Geroosterde wortel-tomatensoep
Geroosterde wortel-tomatensoep
Geroosterde wortel-tomatensoep
Geroosterde wortel-tomatensoep
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Olijfolie
1 een likje
Wortels
2.000 g
Peper
Zout
Tijm
Tandoorikruiden
2 flinke snuif
Komijn
2 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
2 flinke snuif
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Selder
4 stengel
Gember
1 duim
Tomaten
1.000 g
Tomatenpuree
2 tl
Groentebouillon
3 l
Laurierblaadjes
Rozemarijn
Tofu
1 pakje
Korianderblaadjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Warm de oven voor op 220°C.
olijfolie
2
Giet een flinke scheut olijfolie in een ruime ovenschaal.
1.000 g Wortels
3
Was de gekleurde wortelen en snijd ze in grote stukken. Leg de stukken in de ovenschaal.
peper, zout, tijm, 1 flinke snuif tandoorikruiden, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
4
Breng de wortelen op smaak met peper, zout, enkele takjes tijm, tandoori, komijn en gerookt paprikapoeder.
5
Schuif de ovenschaal de oven in gedurende 30 minuten ongeveer.
olijfolie
6
Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in een ruime casserole.
3 ajuinen
7
Pel en snijd de uien grof en laat ze stoven in de hete olijfolie.
2 teentjes Look, 0,5 rode chilipepers, 4 stengel selder
8
Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende uien, gevolgd door de grofgesneden rode chilipeper en enkele grofgesneden stengels selder.
1.000 g Wortels
9
Spoel de wortelen grondig onder water en snijd ook deze in grove stukken. Laat ze meestoven met de andere groenten.
1 duim gember
10
Schil de duim gember en rasp hem boven de stovende groenten.
1.000 g tomaten
11
Verwijder tenslotte de kroontjes uit de tomaten en snijd ook deze grof. Voeg toe aan de casserole.
2 tl Tomatenpuree, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif tandoorikruiden
12
Breng de groenten op smaak met de tomatenpuree, komijn, gerookt paprikapoeder en tandoori. Laat het geheel even verder stoven.
3 l groentebouillon, peper, zout, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn
13
Blus het geheel met de groentebouillon en kruid bij met peper en zout. Maak een kruidentuil van laurierblaadjes, tijm en rozemarijn en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep ongeveer 20 minuten inkoken onder een deksel.
14
Haal de geroosterde wortelen uit de oven als ze zacht en gaar zijn.
15
Haal de kruidentuil uit de soep en mix ze fijn.
olijfolie, 1 pakje tofu
16
Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur. Snijd de tofu in blokjes en bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
17
Neem een diep bord en leg er enkele stukken geroosterde wortel in.
korianderblaadjes, 1 een likje olijfolie
18
Giet er een flinke lepel soep bij, leg er enkele blokjes gebakken tofu in en werk af met enkele plukjes koriander en een likje olijfolie.
1
Warm de oven voor op 220°C.
olijfolie
2
Giet een flinke scheut olijfolie in een ruime ovenschaal.
1.000 g Wortels
3
Was de gekleurde wortelen en snijd ze in grote stukken. Leg de stukken in de ovenschaal.
peper, zout, tijm, 1 flinke snuif tandoorikruiden, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
4
Breng de wortelen op smaak met peper, zout, enkele takjes tijm, tandoori, komijn en gerookt paprikapoeder.
5
Schuif de ovenschaal de oven in gedurende 30 minuten ongeveer.
olijfolie
6
Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in een ruime casserole.
3 ajuinen
7
Pel en snijd de uien grof en laat ze stoven in de hete olijfolie.
2 teentjes Look, 0,5 rode chilipepers, 4 stengel selder
8
Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende uien, gevolgd door de grofgesneden rode chilipeper en enkele grofgesneden stengels selder.
1.000 g Wortels
9
Spoel de wortelen grondig onder water en snijd ook deze in grove stukken. Laat ze meestoven met de andere groenten.
1 duim gember
10
Schil de duim gember en rasp hem boven de stovende groenten.
1.000 g tomaten
11
Verwijder tenslotte de kroontjes uit de tomaten en snijd ook deze grof. Voeg toe aan de casserole.
2 tl Tomatenpuree, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif tandoorikruiden
12
Breng de groenten op smaak met de tomatenpuree, komijn, gerookt paprikapoeder en tandoori. Laat het geheel even verder stoven.
3 l groentebouillon, peper, zout, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn
13
Blus het geheel met de groentebouillon en kruid bij met peper en zout. Maak een kruidentuil van laurierblaadjes, tijm en rozemarijn en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep ongeveer 20 minuten inkoken onder een deksel.
14
Haal de geroosterde wortelen uit de oven als ze zacht en gaar zijn.
15
Haal de kruidentuil uit de soep en mix ze fijn.
olijfolie, 1 pakje tofu
16
Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur. Snijd de tofu in blokjes en bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
17
Neem een diep bord en leg er enkele stukken geroosterde wortel in.
korianderblaadjes, 1 een likje olijfolie
18
Giet er een flinke lepel soep bij, leg er enkele blokjes gebakken tofu in en werk af met enkele plukjes koriander en een likje olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijfolie
Olijfolie
1 een likje
Wortels
2.000 g
Peper
Zout
Tijm
Tandoorikruiden
2 flinke snuif
Komijn
2 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
2 flinke snuif
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Selder
4 stengel
Gember
1 duim
Tomaten
1.000 g
Tomatenpuree
2 tl
Groentebouillon
3 l
Laurierblaadjes
Rozemarijn
Tofu
1 pakje
Korianderblaadjes
Geroosterde wortel-tomatensoep
De zachte soep van wortel en tomaat met de heerlijke smaken van geroosterde wortel en tofu met hazelnoot, vormen een snelle maaltijd op een doordeweekse avond.Instructies
1
Warm de oven voor op 220°C.
olijfolie
2
Giet een flinke scheut olijfolie in een ruime ovenschaal.
1.000 g Wortels
3
Was de gekleurde wortelen en snijd ze in grote stukken. Leg de stukken in de ovenschaal.
peper, zout, tijm, 1 flinke snuif tandoorikruiden, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
4
Breng de wortelen op smaak met peper, zout, enkele takjes tijm, tandoori, komijn en gerookt paprikapoeder.
5
Schuif de ovenschaal de oven in gedurende 30 minuten ongeveer.
olijfolie
6
Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in een ruime casserole.
3 ajuinen
7
Pel en snijd de uien grof en laat ze stoven in de hete olijfolie.
2 teentjes Look, 0,5 rode chilipepers, 4 stengel selder
8
Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende uien, gevolgd door de grofgesneden rode chilipeper en enkele grofgesneden stengels selder.
1.000 g Wortels
9
Spoel de wortelen grondig onder water en snijd ook deze in grove stukken. Laat ze meestoven met de andere groenten.
1 duim gember
10
Schil de duim gember en rasp hem boven de stovende groenten.
1.000 g tomaten
11
Verwijder tenslotte de kroontjes uit de tomaten en snijd ook deze grof. Voeg toe aan de casserole.
2 tl Tomatenpuree, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif tandoorikruiden
12
Breng de groenten op smaak met de tomatenpuree, komijn, gerookt paprikapoeder en tandoori. Laat het geheel even verder stoven.
3 l groentebouillon, peper, zout, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn
13
Blus het geheel met de groentebouillon en kruid bij met peper en zout. Maak een kruidentuil van laurierblaadjes, tijm en rozemarijn en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep ongeveer 20 minuten inkoken onder een deksel.
14
Haal de geroosterde wortelen uit de oven als ze zacht en gaar zijn.
15
Haal de kruidentuil uit de soep en mix ze fijn.
olijfolie, 1 pakje tofu
16
Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur. Snijd de tofu in blokjes en bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
17
Neem een diep bord en leg er enkele stukken geroosterde wortel in.
korianderblaadjes, 1 een likje olijfolie
18
Giet er een flinke lepel soep bij, leg er enkele blokjes gebakken tofu in en werk af met enkele plukjes koriander en een likje olijfolie.