder en een snuif gerookt paprikapoeder aan toe.
0,5 bosjes platte peterselie
8
Snipper de peterselie en mix hem door de groenten.
400 g rundergehakt
9
Meng alles met het gehakt.
Afwerken en serveren
10
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
olijfolie
11
Bestrijk een stuk aluminiumfolie met olijfolie.
12
Duw een portie deeg plat tot pizza en leg het op de aluminiumfolie.
13
Verdeel de topping over de pizza.
14
Bak de lahmacun 15 minuten in de voorverwarmde oven. Werk eventueel af met wat gesnipperde peterselie. Serveer meteen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Bloem
500 g
Zout
Kristalsuiker
1 snuifje
Arachideolie
1 scheutje
Gist
1 zakje
Griekse yoghurt
2 el
Water
240 ml
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Tomaten
2
Rode paprika
1
Chilipeper
1
Harissa
1 een toefje
Tomatenpuree
1 el
Komijnpoeder
Gerookt paprikapoeder
Platte peterselie
0,5 bosjes
Rundergehakt
400 g
Olijfolie
Lahmacun
Jeroen leerde lahmacun of Turkse pizza kennen dankzij een goede vriend. Het is een soort pizzadeeg met als topping vlees en saus. Een geweldige snack of lunch.Instructies
De pizzabodem
500 g bloem, zout, 1 snuifje kristalsuiker, 1 scheutje arachideolie, 1 zakje gist, 2 el Griekse yoghurt
1
Meng de bloem met een snuif zout en een snuif suiker. Doe er een scheutje arachideolie, het zakje droge gist en de yoghurt bij.
TIPAls je verse gist gebruikt, gebruik je de dubbele hoeveelheid. Gedroogde gist is ‘sterker’ dan verse gist.
240 ml Water
2
Kneed het er lauwe water door. Laat de machine lang genoeg draaien.
3
Bestuif de bol deeg en de kom met wat bloem. Doe er een vel plasticfolie over.
4
Laat het 1 uur rijzen op een warme plaats.
5
Verdeel het deeg in porties. Bestuif met wat bloem en maak bolletjes. Laat nog eens 15 tot 30 minuten rijzen onder een schone keukenhanddoek.
De topping
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 chilipeper
6
Pel de ui en de knoflook. Schil de tomaten en de rode paprika. Verwijder (een deel van) de zaadjes van de chilipeper. Snijd alle groenten grof.
1 een toefje Harissa, 1 el Tomatenpuree, zout, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder
7
Doe de ui, knoflook, tomaten, paprika en chili in de blender en mix. Voeg er een toef harissa, de tomatenpuree, een snuif zout, een snuif komijnpoeder en een snuif gerookt paprikapoeder aan toe.
0,5 bosjes platte peterselie
8
Snipper de peterselie en mix hem door de groenten.
400 g rundergehakt
9
Meng alles met het gehakt.
Afwerken en serveren
10
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
olijfolie
11
Bestrijk een stuk aluminiumfolie met olijfolie.
12
Duw een portie deeg plat tot pizza en leg het op de aluminiumfolie.
13
Verdeel de topping over de pizza.
14
Bak de lahmacun 15 minuten in de voorverwarmde oven. Werk eventueel af met wat gesnipperde peterselie. Serveer meteen.