Vlaamse wafels met vanilleshake
Vlaamse wafels met vanilleshake
Vlaamse wafels met vanilleshake
Vlaamse wafels met vanilleshake
Ingrediënten
4 personen
Boter
150 g
Bloem
500 g
Eieren
3
Water
375 g
Melk
375 g
Melk
0,1 l
Kristalsuiker
1 flinke eetlepel
Vanillesuiker
2 flinke eetlepel
Gist
11 g
Arachideolie
1 scheutje
Arachideolie
Zout
1 snuifje
Vanille-ijs
4 el
Slagroom
Chocolade
20 g
Bloemsuiker
Benodigdheden
Blender, een blender, een fijnrasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het wafelbeslag
1
Warm het wafelijzer op.
150 g boter
2
Laat de juiste hoeveelheid boter smelten in een steelpannetje op het vuur.
500 g bloem
3
Doe de juiste hoeveelheid bloem in de beker van de blender.
3 eieren
4
Splits de eieren. Houd de eiwitten apart in de kom van de keukenmachine.
5
Voeg de eidooiers toe aan de bloem.
375 g Water, 375 g melk
6
Voeg de juiste hoeveelheid melk, het water en de gesmolten boter toe aan de bloem en de eidooiers.
1 flinke eetlepel kristalsuiker, 1 flinke eetlepel vanillesuiker, 11 g gist
7
Doe er de suiker, de vanillesuiker en de gist bij. Meng alles even onder elkaar met een lepel.
1 scheutje arachideolie, 1 snuifje zout
8
Laat de blender draaien tot je een glad beslag bekomt. Doe er tijdens het draaien een scheutje olie en een snuifje zout bij.
9
Klop de eiwitten op met de keukenmachine.
10
Stort het beslag in een ruime mengkom.
11
Voeg er de opgeklopte eiwitten aan toe en meng ze er voorzichtig onder. Zet het beslag even aan de kant.
arachideolie
12
Wrijf het wafelijzer zorgvuldig in met arachideolie en een penseeltje.
De vanilleshake
4 el vanille-ijs, 1 flinke eetlepel vanillesuiker, 0,1 l melk
13
Doe het vanille-ijs, de vanillesuiker en de melk in de beker van de blender.
14
Mix het geheel tot een stevige vanilleshake.
slagroom, 20 g Chocolade
15
Giet de milkshake in een glas. Spuit er een toefje slagroom op en werk af met chocoladeschilfers.
De afwerking
16
Lepel wat van het beslag in het midden van het wafelijzer, sluit het ijzer en bak goudbruine Vlaamse wafels.
bloemsuiker
17
Leg de gebakken Vlaamse wafels op een bord en poeder er wat bloemsuiker over. Serveer de wafels met de vanilleshake.
Het wafelbeslag
1
Warm het wafelijzer op.
150 g boter
2
Laat de juiste hoeveelheid boter smelten in een steelpannetje op het vuur.
500 g bloem
3
Doe de juiste hoeveelheid bloem in de beker van de blender.
3 eieren
4
Splits de eieren. Houd de eiwitten apart in de kom van de keukenmachine.
5
Voeg de eidooiers toe aan de bloem.
375 g Water, 375 g melk
6
Voeg de juiste hoeveelheid melk, het water en de gesmolten boter toe aan de bloem en de eidooiers.
1 flinke eetlepel kristalsuiker, 1 flinke eetlepel vanillesuiker, 11 g gist
7
Doe er de suiker, de vanillesuiker en de gist bij. Meng alles even onder elkaar met een lepel.
1 scheutje arachideolie, 1 snuifje zout
8
Laat de blender draaien tot je een glad beslag bekomt. Doe er tijdens het draaien een scheutje olie en een snuifje zout bij.
9
Klop de eiwitten op met de keukenmachine.
10
Stort het beslag in een ruime mengkom.
11
Voeg er de opgeklopte eiwitten aan toe en meng ze er voorzichtig onder. Zet het beslag even aan de kant.
arachideolie
12
Wrijf het wafelijzer zorgvuldig in met arachideolie en een penseeltje.
De vanilleshake
4 el vanille-ijs, 1 flinke eetlepel vanillesuiker, 0,1 l melk
13
Doe het vanille-ijs, de vanillesuiker en de melk in de beker van de blender.
14
Mix het geheel tot een stevige vanilleshake.
slagroom, 20 g Chocolade
15
Giet de milkshake in een glas. Spuit er een toefje slagroom op en werk af met chocoladeschilfers.
De afwerking
16
Lepel wat van het beslag in het midden van het wafelijzer, sluit het ijzer en bak goudbruine Vlaamse wafels.
bloemsuiker
17
Leg de gebakken Vlaamse wafels op een bord en poeder er wat bloemsuiker over. Serveer de wafels met de vanilleshake.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
150 g
Bloem
500 g
Eieren
3
Water
375 g
Melk
375 g
Melk
0,1 l
Kristalsuiker
1 flinke eetlepel
Vanillesuiker
2 flinke eetlepel
Gist
11 g
Arachideolie
1 scheutje
Arachideolie
Zout
1 snuifje
Vanille-ijs
4 el
Slagroom
Chocolade
20 g
Bloemsuiker
Vlaamse wafels met vanilleshake
Vlaamse wafels bakken wordt een koud kunstje dankzij dit authentieke recept van Jeroen. Een lekker tussendoortje om het weekend goed in te zetten!Instructies
Het wafelbeslag
1
Warm het wafelijzer op.
150 g boter
2
Laat de juiste hoeveelheid boter smelten in een steelpannetje op het vuur.
500 g bloem
3
Doe de juiste hoeveelheid bloem in de beker van de blender.
3 eieren
4
Splits de eieren. Houd de eiwitten apart in de kom van de keukenmachine.
5
Voeg de eidooiers toe aan de bloem.
375 g Water, 375 g melk
6
Voeg de juiste hoeveelheid melk, het water en de gesmolten boter toe aan de bloem en de eidooiers.
1 flinke eetlepel kristalsuiker, 1 flinke eetlepel vanillesuiker, 11 g gist
7
Doe er de suiker, de vanillesuiker en de gist bij. Meng alles even onder elkaar met een lepel.
1 scheutje arachideolie, 1 snuifje zout
8
Laat de blender draaien tot je een glad beslag bekomt. Doe er tijdens het draaien een scheutje olie en een snuifje zout bij.
9
Klop de eiwitten op met de keukenmachine.
10
Stort het beslag in een ruime mengkom.
11
Voeg er de opgeklopte eiwitten aan toe en meng ze er voorzichtig onder. Zet het beslag even aan de kant.
arachideolie
12
Wrijf het wafelijzer zorgvuldig in met arachideolie en een penseeltje.
De vanilleshake
4 el vanille-ijs, 1 flinke eetlepel vanillesuiker, 0,1 l melk
13
Doe het vanille-ijs, de vanillesuiker en de melk in de beker van de blender.
14
Mix het geheel tot een stevige vanilleshake.
slagroom, 20 g Chocolade
15
Giet de milkshake in een glas. Spuit er een toefje slagroom op en werk af met chocoladeschilfers.
De afwerking
16
Lepel wat van het beslag in het midden van het wafelijzer, sluit het ijzer en bak goudbruine Vlaamse wafels.
bloemsuiker
17
Leg de gebakken Vlaamse wafels op een bord en poeder er wat bloemsuiker over. Serveer de wafels met de vanilleshake.