Instructies

4 personen

Het wafelbeslag

1

Warm het wafelijzer op.

150 g boter
2

Laat de juiste hoeveelheid boter smelten in een steelpannetje op het vuur.

500 g bloem
3

Doe de juiste hoeveelheid bloem in de beker van de blender.

3 eieren
4

Splits de eieren. Houd de eiwitten apart in de kom van de keukenmachine.

5

Voeg de eidooiers toe aan de bloem.

375 g Water, 375 g melk
6

Voeg de juiste hoeveelheid melk, het water en de gesmolten boter toe aan de bloem en de eidooiers.

1 flinke eetlepel kristalsuiker, 1 flinke eetlepel vanillesuiker, 11 g gist
7

Doe er de suiker, de vanillesuiker en de gist bij. Meng alles even onder elkaar met een lepel.

1 scheutje arachideolie, 1 snuifje zout
8

Laat de blender draaien tot je een glad beslag bekomt. Doe er tijdens het draaien een scheutje olie en een snuifje zout bij.

9

Klop de eiwitten op met de keukenmachine.

10

Stort het beslag in een ruime mengkom.

11

Voeg er de opgeklopte eiwitten aan toe en meng ze er voorzichtig onder. Zet het beslag even aan de kant.

arachideolie
12

Wrijf het wafelijzer zorgvuldig in met arachideolie en een penseeltje.

De vanilleshake

4 el vanille-ijs, 1 flinke eetlepel vanillesuiker, 0,1 l melk
13

Doe het vanille-ijs, de vanillesuiker en de melk in de beker van de blender.

14

Mix het geheel tot een stevige vanilleshake.

slagroom, 20 g Chocolade
15

Giet de milkshake in een glas. Spuit er een toefje slagroom op en werk af met chocoladeschilfers.

De afwerking

16

Lepel wat van het beslag in het midden van het wafelijzer, sluit het ijzer en bak goudbruine Vlaamse wafels.

bloemsuiker
17

Leg de gebakken Vlaamse wafels op een bord en poeder er wat bloemsuiker over. Serveer de wafels met de vanilleshake.