Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende uien, gevolgd door de grofgesneden rode chilipeper en enkele grofgesneden stengels selder.
1.000 g Wortels
9
Spoel de wortelen grondig onder water en snijd ook deze in grove stukken. Laat ze meestoven met de andere groenten.
1 duim gember
10
Schil de duim gember en rasp hem boven de stovende groenten.
1.000 g tomaten
11
Verwijder tenslotte de kroontjes uit de tomaten en snijd ook deze grof. Voeg toe aan de casserole.
Breng de groenten op smaak met de tomatenpuree, komijn, gerookt paprikapoeder en tandoori. Laat het geheel even verder stoven.
3 l groentebouillon, peper, zout, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn
13
Blus het geheel met de groentebouillon en kruid bij met peper en zout. Maak een kruidentuil van laurierblaadjes, tijm en rozemarijn en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep ongeveer 20 minuten inkoken onder een deksel.
14
Haal de geroosterde wortelen uit de oven als ze zacht en gaar zijn.
15
Haal de kruidentuil uit de soep en mix ze fijn.
olijfolie, 1 pakje tofu
16
Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur. Snijd de tofu in blokjes en bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
17
Neem een diep bord en leg er enkele stukken geroosterde wortel in.
korianderblaadjes, 1 een likje olijfolie
18
Giet er een flinke lepel soep bij, leg er enkele blokjes gebakken tofu in en werk af met enkele plukjes koriander en een likje olijfolie.