Instructies

4 personen
1

Warm de oven voor op 220°C.

olijfolie
2

Giet een flinke scheut olijfolie in een ruime ovenschaal.

1.000 g Wortels
3

Was de gekleurde wortelen en snijd ze in grote stukken. Leg de stukken in de ovenschaal.

peper, zout, tijm, 1 flinke snuif tandoorikruiden, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
4

Breng de wortelen op smaak met peper, zout, enkele takjes tijm, tandoori, komijn en gerookt paprikapoeder.

5

Schuif de ovenschaal de oven in gedurende 30 minuten ongeveer.

olijfolie
6

Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in een ruime casserole.

3 ajuinen
7

Pel en snijd de uien grof en laat ze stoven in de hete olijfolie.

2 teentjes Look, 0,5 rode chilipepers, 4 stengel selder
8

Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende uien, gevolgd door de grofgesneden rode chilipeper en enkele grofgesneden stengels selder.

1.000 g Wortels
9

Spoel de wortelen grondig onder water en snijd ook deze in grove stukken. Laat ze meestoven met de andere groenten.

1 duim gember
10

Schil de duim gember en rasp hem boven de stovende groenten.

1.000 g tomaten
11

Verwijder tenslotte de kroontjes uit de tomaten en snijd ook deze grof. Voeg toe aan de casserole.

2 tl Tomatenpuree, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif tandoorikruiden
12

Breng de groenten op smaak met de tomatenpuree, komijn, gerookt paprikapoeder en tandoori. Laat het geheel even verder stoven.

3 l groentebouillon, peper, zout, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn
13

Blus het geheel met de groentebouillon en kruid bij met peper en zout. Maak een kruidentuil van laurierblaadjes, tijm en rozemarijn en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep ongeveer 20 minuten inkoken onder een deksel.

14

Haal de geroosterde wortelen uit de oven als ze zacht en gaar zijn.

15

Haal de kruidentuil uit de soep en mix ze fijn.

olijfolie, 1 pakje tofu
16

Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur. Snijd de tofu in blokjes en bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.

17

Neem een diep bord en leg er enkele stukken geroosterde wortel in.

korianderblaadjes, 1 een likje olijfolie
18

Giet er een flinke lepel soep bij, leg er enkele blokjes gebakken tofu in en werk af met enkele plukjes koriander en een likje olijfolie.